Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Kazanmadan harcanan paralar...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 389098" data-attributes="member: 27"><p>Allah razı olsun, güzel ve güncel bir konu. Faiz konusunda maalesef ki çoğunluk bir kesim muzdarip. </p><p></p><p>Ve hep aynı hikayeler. Aynı savunmalar. </p><p></p><p>Hatta dini kabul edip "faiz bu zamanda haram mı olur, 1400 sene öncesiyle bugünün şartları bir mi" diyebilen nice bahtsız insan tanıyorum. </p><p></p><p>Ayeti hadisi gösterdiğinde de altta kalmamak adına diyorlar ki "o zaman bana bi 10 milyar borç ver borçlarımı kapatıyım, faiz de alma" </p><p></p><p>Sanki o hale gelene kadar geçimini benle ortak yürütmüş gibi. </p><p></p><p>Bir ayete muhalif davranabilirsin, elinden gelmez bataklığa düşebilirsin eyvallah, dua edersin, Allahta affeder belki. </p><p></p><p>Amma mazeretine binaen dersen ki "haram değildir" o zaman dinden nasibin kesilir Allah cc. muhafaza. </p><p></p><p>Bugün müslüman ya da müslüman olmayan hangi eve gidilirse gidilsin, israf gerçeğiyle karşılaşıyoruz. </p><p></p><p>Kendini faize girmek mecburiyetinde zanneden ve o yüzden de "haram değildir" diyebilen insanların evlerinde de durum bundan farksız. </p><p></p><p>Televizyon çok gereksiz bir alet olmasına rağmen, evinde 2-3 tane tv olan insanlar var.</p><p></p><p> Komşusu aç yatarken akşama kadar 5 öğün yiyen insanlar var. </p><p></p><p>Her yere dolmuşla gidebilme imkanı olan bir yerde, 20 30 bin liralık arabayı kredi ile alanlar var. </p><p></p><p>Bir iki takım elbise, bir sene rahat yetebilecekken, kredi kartı denen illet var diye bunun en az 5,6 misli elbise giyen var. </p><p></p><p>Hadi elbise ihtiyaç diyelim, her giydiği elbiseye uygun çanta alan kadınlar var. </p><p></p><p>Yanlış anlaşılmasın, kredi-faiz batağına düşmüş ve buna rağmen böyle davranan, bildiğim kişiler olduğu için söylüyorum. </p><p></p><p>Elindeki cep telefonunu alalı daha 1 sene olmayan, yenisi çıktı diye değiştiren var. </p><p></p><p>Eskisinin değeri ise en az 100 de 80 katı. İkinci el olduğundan, ödediğinin belki bir taksiti fiyatına satabiliyor. </p><p></p><p>Yenisini de "3 ay sonra ödemeye başlıyacağım" diye seviniyor bide garip. </p><p></p><p>Yazık, günah. Önce israf etmemeyi öğrenelim. </p><p></p><p>Sonra bakalım faiz denen şey kalıyor mu ?</p><p></p><p> Gerekirse yediğinden, içtiğinden, giydiğinden, bindiğinden fedakarlık edicez ki, </p><p></p><p>böyle yaşayan insanlar hiçbir zaman böyle haram olan durumlara düşmez Allah'ın izniyle. </p><p></p><p>İhtiyaç olmayan şeyleri ihtiyaç haline getirmekle, en büyük kabahati kendimizde aramalıyız. </p><p></p><p>Faizle çalışan bankalar bile, bankalardan istifade edenler daha doğrusu edemeyenler kadar suçlu değil. </p><p></p><p>Müşterisiz bakkal çalışmaz neticede.</p><p></p><p>Velhasıl kelam, şaşaaya, gösterişe, "komşuda var ben de niye yok" zihniyetine, kibir gerek yok.