Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Kastamonu Yılları sergisi açılıyor.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Zuhr" data-source="post: 114025" data-attributes="member: 8625"><p><strong>Cevap: Bediüzzaman Kastamonu Yılları sergisi</strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Açılışa gitmek nasip olmadı .. bir haftayı da çalışıyoruz yoğunuz hikayeleriyle geçirdik ama en sonunda bugün gidebildim çok şükür .. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">her bir harfinde binler emek olan Risaletü’n-Nur'un ne kadar zor şartlar altında yazıldığını, çoğaltıldığını, bize ulaştırılmak için ne kadar canların yandığını, ne kadar zahmetler çekildiğini bir kere daha anladım, gördüm, yaşadım, hissettim .. Medrese'den içeri adımımı atar atmaz göz yaşlarım bana eşlik etmeye başladı ..</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">O günlere tanıklık etmiş insanlar, o günlere tanıklık etmiş el yazmaları .. O uhuvvet, o ihlas .. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Üç şehitler .. Nur hizmetinin anneleri .. Üstad'ımızın haberini alınca sevincinden yerinde oturamadığı, duasına nail olmuş "bin kalemli katip" teksir makinası ..</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Mimar Sinan'ın Cennetin sekiz kapısından esinlenerek inşaa ettiği söylenen Rüstem Paşa Medresesi'nin her bir odası Üstad'ın taleblerini, o mübarek insanların göz nurlarını konuk etmiş ..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">1936 da başlayıp 7 sene süren Kastamonu durağının meyveleri Ayetül Kübra, Üçüncü Şua, Dördüncü Şua, Meyve Risalesi, nice mektuplar, nice gözyaşları, nice umutlar, nice NUR lar olmuş ..</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Günlerce el emeğiyle çoğaltılan, duvarların içlerinde saklanan o eserleri, şimdi bir kitapçıdan kolayca alıp, evimizde rahat sıcak koltuğumuza kurulup rahat rahat okuyabiliyoruz .. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Cefayı Üstadımız ve mübarek taleberi çekmiş, sefasını biz sürüyoruz .. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><em><strong>"Ben, sizi yazılarınızda ve hatırımdan çıkmayan hidematınızda günde müteaddit defalar görüyorum. Ve size olan iştiyakımı tatmin ediyorum. Siz de bu biçare kardeşinizi risalelerde görüp sohbet edebilirsiniz.Ehl-i hakikatin sohbetine zaman, mekân mâni olmaz; mânevî radyo hükmünde biri şarkta, biri garpta, biri dünyada, biri berzahta olsa da rabıta-i Kur’âniye ve imaniye onları birbiriyle konuşturur."</strong></em></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Zuhr, post: 114025, member: 8625"] [b]Cevap: Bediüzzaman Kastamonu Yılları sergisi[/b] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Açılışa gitmek nasip olmadı .. bir haftayı da çalışıyoruz yoğunuz hikayeleriyle geçirdik ama en sonunda bugün gidebildim çok şükür .. [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]her bir harfinde binler emek olan Risaletü’n-Nur'un ne kadar zor şartlar altında yazıldığını, çoğaltıldığını, bize ulaştırılmak için ne kadar canların yandığını, ne kadar zahmetler çekildiğini bir kere daha anladım, gördüm, yaşadım, hissettim .. Medrese'den içeri adımımı atar atmaz göz yaşlarım bana eşlik etmeye başladı ..[/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]O günlere tanıklık etmiş insanlar, o günlere tanıklık etmiş el yazmaları .. O uhuvvet, o ihlas .. [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Üç şehitler .. Nur hizmetinin anneleri .. Üstad'ımızın haberini alınca sevincinden yerinde oturamadığı, duasına nail olmuş "bin kalemli katip" teksir makinası ..[/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Mimar Sinan'ın Cennetin sekiz kapısından esinlenerek inşaa ettiği söylenen Rüstem Paşa Medresesi'nin her bir odası Üstad'ın taleblerini, o mübarek insanların göz nurlarını konuk etmiş ..[/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]1936 da başlayıp 7 sene süren Kastamonu durağının meyveleri Ayetül Kübra, Üçüncü Şua, Dördüncü Şua, Meyve Risalesi, nice mektuplar, nice gözyaşları, nice umutlar, nice NUR lar olmuş ..[/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Günlerce el emeğiyle çoğaltılan, duvarların içlerinde saklanan o eserleri, şimdi bir kitapçıdan kolayca alıp, evimizde rahat sıcak koltuğumuza kurulup rahat rahat okuyabiliyoruz .. [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype]Cefayı Üstadımız ve mübarek taleberi çekmiş, sefasını biz sürüyoruz .. [/FONT][/SIZE] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred][I][B]"Ben, sizi yazılarınızda ve hatırımdan çıkmayan hidematınızda günde müteaddit defalar görüyorum. Ve size olan iştiyakımı tatmin ediyorum. Siz de bu biçare kardeşinizi risalelerde görüp sohbet edebilirsiniz.Ehl-i hakikatin sohbetine zaman, mekân mâni olmaz; mânevî radyo hükmünde biri şarkta, biri garpta, biri dünyada, biri berzahta olsa da rabıta-i Kur’âniye ve imaniye onları birbiriyle konuşturur."[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Kastamonu Yılları sergisi açılıyor.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…