Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Kalbin Rotası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 465215" data-attributes="member: 1004566"><p> <table style='width: 100%'><tr><td>Kalbin Rotası<br /> <br /> </td></tr><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td>Cenâb-ı Hak buyuruyor:<br /> <strong>“…Bir toplum kendilerindeki özellikleri değiştirinceye kadar Allah onlarda bulunanı değiştirmez…†</strong>(Ra’d, 11)<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td>Rasûlullah (sav) buyurdular:<br /> <em>“Kulların kalbleri Allah’ın kudret elindedir. Onları istediği gibi halden hale çevirir.†</em>(Müslim, Kader 17; İbn Mâce, Muk. 13; Müsned, VI, 91)<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td>Süleyman (as) bir gün rüzgârla giderken mülkünü saltanatını düşündü. Rüzgâr (onun üzerinde uçtuğu) yaygıyı eğdi. Süleyman (as) rüzgâra: “Düz dur!†dedi.<br /> Bunun üzerine rüzgâr “Esas sen düz dur. Sen kalben düzgün olduğun sürece ben de düz olurum. Sen meyl ettin eğildin, ben de meyl ettim eğildim.†dedi.<br /> İşte sırrın kalb ile inâyet rüzgarı ile hâli böyledir. Kalb kayınca Allah da sır yaygısını yardımsız bırakma rüzgârıyla kaydırır. (Rûhu’l-Beyân-16. Cilt, İsmail Hakkı Bursevi, Erkam Yay.)<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna</em></strong><strong><em> (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong><br /> <strong>el-Azîm</strong><strong>: </strong>Pek azametli, pek büyük, zatının ve sıfatının mahiyeti çok yüce olan, aklın, hakîkatinin künhünü ihâtadan âciz kaldığı Yüce Zât demektir.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong><br /> Hayat yolculuğunun girift koridorlarında dolaşan insanın, kulluk haysiyet ve şerefini kaybetmemesi, ebedî saâdetini mahvetmemesi ve diğer taraftan da İslâm’ın incelik ve zarâfetini idrâk edebilmesi için tâkip etmesi gereken yolu, sırf âciz aklıyla keşfedebilmesi mümkün değildir. Bu ebediyet yolculuğunda ilâhî irşad kânunlarının hükümranlığına ve rehberliğine şiddetle ihtiyaç vardır.<br /> </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 465215, member: 1004566"] [TABLE="width: 606, align: center"] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]Kalbin Rotası [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] [TABLE="width: 606"] [TR] [TD="width: 580, bgcolor: #FFFFFF, align: left"] [TABLE="width: 570, align: center"] [TR] [TD]Cenâb-ı Hak buyuruyor: [B]“…Bir toplum kendilerindeki özellikleri değiştirinceye kadar Allah onlarda bulunanı değiştirmez…†[/B](Ra’d, 11) [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD]Rasûlullah (sav) buyurdular: [I]“Kulların kalbleri Allah’ın kudret elindedir. Onları istediği gibi halden hale çevirir.†[/I](Müslim, Kader 17; İbn Mâce, Muk. 13; Müsned, VI, 91) [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD]Süleyman (as) bir gün rüzgârla giderken mülkünü saltanatını düşündü. Rüzgâr (onun üzerinde uçtuğu) yaygıyı eğdi. Süleyman (as) rüzgâra: “Düz dur!†dedi. Bunun üzerine rüzgâr “Esas sen düz dur. Sen kalben düzgün olduğun sürece ben de düz olurum. Sen meyl ettin eğildin, ben de meyl ettim eğildim.†dedi. İşte sırrın kalb ile inâyet rüzgarı ile hâli böyledir. Kalb kayınca Allah da sır yaygısını yardımsız bırakma rüzgârıyla kaydırır. (Rûhu’l-Beyân-16. Cilt, İsmail Hakkı Bursevi, Erkam Yay.) [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD][B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna[/I][/B][B][I] (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B] [B]el-Azîm[/B][B]: [/B]Pek azametli, pek büyük, zatının ve sıfatının mahiyeti çok yüce olan, aklın, hakîkatinin künhünü ihâtadan âciz kaldığı Yüce Zât demektir. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD][B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B] Hayat yolculuğunun girift koridorlarında dolaşan insanın, kulluk haysiyet ve şerefini kaybetmemesi, ebedî saâdetini mahvetmemesi ve diğer taraftan da İslâm’ın incelik ve zarâfetini idrâk edebilmesi için tâkip etmesi gereken yolu, sırf âciz aklıyla keşfedebilmesi mümkün değildir. Bu ebediyet yolculuğunda ilâhî irşad kânunlarının hükümranlığına ve rehberliğine şiddetle ihtiyaç vardır. [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Kalbin Rotası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…