Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Kara Listeye Aldim Kalbimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="darkinwhite" data-source="post: 5490" data-attributes="member: 255"><p><span style="color: darkorange">Değerli Talha Kardeşim;</span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: darkorange">Bura da kimseye Ahlak dersi vermeye çalışacak kadar ukalalık yapmanın çok anlamlı olacağını düşünmüyorum; Ancak <span style="color: black">Amaca Ulaşmak İçin Her Yol Mubah</span> <span style="color: red">Değildir</span> diye düşünüyorum...</span></p><p> </p><p><span style="color: darkorange">Olayı polemiğe dönüştürmemek için çok uzatmanın da alemi yok ve fakat,</span></p><p><span style="color: darkorange">İnternetin ne olduğunu uzunca zamandan bu yana olabildiğince paylaşıma konu olan fikir ve eserin menşei ve haksahibi ni hele hele altında bariz şekilde belirtilmiş olduğunda alıntılarken dip notuna imleyerek yapagelmekle bilebildiğimi düşünüyorum... </span></p><p> </p><p><span style="color: darkorange">Elbette net'e atılan her yazılı görsel eser paylaşılmak adına bir isteğin eylemi halidir, Ancak Eserin içerisinde ki ide, duygu sahibince katıldığınca, sahibi de bilinmeyi istemek, bu anlamda hakkının teslimini arzu etmektedir.</span></p><p> </p><p><span style="color: darkorange">Lisans ve ya telif belgesi ibrazından bahsetmişssiniz, hukuki ken bu bir doğrudur ancak hukuk pusulası bir koz olarak kullanıldığın da pusulası çok iyi tesis edilmiş sac ayakları ile her zaman doğru yönü göstermeyebilir. Bura da ikazına çalıştığım konu hele hele İslam, İman ve bu yönde belli etik değerlerin övgülendiği savunulduğu ideolojisi olan bir platform da insanlara; Hani Kur-an daki her ayeti ilahi emir kabulumuz da olduğu gibi ve eminizdir ki Yüce Rabbimizin Kelamıdır ve eserin sahibi Allah C.C dur..Biz bu öyle bilindiği hallerde bile bir ayet-sure üzerine Eserin Sahibini sürekle vurgulamak durumunda da oluruz... Şİmdi haşa ne haddime, hele hele benzetmektende zul duyarım ama tutupta birisi çıksa ve kuran daki bir ayeti alıp altına hiç bir şey yazmayarak, sahibi değilim ama sahibi benim de demeyerek muallakta bırakarak, bir bilmeyenin sanki eseri paylaşına ait zannederek "aa ne güzel yazmışsın" diye bir de yorumlayacağı bir nokta da paylaşımcının da bunu kendisine teveccüh kabul etmesi halini düşünebilirmisiniz. KOrkunç Olurdu Değilmi??</span></p><p> </p><p><span style="color: darkorange">Benim tepki ve bu nefsi tepkimle ikazımdan bir çok sonuç çıkarılabilir ancak bir kaç şeyi izah ederek zamanınızı daha fazla almak istemiyorum.</span></p><p> </p><p><span style="color: darkorange">1... Ahlak hele hele İslam ahlakı(Aslında Tüm Din ve İnanç Sistemlerinin) çok zor şartlarda kalınmadıkça sahibi olan bahçelerinden birisinden bir kişinin bir meyva veya bir çiçek çalmasını</span></p><p><span style="color: darkorange">İlahın emri ile yasaklamışmıdır değilmidir? Hatta en zor koşullarda bile mümkünse rıza alınması değilse daha sonra mümkünse ikararla kefaret ile bedellenmesi esastan değilmidir?