Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Kaza ve Kader
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 175357" data-attributes="member: 15919"><p><strong>Cevap: Kaza ve Kader-2</strong></p><p></p><p><strong><span style="color: darkred">KADER</span></strong></p><p></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Yahûdinin biri Ali Kerremellahü Veche'ye: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Ya Ali! Mademki kaderde ne varsa o olur diyorsun. Kendini şu yardan aşağı atsana!-, dedi. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Hazreti Ali: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— <span style="color: red">Niçin</span> atacağım kendimi? diye sorunca Yahûdi: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Kayadan düşüp öleceksin, nasıl olsa başına gelecek, ölmeyeceksen zaten ölmeyeceksin demektir. Kaderde ne varsa o olur, dedi. Hazreti Ali ona şu cevabı verdi: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— <span style="font-size: 15px"><span style="color: red">Yardan aşağı kendimi atarsam ne olacağım benim için meçhul, Allah için malûmdur. Ben bilmediğim bir meseleye lüzumsuz yere tevessül edersem, bu Allah'ı imtihan etmek olur ki, bir kulun Allah'ı imtihan etmeye, bir talebenin hocasını imtihan etmeye hakkı yoktur. Demek ki, şu anda kaderde seninle bu meseleyi konuşmak varmış da, benim kendimi kayadan atmam yokmuş. Eğer kader tecellî ederse ben zaten kendimi yardan aşağı atarım, dedi.</span></span> </strong></span></span></span> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Tabii bu veciz cevabı karşısında yahûdi cevap verecek bir şey bulamadı. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: darkred">*Büyük Dini Hikayeler-2</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 175357, member: 15919"] [b]Cevap: Kaza ve Kader-2[/b] [B][COLOR=darkred]KADER[/COLOR][/B] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]Yahûdinin biri Ali Kerremellahü Veche'ye: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Ya Ali! Mademki kaderde ne varsa o olur diyorsun. Kendini şu yardan aşağı atsana!-, dedi. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]Hazreti Ali: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]— [COLOR=red]Niçin[/COLOR] atacağım kendimi? diye sorunca Yahûdi: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Kayadan düşüp öleceksin, nasıl olsa başına gelecek, ölmeyeceksen zaten ölmeyeceksin demektir. Kaderde ne varsa o olur, dedi. Hazreti Ali ona şu cevabı verdi: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]— [SIZE=4][COLOR=red]Yardan aşağı kendimi atarsam ne olacağım benim için meçhul, Allah için malûmdur. Ben bilmediğim bir meseleye lüzumsuz yere tevessül edersem, bu Allah'ı imtihan etmek olur ki, bir kulun Allah'ı imtihan etmeye, bir talebenin hocasını imtihan etmeye hakkı yoktur. Demek ki, şu anda kaderde seninle bu meseleyi konuşmak varmış da, benim kendimi kayadan atmam yokmuş. Eğer kader tecellî ederse ben zaten kendimi yardan aşağı atarım, dedi.[/COLOR][/SIZE] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]Tabii bu veciz cevabı karşısında yahûdi cevap verecek bir şey bulamadı. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][COLOR=darkred]*Büyük Dini Hikayeler-2[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Kaza ve Kader
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…