Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Kanuni - sandık - EbuSuud
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hasret" data-source="post: 59925" data-attributes="member: 3226"><p><strong><span style="color: #6b0000">erkeğin avret yerler i dizler den göbek hizasına kadardır bunun harici yani göbek hizasından yukarsı ve dizler den ayakla ra kadar olan aşağısının görülmesinde beis yoktur .. bunu daha ilkoku l zamanl arında öğrenmiştik, ehli sünnetin hanefi mezheb i böyle der, ama öğreneli uzun zaman oldu hangi sayfa aklımda değil, elmalılı hamdi yazır ın ilmiha linde olduğunu hatırlıyorum.. </span> </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>abi ben bunu zaten biliyorum,ama bizim bakmamız caiz mi ben onu soruyorum,,</strong></p><p><strong>yani buna göre hareket etsek gözümüzü haramdan muhafaza etmenin ne manası kaldı, o zaman bende namahreme bakınca ne de olsa, mahrem dısındaki yerlere bakabiliabilirim... bende bundan bu manayı cıkarırım o zaman....</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>- ------- bunu senin için değil tüm okuyan lar için sölemiştim..------</strong></p><p><strong>bunu belirttiğiniz icin allah razı olsun....</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>şimdi bu cümleden, güzel olan herşeyimizi göstermeliyiz manasını nasıl çıkardın anlama dım,, bunu daha evveld e başka konuda açıklamıştım, mesela güzel olan bir bayanın kapanm ası, güzel olmaya n bir bayanın kapanm asına nazara n nefse daha ağır gelir, zaten kapanm anın imtiha ni sırlarından bri de budur, nefs açılıp kendin i göstermeyi ister ama kadın Allah için buna karşı gelere k örtünür, tıpkı oructa yemek isteye n nefse yemek vermem ek gibi,, görünmek isteye n nefse karşı gelini p örtülünür </strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong>göstermeliyiz değil,ama sizin yorumunuzdan dediğiniz gibi bu mana cıkıyordu, ki bende bunu ifade etmek istemiştim zaten....ama acıklamanız hemfikir olduğumuzu gösterdi bu konuda...</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #ff0900">onu bana değil bayanl ara söyleyin.. yüz helal doğru sokakt a sizi görüyorlar çarşıda market te görüyorlar bunda sakınca görmüyorsunuz da burda yüzünüz görününcemi sakınca doğuyor? yüzünüzün görülmesinde haram olmasa da hakkınızda yanlış düşüncelere sebebi yet verebi lir. isteye nler koyabi lir isteme yenler koymay abilir sizler e kalmıştır..</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>dışarda zaruret söz konusu ki (buda tartışılır,zira bazı fıkıh alımlari yuzün yarısı,bazısı tamamı örtmek gerekir de demişler)ama burda öyle bir zaruret sözkonusu değil,</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>hayret,burda bayan kimliği acıklanmasına müsade edilmiyor,maşallah fotoğrfa izin var,bu nasıl bir çelişkidir,anlamadım...</strong></p><p></p><p></p><p>bi de bu sadce sizin icin değil, bütün resmini koyan abilere yönelik...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hasret, post: 59925, member: 3226"] [b][color=#6b0000]erkeğin avret yerler i dizler den göbek hizasına kadardır bunun harici yani göbek hizasından yukarsı ve dizler den ayakla ra kadar olan aşağısının görülmesinde beis yoktur .. bunu daha ilkoku l zamanl arında öğrenmiştik, ehli sünnetin hanefi mezheb i böyle der, ama öğreneli uzun zaman oldu hangi sayfa aklımda değil, elmalılı hamdi yazır ın ilmiha linde olduğunu hatırlıyorum.. [/color] abi ben bunu zaten biliyorum,ama bizim bakmamız caiz mi ben onu soruyorum,, yani buna göre hareket etsek gözümüzü haramdan muhafaza etmenin ne manası kaldı, o zaman bende namahreme bakınca ne de olsa, mahrem dısındaki yerlere bakabiliabilirim... bende bundan bu manayı cıkarırım o zaman.... - ------- bunu senin için değil tüm okuyan lar için sölemiştim..------ bunu belirttiğiniz icin allah razı olsun.... şimdi bu cümleden, güzel olan herşeyimizi göstermeliyiz manasını nasıl çıkardın anlama dım,, bunu daha evveld e başka konuda açıklamıştım, mesela güzel olan bir bayanın kapanm ası, güzel olmaya n bir bayanın kapanm asına nazara n nefse daha ağır gelir, zaten kapanm anın imtiha ni sırlarından bri de budur, nefs açılıp kendin i göstermeyi ister ama kadın Allah için buna karşı gelere k örtünür, tıpkı oructa yemek isteye n nefse yemek vermem ek gibi,, görünmek isteye n nefse karşı gelini p örtülünür göstermeliyiz değil,ama sizin yorumunuzdan dediğiniz gibi bu mana cıkıyordu, ki bende bunu ifade etmek istemiştim zaten....ama acıklamanız hemfikir olduğumuzu gösterdi bu konuda... [color=#ff0900]onu bana değil bayanl ara söyleyin.. yüz helal doğru sokakt a sizi görüyorlar çarşıda market te görüyorlar bunda sakınca görmüyorsunuz da burda yüzünüz görününcemi sakınca doğuyor? yüzünüzün görülmesinde haram olmasa da hakkınızda yanlış düşüncelere sebebi yet verebi lir. isteye nler koyabi lir isteme yenler koymay abilir sizler e kalmıştır..[/color] dışarda zaruret söz konusu ki (buda tartışılır,zira bazı fıkıh alımlari yuzün yarısı,bazısı tamamı örtmek gerekir de demişler)ama burda öyle bir zaruret sözkonusu değil, hayret,burda bayan kimliği acıklanmasına müsade edilmiyor,maşallah fotoğrfa izin var,bu nasıl bir çelişkidir,anlamadım...[/b] bi de bu sadce sizin icin değil, bütün resmini koyan abilere yönelik... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Kanuni - sandık - EbuSuud
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…