Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Kelime Analizi
Kelime Analizi 122: Lise
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kenz-i mahfi" data-source="post: 478882" data-attributes="member: 1024011"><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Klasik dönemdeki bu eğitim öğretim tarzı Tanzimat döneminde geniş çaplı bir düzenleme geçirmiştir. 1839 yılında Maarif Teşkilatının yaptığı bir düzenleme ile eğitim sistemi şu şekilde belirlendi : </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">I. Kademe İbtidailer: Klasik dönemin Sıbyan okullarıdır. Her mahallede bulunması gerektiği ifade edilen bu kullarda eğitim öğretim süresi 4 yıl olarak belirlenmişti. Okula devam mecburiyeti erkekler için 6-10, kızlar için 7-11 yaşları arasındaydı. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">II. Kademe Rüştiyeler : Sıbyan okullarından mezun olan öğrenciler isterlerse Rüştiyelere devam edebilecekti. Bu okullarda dini ilimler,matematik,coğrafya,yazı,resim ,müzik gibi dersler okutulmuştur. 4 yıllık bir eğitimin verildiği rüştiyeler 500 haneden fazla olan her kasabada açılma hedefiyle kuruldu. Rüştiyeyi bitiren öğrenciler sınava tabi tutularak İdadilerde eğitimlerine devam edebileceklerdi. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">III.Kademe İdadiler- Sultaniler: Lise düzeyinde eğitim yapan bu okullar yüksek okullara öğrenci yetiştirecekti. Müslim ve gayrimüslim çocukların bir arada eğitim göreceği bu okulların eğitim süresi 3 yıl olarak belirlenmişti. Türkçe,Fransızca,mantık,coğrafya,tarih,matematik,kimya resim dersleri okutulmuştur. İdadiler seviyesinde kurulan Sultaniler Fransızca ve Türkçe eğitim yaparlardı. Galatasaray Sultanisi bunun ilk örneğiydi. Daha sonra Darüşşafaka ve Robert Koleji de sultani tipi açılan okullardır. Bu okullarda Türkçe, Fransızca, Grekçe, ahlak, Latince, tarih, coğrafya, matematiktik, kozmografya, mekanik, fizik, kimya, ekonomi, güzel konuşma sanatı ve resim dersleri okutulurdu. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Mekteb-i Sultani, Tanzimat uygulamalarının Osmanlı Devletindeki yansımalarındandır. Bu eğitim kurumu 1 Eylül 1868 yılında Sultan Abdülaziz'in katıldığı törenle açılmıştır. O zamana kadar uygulanan geleneksel eğitim sisteminin dışına çıkılarak batılı eğitim standartlarını uygulamak suretiyle sosyal, hukuksal, siyasal alanlarda gerçekleştirilecek yenilikleri Osmanlı Devleti'nde yaşama geçirecek kadronun yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Bu eğitim kurumunun adı Galata Sarayı Humayun Mektebi idi. Enderun'a üst düzeyde eğitimli görevli yetiştirmek için kurulmuştur. Bu yüzden de Mekteb-i Sultani adıyla anılmıştır. Okulun kurulmasındaki amaç, batılı metodlara göre eğitim yapmak, batı kültürünü ve bilhassa Fransız kültürünü tanıtmak ve azınlıklara mahsus talebeyi aynı çatı altında toplamaktır. Günümüzde lise dengi okul olarak açılaın bu kurum, 1856 Paris Antlaşması sırasında Babıali Hükümeti'nin kabul ettiği şartlar sonucu kararlaştırılmıştır.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kenz-i mahfi, post: 478882, member: 1024011"] [SIZE=4][FONT=Palatino Linotype]Klasik dönemdeki bu eğitim öğretim tarzı Tanzimat döneminde geniş çaplı bir düzenleme geçirmiştir. 1839 yılında Maarif Teşkilatının yaptığı bir düzenleme ile eğitim sistemi şu şekilde belirlendi : I. Kademe İbtidailer: Klasik dönemin Sıbyan okullarıdır. Her mahallede bulunması gerektiği ifade edilen bu kullarda eğitim öğretim süresi 4 yıl olarak belirlenmişti. Okula devam mecburiyeti erkekler için 6-10, kızlar için 7-11 yaşları arasındaydı. II. Kademe Rüştiyeler : Sıbyan okullarından mezun olan öğrenciler isterlerse Rüştiyelere devam edebilecekti. Bu okullarda dini ilimler,matematik,coğrafya,yazı,resim ,müzik gibi dersler okutulmuştur. 4 yıllık bir eğitimin verildiği rüştiyeler 500 haneden fazla olan her kasabada açılma hedefiyle kuruldu. Rüştiyeyi bitiren öğrenciler sınava tabi tutularak İdadilerde eğitimlerine devam edebileceklerdi. III.Kademe İdadiler- Sultaniler: Lise düzeyinde eğitim yapan bu okullar yüksek okullara öğrenci yetiştirecekti. Müslim ve gayrimüslim çocukların bir arada eğitim göreceği bu okulların eğitim süresi 3 yıl olarak belirlenmişti. Türkçe,Fransızca,mantık,coğrafya,tarih,matematik,kimya resim dersleri okutulmuştur. İdadiler seviyesinde kurulan Sultaniler Fransızca ve Türkçe eğitim yaparlardı. Galatasaray Sultanisi bunun ilk örneğiydi. Daha sonra Darüşşafaka ve Robert Koleji de sultani tipi açılan okullardır. Bu okullarda Türkçe, Fransızca, Grekçe, ahlak, Latince, tarih, coğrafya, matematiktik, kozmografya, mekanik, fizik, kimya, ekonomi, güzel konuşma sanatı ve resim dersleri okutulurdu. Mekteb-i Sultani, Tanzimat uygulamalarının Osmanlı Devletindeki yansımalarındandır. Bu eğitim kurumu 1 Eylül 1868 yılında Sultan Abdülaziz'in katıldığı törenle açılmıştır. O zamana kadar uygulanan geleneksel eğitim sisteminin dışına çıkılarak batılı eğitim standartlarını uygulamak suretiyle sosyal, hukuksal, siyasal alanlarda gerçekleştirilecek yenilikleri Osmanlı Devleti'nde yaşama geçirecek kadronun yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Bu eğitim kurumunun adı Galata Sarayı Humayun Mektebi idi. Enderun'a üst düzeyde eğitimli görevli yetiştirmek için kurulmuştur. Bu yüzden de Mekteb-i Sultani adıyla anılmıştır. Okulun kurulmasındaki amaç, batılı metodlara göre eğitim yapmak, batı kültürünü ve bilhassa Fransız kültürünü tanıtmak ve azınlıklara mahsus talebeyi aynı çatı altında toplamaktır. Günümüzde lise dengi okul olarak açılaın bu kurum, 1856 Paris Antlaşması sırasında Babıali Hükümeti'nin kabul ettiği şartlar sonucu kararlaştırılmıştır.[/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Kelime Analizi
Kelime Analizi 122: Lise
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…