</span></p><p> </p><p><span style="color: darkorange">2... Bir insanın izni ve haberi olmadan ona ait bir şeyi bir şekilde elde edererl ondan maddi ve manevi nemalanmak durunumda kalmasının adı paylaşım gibi bir kavramla yumulatılması ne derece doğrudur... ona bakarsanız Allah dünya ya insanları gönderirken ilkinde burası senin, şurası senin diye tapu ile göndermemiştir ve dünya tüm insanlığındır... Bu Böyle Diye Gidip her şeyi destursuz düstursuz paylaşmamız çok doğru bir hareket olmalı o zaman -öyle ise istediğimiz yere gidebilelim ve istediğimiz kadar istediğimiz şeyden istifade edelim hiç emeksiz ve hesapsız- gibi bir sonuç çıkar.</span></p><p> </p><p><span style="color: darkorange">3... Çok beğendiğim bir şey bende isterim, ki benim hüküm alanlarımda tamamen ya da kısmende olsa bana ait olsun...Her kes bu noktadan yola çıktığını bir düşünebilirmisiniz.Dünya sanırım 1 kaç saate yok olurdu değilmi? </span></p><p> </p><p><span style="color: darkorange">Çok Basit bir şeydir ki buna neden arkadaşlarımın nefsi müsade etmez anlamıyorum. Sunum bir emektir... Resmi hazırlanmış, ki ruh ile akıl birleşmiş konuya uygun bir kompozisyon elde edilmiş, altına gerçekten bir hali bir zamanı yazarın yeteneğince tespih gibi dizilmiş bir şiir (ki bazen 4 mısralık bir şiir belki bir yılın belki de bir ömrün hikayesidir ve üzerinde günlerce düşünülmüş olabilir) ve elbette altına da Eseri o hale getiren şahsın imzası eklenerek paylaşılmış...</span></p><p><span style="color: darkorange">İyi güzel sende kendi alanında paylaşmak istiyorsun hepsini tam format olarak müsade almadan (ki isteyene elbette veriliyor altındaeser hak sahibinin imzası olmak şartı ile) kopyalıyorsunda neden kaynak ve ya imzayı eklemiyorsun...</span></p><p> </p><p><span style="color: darkorange">Hoş, çoğu zaman çok beğendiğim bir eserin işte bu tür davranışlar yüzünden hak sahibini bulamıyorum..Formlarda "alıntıdır" diye bir ibare ama kimden nerden alındığı belirtilmediği için alıntının alıntısı devam ede giderken kaç kişi eser sahibinin üzerine toprak serpmiş gibi geliyor bana çünkü eseri sanki uzaylılar yazmış gibi bulamıyorum yazarının adını... tabiki paylaştığım da en son ben... Yazık.</span></p><p> </p><p><span style="color: deepskyblue">Tek Ricam Ama Tüm Arkadaşlar dan Tek Ricam Lütfen Eseri Kullanırken Hakka İnancınız Kendinize ve o beğendiğiniz esere ve yazarınıza saygınız ve bunun da bir hak meselesi olduğunu bunun da sorgusu olacağını unutmayarak eserin emekçisi/emelçilerini mutlaka dip not olarak belirtiniz. Bu şekli ile yarın bir gün hak savaşı vermek zorunda kaldığınızda şikayetlenecek hakkınız olabilir. Üreten insanlara bu şekilde desetek olarak el ele kardeşçe dostç, sevgi ve güzellik zinciri ile kenetlenmiş bir insanlık rüyasına daha çok yakınlaşmış olabiliriz.Unutmayınız ki İçerisinde emek olan her şey üretimdir ve emekçisinin hakkını yüklenmiştir.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Sözde uzatmayacaktım, maruz görün...</span></p><p><span style="color: darkorange">Eğer sürç-ü Lisan Olduysa affola.</span></p><p><span style="color: darkorange">Saygı ve Sevgilerimle...