</p><p></p><p> En güzeli mütevazi olmak. </p><p></p><p>Kanaatkar olmak. Zarardan acilen dönmek ve akan faiz kanını durdurmak. </p><p></p><p>Faiz evlerimizden çıkmadığı sürece, o evlerde tam anlamıyla bir huzurdan söz etmekte mümkün değil. </p><p></p><p>Koltuk alacak paran yoksa, yerde oturcaksın, araba alcak paran yoksa, dolmuşa bineceksin, tv alcak paran yoksa, ayaklı gazetelerden, sinemalardan istifade ediceksin, telefon alcak paran yoksa, bırak arıyacağın kişiler yanına kadar gelsin, halini hatırını sormaya. </p><p></p><p>Yani hayatın her şeklinde lezzet almak mümkündür. </p><p></p><p>Yeter ki ihtiyaç olmayan şeyleri iihtiyaçmış gibi şartlandırmayalım kendimizi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 389098, member: 27"] Allah razı olsun, güzel ve güncel bir konu. Faiz konusunda maalesef ki çoğunluk bir kesim muzdarip. Ve hep aynı hikayeler. Aynı savunmalar. Hatta dini kabul edip "faiz bu zamanda haram mı olur, 1400 sene öncesiyle bugünün şartları bir mi" diyebilen nice bahtsız insan tanıyorum. Ayeti hadisi gösterdiğinde de altta kalmamak adına diyorlar ki "o zaman bana bi 10 milyar borç ver borçlarımı kapatıyım, faiz de alma" Sanki o hale gelene kadar geçimini benle ortak yürütmüş gibi. Bir ayete muhalif davranabilirsin, elinden gelmez bataklığa düşebilirsin eyvallah, dua edersin, Allahta affeder belki. Amma mazeretine binaen dersen ki "haram değildir" o zaman dinden nasibin kesilir Allah cc. muhafaza. Bugün müslüman ya da müslüman olmayan hangi eve gidilirse gidilsin, israf gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Kendini faize girmek mecburiyetinde zanneden ve o yüzden de "haram değildir" diyebilen insanların evlerinde de durum bundan farksız. Televizyon çok gereksiz bir alet olmasına rağmen, evinde 2-3 tane tv olan insanlar var. Komşusu aç yatarken akşama kadar 5 öğün yiyen insanlar var. Her yere dolmuşla gidebilme imkanı olan bir yerde, 20 30 bin liralık arabayı kredi ile alanlar var. Bir iki takım elbise, bir sene rahat yetebilecekken, kredi kartı denen illet var diye bunun en az 5,6 misli elbise giyen var. Hadi elbise ihtiyaç diyelim, her giydiği elbiseye uygun çanta alan kadınlar var. Yanlış anlaşılmasın, kredi-faiz batağına düşmüş ve buna rağmen böyle davranan, bildiğim kişiler olduğu için söylüyorum. Elindeki cep telefonunu alalı daha 1 sene olmayan, yenisi çıktı diye değiştiren var. Eskisinin değeri ise en az 100 de 80 katı. İkinci el olduğundan, ödediğinin belki bir taksiti fiyatına satabiliyor. Yenisini de "3 ay sonra ödemeye başlıyacağım" diye seviniyor bide garip. Yazık, günah. Önce israf etmemeyi öğrenelim. Sonra bakalım faiz denen şey kalıyor mu ? Gerekirse yediğinden, içtiğinden, giydiğinden, bindiğinden fedakarlık edicez ki, böyle yaşayan insanlar hiçbir zaman böyle haram olan durumlara düşmez Allah'ın izniyle. İhtiyaç olmayan şeyleri ihtiyaç haline getirmekle, en büyük kabahati kendimizde aramalıyız. Faizle çalışan bankalar bile, bankalardan istifade edenler daha doğrusu edemeyenler kadar suçlu değil. Müşterisiz bakkal çalışmaz neticede. Velhasıl kelam, şaşaaya, gösterişe, "komşuda var ben de niye yok" zihniyetine, kibir gerek yok. En güzeli mütevazi olmak. Kanaatkar olmak. Zarardan acilen dönmek ve akan faiz kanını durdurmak. Faiz evlerimizden çıkmadığı sürece, o evlerde tam anlamıyla bir huzurdan söz etmekte mümkün değil. Koltuk alacak paran yoksa, yerde oturcaksın, araba alcak paran yoksa, dolmuşa bineceksin, tv alcak paran yoksa, ayaklı gazetelerden, sinemalardan istifade ediceksin, telefon alcak paran yoksa, bırak arıyacağın kişiler yanına kadar gelsin, halini hatırını sormaya. Yani hayatın her şeklinde lezzet almak mümkündür. Yeter ki ihtiyaç olmayan şeyleri iihtiyaçmış gibi şartlandırmayalım kendimizi. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Kazanmadan harcanan paralar...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…