Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Site Yönetimi ve Forum Duyuruları
Dini Gün ve Geceler
Kandillerin Değerlendirilmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ARİF" data-source="post: 147513" data-attributes="member: 536"><p>beraat kandili münasebetiyle hem bir hatırlatma HEMDE bir güncelleme olsun inş.</p><p> </p><p>Hz.Aişe (R. Anha) şöyle anlatmıştır: Resûlullah (S.A.V) Efendimiz Şaban ayının onbeşinci gecesi olan Beraat gecesinde:</p><p><strong><em> "Ya Aişe! Bu gece hangi gecedir?"</em> buyurdu. Ben de:<em> "Allah ve Resûlü en iyi bilir.."</em> dedim. Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurdu:</strong></p><p><strong> "</strong><em><strong>Bu gece Şaban'ın onbeşinci gecesidir. Bu gecede dünya işleri ve kulların amelleri Allah-u Teâla'ya arz olunur.</strong></em></p><p><em><strong> Bu gecede Allah'ın cehennemden affettiği kimselerin adedi, Benî Kelb kabîlesinin koyunlarının kılları miktarıncadır. </strong></em></p><p><strong><em> (Bu gece rızıklar dağıtılır, bir sene içinde öleceklerin listesi Azrail'e verilir)."</em> buyurdu.</strong></p><p><strong>Ve <em>"Sen bu geceyi benim ibâdetle geçirmeme izin verir misin?"</em> dedi. </strong></p><p><strong>Ben <em>"Evet, buyurun"</em> dedim<em>.</em> Resulullah (S.A.V) namaz kılmaya başladı. Fatiha ve küçük bir sûre okuyarak kıyâmını hafif tuttu<em>.</em> Secdesini ise gecenin yarısına kadar uzattı. </strong></p><p><strong> Sonra ikinci rek'ata kalktı. Birinci rek'attaki kıraat gibi kıraatını hafif ettikten sonra secdeye vardı. Ve sabaha kadar secdede kaldı. Ben Resulullah'ın o kadar uzun secdede kalmasından va kendisinden geçmiş görünmesinden ruhu kabz oldu sanmıştım. Bu endişe ile kendisine yaklaştım. Mûbarek ayaklarına dokununca vefat etmediğini anladım."</strong> (Beyhaki)</p><p> Ey nefsim!</p><p> Allah-u Zülcelal kullarını affetmek için bak Beraat gecesini bir fırsat olarak vermiştir. Alemlerin Efendisi olmasına rağmen ve Allah-u Zülcelal geçmiş ve gelecek günahlardan koruduğu halde Peygamber Efendimiz bu gecede sabaha kadar ibadet ve taat etmiştir.</p><p> Ey nefsim!</p><p> Sen kendi halini bir düşün... Bu kadar hata ve günahın içerisinde ve bu kadar acizliğinle senin bu gecelere ve bu gibi fırsatlara daha çok ihtiyacın yok mu?</p><p> Bu gecede affedilen kulların arasına girmek ve Allah-u Zülcelal'in rızasını kazanmak istemez misin? Eğer istiyorsan, bu geceyi değerlendir, Allah-u Zülcelal'e yönel affedilmen için gözyaşı dök.</p><p><em> <strong>Bilmiş ol ki kurtuluşun ancak Allah'ın yolundadır.</strong> </em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ARİF, post: 147513, member: 536"] beraat kandili münasebetiyle hem bir hatırlatma HEMDE bir güncelleme olsun inş. Hz.Aişe (R. Anha) şöyle anlatmıştır: Resûlullah (S.A.V) Efendimiz Şaban ayının onbeşinci gecesi olan Beraat gecesinde: [B][I] "Ya Aişe! Bu gece hangi gecedir?"[/I] buyurdu. Ben de:[I] "Allah ve Resûlü en iyi bilir.."[/I] dedim. Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurdu:[/B] [B] "[/B][I][B]Bu gece Şaban'ın onbeşinci gecesidir. Bu gecede dünya işleri ve kulların amelleri Allah-u Teâla'ya arz olunur.[/B][/I] [I][B] Bu gecede Allah'ın cehennemden affettiği kimselerin adedi, Benî Kelb kabîlesinin koyunlarının kılları miktarıncadır. [/B][/I] [B][I] (Bu gece rızıklar dağıtılır, bir sene içinde öleceklerin listesi Azrail'e verilir)."[/I] buyurdu.[/B] [B]Ve [I]"Sen bu geceyi benim ibâdetle geçirmeme izin verir misin?"[/I] dedi. [/B] [B]Ben [I]"Evet, buyurun"[/I] dedim[I].[/I] Resulullah (S.A.V) namaz kılmaya başladı. Fatiha ve küçük bir sûre okuyarak kıyâmını hafif tuttu[I].[/I] Secdesini ise gecenin yarısına kadar uzattı. [/B] [B] Sonra ikinci rek'ata kalktı. Birinci rek'attaki kıraat gibi kıraatını hafif ettikten sonra secdeye vardı. Ve sabaha kadar secdede kaldı. Ben Resulullah'ın o kadar uzun secdede kalmasından va kendisinden geçmiş görünmesinden ruhu kabz oldu sanmıştım. Bu endişe ile kendisine yaklaştım. Mûbarek ayaklarına dokununca vefat etmediğini anladım."[/B] (Beyhaki) Ey nefsim! Allah-u Zülcelal kullarını affetmek için bak Beraat gecesini bir fırsat olarak vermiştir. Alemlerin Efendisi olmasına rağmen ve Allah-u Zülcelal geçmiş ve gelecek günahlardan koruduğu halde Peygamber Efendimiz bu gecede sabaha kadar ibadet ve taat etmiştir. Ey nefsim! Sen kendi halini bir düşün... Bu kadar hata ve günahın içerisinde ve bu kadar acizliğinle senin bu gecelere ve bu gibi fırsatlara daha çok ihtiyacın yok mu? Bu gecede affedilen kulların arasına girmek ve Allah-u Zülcelal'in rızasını kazanmak istemez misin? Eğer istiyorsan, bu geceyi değerlendir, Allah-u Zülcelal'e yönel affedilmen için gözyaşı dök. [I] [B]Bilmiş ol ki kurtuluşun ancak Allah'ın yolundadır.[/B] [/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Site Yönetimi ve Forum Duyuruları
Dini Gün ve Geceler
Kandillerin Değerlendirilmesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…