</span></p><p> </p><p><span style="color: darkorchid">Eserlerin Aynı Formatla alındığını Belirtmiştim, Bunu Görebileceğiniz Kaynak Adres Ana sayfada ilk 4 yazdır zaten; </span><a href="http://www.kosedekigolge.blogcu.com" target="_blank">http://www.kosedekigolge.blogcu.com</a></p><p><span style="color: darkorange"><span style="color: darkorchid">adresini ziyaret ederek tespit edebilirsiniz</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="darkinwhite, post: 5490, member: 255"] [COLOR=darkorange]Değerli Talha Kardeşim;[/COLOR] [COLOR=darkorange]Bura da kimseye Ahlak dersi vermeye çalışacak kadar ukalalık yapmanın çok anlamlı olacağını düşünmüyorum; Ancak [COLOR=black]Amaca Ulaşmak İçin Her Yol Mubah[/COLOR] [COLOR=red]Değildir[/COLOR] diye düşünüyorum...[/COLOR] [COLOR=darkorange]Olayı polemiğe dönüştürmemek için çok uzatmanın da alemi yok ve fakat,[/COLOR] [COLOR=darkorange]İnternetin ne olduğunu uzunca zamandan bu yana olabildiğince paylaşıma konu olan fikir ve eserin menşei ve haksahibi ni hele hele altında bariz şekilde belirtilmiş olduğunda alıntılarken dip notuna imleyerek yapagelmekle bilebildiğimi düşünüyorum... [/COLOR] [COLOR=darkorange]Elbette net'e atılan her yazılı görsel eser paylaşılmak adına bir isteğin eylemi halidir, Ancak Eserin içerisinde ki ide, duygu sahibince katıldığınca, sahibi de bilinmeyi istemek, bu anlamda hakkının teslimini arzu etmektedir.[/COLOR] [COLOR=darkorange]Lisans ve ya telif belgesi ibrazından bahsetmişssiniz, hukuki ken bu bir doğrudur ancak hukuk pusulası bir koz olarak kullanıldığın da pusulası çok iyi tesis edilmiş sac ayakları ile her zaman doğru yönü göstermeyebilir. Bura da ikazına çalıştığım konu hele hele İslam, İman ve bu yönde belli etik değerlerin övgülendiği savunulduğu ideolojisi olan bir platform da insanlara; Hani Kur-an daki her ayeti ilahi emir kabulumuz da olduğu gibi ve eminizdir ki Yüce Rabbimizin Kelamıdır ve eserin sahibi Allah C.C dur..Biz bu öyle bilindiği hallerde bile bir ayet-sure üzerine Eserin Sahibini sürekle vurgulamak durumunda da oluruz... Şİmdi haşa ne haddime, hele hele benzetmektende zul duyarım ama tutupta birisi çıksa ve kuran daki bir ayeti alıp altına hiç bir şey yazmayarak, sahibi değilim ama sahibi benim de demeyerek muallakta bırakarak, bir bilmeyenin sanki eseri paylaşına ait zannederek "aa ne güzel yazmışsın" diye bir de yorumlayacağı bir nokta da paylaşımcının da bunu kendisine teveccüh kabul etmesi halini düşünebilirmisiniz. KOrkunç Olurdu Değilmi??[/COLOR] [COLOR=darkorange]Benim tepki ve bu nefsi tepkimle ikazımdan bir çok sonuç çıkarılabilir ancak bir kaç şeyi izah ederek zamanınızı daha fazla almak istemiyorum.[/COLOR] [COLOR=darkorange]1... Ahlak hele hele İslam ahlakı(Aslında Tüm Din ve İnanç Sistemlerinin) çok zor şartlarda kalınmadıkça sahibi olan bahçelerinden birisinden bir kişinin bir meyva veya bir çiçek çalmasını[/COLOR] [COLOR=darkorange]İlahın emri ile yasaklamışmıdır değilmidir? Hatta en zor koşullarda bile mümkünse rıza alınması değilse daha sonra mümkünse ikararla kefaret ile bedellenmesi esastan değilmidir?