Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Kelime Oyunlarıyla Ahlak Nasıl Çökertilir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="pendüender" data-source="post: 371056" data-attributes="member: 1023459"><p>E<span style="color: #000000"><span style="font-size: 10px"><strong><em>yvallah; Abdullah Hocam, toplumumuzu derinden içten içe kemiren farkettirmeden dejenere eden bir konu bu maalesef.Verdiğiniz örnekler o kadar çoğaltılabilir ki...Türk Dil Kurumu bu konuda ne yapıyor acaba ??</em></strong></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 10px"><strong><em>İşin ironik tarafı argo sözlüğü normal sözlük yerine geçiyor gitgide.Konuşmalar o kadar banal ve eğretiki..Yürürken okul çıkışı öğrencilerle karşılaşıyorum ve konuşmalarına misafir oluyorum,,misal; 13-14 yaşındaki kız öğrenciler -lan olum bekle topuklama az dur-diğeri -işim var kızım yaylanamam sizle--...Allahım diyorum burası benim mi ülkem,bu nasıl bir üslup nasıl bir konuşma! Tam bir sükut-u hayal.</em></strong></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 10px"><strong><em>İlköğretimde Türkçe dersi 4.sınıf öğrencileriyle aramda geçen bir diyalog ;konu işlenmiş kelime analizi yapmaktayız;Mekan kelimesinin anlamını bulalım diyorum;Öğretmenim -Kumarhane Polat Alemdar- diye ardınca cevaplar sıralanıyor.Tam bir şaşkınlık içinde cevapları dinliyorum.</em></strong></span></span></p><p> <span style="color: #000000"><span style="font-size: 10px"><strong><em>Ayrıca eklemek istediğim birşey daha bizler Arap ve Farsi dillerini zamanında layıkıyla kullanmışız bir özümleme sonucu da bunu konuşan toplum yadırgamamış giren kelimeleri ve benimsemiş.Bunun nedeni ise o dönem sanatçıları olmuş.Kaçımız biliriz ki günde birkaç kez -hem de en az- telaffuz ettğimiz mutfak kelimesinin Farsça kökenli olduğunu matbah diye geçer Farsi dilde..vsDeğişim olmalı dil de canlı bir varlık gibidir sonuçta ama iyi ve yararlı yönde..</em></strong></span></span></p><p> <span style="color: #000000"><span style="font-size: 10px"><strong><em>Bu nedenle öncelikle aydın yazarlarımıza sanatçılarımıza ve Denetçi Kurumlara anne-babalara ve öğretmenlere çok fazla iş düşmekte,İnşaALLAH herkes üzerine düşeni layıkıyla yapar da 15 20yıl sonra yarı ingilizce yarı argo ve bir kısmı da anlamları değişen yozlaşan ve çarpıtılan bir dil mezarlığı konuşmuyor oluruz.</em></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pendüender, post: 371056, member: 1023459"] E[COLOR=#000000][SIZE=2][B][I]yvallah; Abdullah Hocam, toplumumuzu derinden içten içe kemiren farkettirmeden dejenere eden bir konu bu maalesef.Verdiğiniz örnekler o kadar çoğaltılabilir ki...Türk Dil Kurumu bu konuda ne yapıyor acaba ?? İşin ironik tarafı argo sözlüğü normal sözlük yerine geçiyor gitgide.Konuşmalar o kadar banal ve eğretiki..Yürürken okul çıkışı öğrencilerle karşılaşıyorum ve konuşmalarına misafir oluyorum,,misal; 13-14 yaşındaki kız öğrenciler -lan olum bekle topuklama az dur-diğeri -işim var kızım yaylanamam sizle--...Allahım diyorum burası benim mi ülkem,bu nasıl bir üslup nasıl bir konuşma! Tam bir sükut-u hayal. İlköğretimde Türkçe dersi 4.sınıf öğrencileriyle aramda geçen bir diyalog ;konu işlenmiş kelime analizi yapmaktayız;Mekan kelimesinin anlamını bulalım diyorum;Öğretmenim -Kumarhane Polat Alemdar- diye ardınca cevaplar sıralanıyor.Tam bir şaşkınlık içinde cevapları dinliyorum. Ayrıca eklemek istediğim birşey daha bizler Arap ve Farsi dillerini zamanında layıkıyla kullanmışız bir özümleme sonucu da bunu konuşan toplum yadırgamamış giren kelimeleri ve benimsemiş.Bunun nedeni ise o dönem sanatçıları olmuş.Kaçımız biliriz ki günde birkaç kez -hem de en az- telaffuz ettğimiz mutfak kelimesinin Farsça kökenli olduğunu matbah diye geçer Farsi dilde..vsDeğişim olmalı dil de canlı bir varlık gibidir sonuçta ama iyi ve yararlı yönde.. Bu nedenle öncelikle aydın yazarlarımıza sanatçılarımıza ve Denetçi Kurumlara anne-babalara ve öğretmenlere çok fazla iş düşmekte,İnşaALLAH herkes üzerine düşeni layıkıyla yapar da 15 20yıl sonra yarı ingilizce yarı argo ve bir kısmı da anlamları değişen yozlaşan ve çarpıtılan bir dil mezarlığı konuşmuyor oluruz.[/I][/B][/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Kelime Oyunlarıyla Ahlak Nasıl Çökertilir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…