Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Kelime Analizi
Kelime Analizi 190: Ganimet, İğtinam, Ganem
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kenz-i mahfi" data-source="post: 601666" data-attributes="member: 1024011"><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 18px">Risale-i Nurda “koyun” manasına gelen “ganem” kelimesi geçmemektedir. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 18px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 18px">“İğtinam” kelimesi Risale-i Nur’da toplam 3 defa geçmektedir. Bunların hepsi Barla Lahikası’nda geçmekte olup, 2 tanesi Hulusi Bey’in takip eden 2 mektubunda, diğeri ise Sabri Efendi’nin mektubunda geçmektedir. Bunlar; </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 18px">1.Fakat ne çare ki; iğtinam edebildiğim kısacak vakitlerde zihnimi safileştirip Nurların karşısına, dolayısıyla Kur’an’ın mu’cizeleri mecmuasına ve aziz, muhterem üstadımız medresesine ve ol Seyyidü’l-Kevneyn Peygamberimiz Efendimiz (ASM) Hazretlerinin ravza-i saadetlerine ve nihayet Rabb’ül-Âlemîn Teâlâ ve Tekaddes Hazretlerinin huzur-u lâmekânîsine çıkıyorum. (Barla Lahikası, sayfa 35)</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 18px">2.Dünyevî işlerden tahlih-i nefis ile iğtinam edebildiğim vakitlerde, o mübarek nurlu pencerelere koşuyorum. (Barla Lahikası, sayfa 36)</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 18px">3.Şu iki geceden iğtinam edebildiğim vakitlerde, Yirmidokuzuncu Mektub’un Birinci kısmını istinsah ederek, kendi nüshamı Ali Efendi’ye ve aslını Zat-ı Üstadanelerine iade ve takdim ediyorum. (Barla Lahikası, sayfa 82)</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kenz-i mahfi, post: 601666, member: 1024011"] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]Risale-i Nurda “koyun” manasına gelen “ganem” kelimesi geçmemektedir. “İğtinam” kelimesi Risale-i Nur’da toplam 3 defa geçmektedir. Bunların hepsi Barla Lahikası’nda geçmekte olup, 2 tanesi Hulusi Bey’in takip eden 2 mektubunda, diğeri ise Sabri Efendi’nin mektubunda geçmektedir. Bunlar; 1.Fakat ne çare ki; iğtinam edebildiğim kısacak vakitlerde zihnimi safileştirip Nurların karşısına, dolayısıyla Kur’an’ın mu’cizeleri mecmuasına ve aziz, muhterem üstadımız medresesine ve ol Seyyidü’l-Kevneyn Peygamberimiz Efendimiz (ASM) Hazretlerinin ravza-i saadetlerine ve nihayet Rabb’ül-Âlemîn Teâlâ ve Tekaddes Hazretlerinin huzur-u lâmekânîsine çıkıyorum. (Barla Lahikası, sayfa 35) 2.Dünyevî işlerden tahlih-i nefis ile iğtinam edebildiğim vakitlerde, o mübarek nurlu pencerelere koşuyorum. (Barla Lahikası, sayfa 36) 3.Şu iki geceden iğtinam edebildiğim vakitlerde, Yirmidokuzuncu Mektub’un Birinci kısmını istinsah ederek, kendi nüshamı Ali Efendi’ye ve aslını Zat-ı Üstadanelerine iade ve takdim ediyorum. (Barla Lahikası, sayfa 82)[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Kelime Analizi
Kelime Analizi 190: Ganimet, İğtinam, Ganem
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…