[/COLOR] [COLOR=darkorange]2... Bir insanın izni ve haberi olmadan ona ait bir şeyi bir şekilde elde edererl ondan maddi ve manevi nemalanmak durunumda kalmasının adı paylaşım gibi bir kavramla yumulatılması ne derece doğrudur... ona bakarsanız Allah dünya ya insanları gönderirken ilkinde burası senin, şurası senin diye tapu ile göndermemiştir ve dünya tüm insanlığındır... Bu Böyle Diye Gidip her şeyi destursuz düstursuz paylaşmamız çok doğru bir hareket olmalı o zaman -öyle ise istediğimiz yere gidebilelim ve istediğimiz kadar istediğimiz şeyden istifade edelim hiç emeksiz ve hesapsız- gibi bir sonuç çıkar.[/COLOR] [COLOR=darkorange]3... Çok beğendiğim bir şey bende isterim, ki benim hüküm alanlarımda tamamen ya da kısmende olsa bana ait olsun...Her kes bu noktadan yola çıktığını bir düşünebilirmisiniz.Dünya sanırım 1 kaç saate yok olurdu değilmi? [/COLOR] [COLOR=darkorange]Çok Basit bir şeydir ki buna neden arkadaşlarımın nefsi müsade etmez anlamıyorum. Sunum bir emektir... Resmi hazırlanmış, ki ruh ile akıl birleşmiş konuya uygun bir kompozisyon elde edilmiş, altına gerçekten bir hali bir zamanı yazarın yeteneğince tespih gibi dizilmiş bir şiir (ki bazen 4 mısralık bir şiir belki bir yılın belki de bir ömrün hikayesidir ve üzerinde günlerce düşünülmüş olabilir) ve elbette altına da Eseri o hale getiren şahsın imzası eklenerek paylaşılmış...[/COLOR] [COLOR=darkorange]İyi güzel sende kendi alanında paylaşmak istiyorsun hepsini tam format olarak müsade almadan (ki isteyene elbette veriliyor altındaeser hak sahibinin imzası olmak şartı ile) kopyalıyorsunda neden kaynak ve ya imzayı eklemiyorsun...[/COLOR] [COLOR=darkorange]Hoş, çoğu zaman çok beğendiğim bir eserin işte bu tür davranışlar yüzünden hak sahibini bulamıyorum..Formlarda "alıntıdır" diye bir ibare ama kimden nerden alındığı belirtilmediği için alıntının alıntısı devam ede giderken kaç kişi eser sahibinin üzerine toprak serpmiş gibi geliyor bana çünkü eseri sanki uzaylılar yazmış gibi bulamıyorum yazarının adını... tabiki paylaştığım da en son ben... Yazık.[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]Tek Ricam Ama Tüm Arkadaşlar dan Tek Ricam Lütfen Eseri Kullanırken Hakka İnancınız Kendinize ve o beğendiğiniz esere ve yazarınıza saygınız ve bunun da bir hak meselesi olduğunu bunun da sorgusu olacağını unutmayarak eserin emekçisi/emelçilerini mutlaka dip not olarak belirtiniz. Bu şekli ile yarın bir gün hak savaşı vermek zorunda kaldığınızda şikayetlenecek hakkınız olabilir. Üreten insanlara bu şekilde desetek olarak el ele kardeşçe dostç, sevgi ve güzellik zinciri ile kenetlenmiş bir insanlık rüyasına daha çok yakınlaşmış olabiliriz.Unutmayınız ki İçerisinde emek olan her şey üretimdir ve emekçisinin hakkını yüklenmiştir.[/COLOR] [COLOR=black]Sözde uzatmayacaktım, maruz görün...[/COLOR] [COLOR=darkorange]Eğer sürç-ü Lisan Olduysa affola.[/COLOR] [COLOR=darkorange]Saygı ve Sevgilerimle...[/COLOR] [COLOR=darkorchid]Eserlerin Aynı Formatla alındığını Belirtmiştim, Bunu Görebileceğiniz Kaynak Adres Ana sayfada ilk 4 yazdır zaten; [/COLOR][URL]http://www.kosedekigolge.blogcu.com[/URL] [COLOR=darkorange][COLOR=darkorchid]adresini ziyaret ederek tespit edebilirsiniz[/COLOR][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Kara Listeye Aldim Kalbimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…