Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran-ı Kerim'den Kıssalar
“Keşke Unutulup Gitseydim”
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="FaKiR" data-source="post: 173130" data-attributes="member: 10"><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>“Keşke Unutulup Gitseydim”</strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Soru: <span style="color: red">Hz. Meryem’in “Keşke unutulup gitseydim” demesinin hikmeti nedir?</span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Cevap: Her insanın kendi değerlendirmeleri içerisinde aşırı derecede ehemmiyet verdiği ve büyük gördüğü mes’ele-lerden ötürü kullandığı bir kısım tabirler vardır.</strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong> Meselâ, <span style="color: yellowgreen">Hz. Ebu Bekir’in</span> -hadîs kriterleri açısında zayıf dahi olsa, söylediği muhtemel olan- <span style="color: yellowgreen">“Ya Rabbi vücudumu o kadar büyüt o kadar büyüt ki Cehennemi ben doldurayım”</span> ve </strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong><span style="color: darkorange">Bediüzzaman Hazretlerinin “Milletimin imanını selamette görürsem, Cehennem alevleri içinde yanmaya razıyım. Çünkü, vücudum yanarken gönlüm gül-gülistan olur” demeleri gibi</span>. </strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Bu mes’eleler onlarda, bir ruh haline göre söylenmiştir. </strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><em><strong><u>Hz. Meryem’de de iffet öylesine bir şuur haline gelmişti ki, hakkında düşünülen ve söylenilen şeyler karşısında böyle bir ifade de bulunması normal olsa gerek. Evet o, âdeta iffetten bir âbideydi ve mahiyet-i nezihânesinin değil böyle bir çamur atılmaya, bir gül atılmaya da tahammülü yoktu. Bu itibarla, bu şuurda olan bir insanın, böylesi bir söz söylemesi normal karşılanmalıdır</u></strong></em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FaKiR, post: 173130, member: 10"] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]“Keşke Unutulup Gitseydim”[/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Soru: [COLOR=red]Hz. Meryem’in “Keşke unutulup gitseydim” demesinin hikmeti nedir?[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [B][I][FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Cevap: Her insanın kendi değerlendirmeleri içerisinde aşırı derecede ehemmiyet verdiği ve büyük gördüğü mes’ele-lerden ötürü kullandığı bir kısım tabirler vardır.[/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B] Meselâ, [COLOR=yellowgreen]Hz. Ebu Bekir’in[/COLOR] -hadîs kriterleri açısında zayıf dahi olsa, söylediği muhtemel olan- [COLOR=yellowgreen]“Ya Rabbi vücudumu o kadar büyüt o kadar büyüt ki Cehennemi ben doldurayım”[/COLOR] ve [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B][COLOR=darkorange]Bediüzzaman Hazretlerinin “Milletimin imanını selamette görürsem, Cehennem alevleri içinde yanmaya razıyım. Çünkü, vücudum yanarken gönlüm gül-gülistan olur” demeleri gibi[/COLOR]. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B]Bu mes’eleler onlarda, bir ruh haline göre söylenmiştir. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][I][B][U]Hz. Meryem’de de iffet öylesine bir şuur haline gelmişti ki, hakkında düşünülen ve söylenilen şeyler karşısında böyle bir ifade de bulunması normal olsa gerek. Evet o, âdeta iffetten bir âbideydi ve mahiyet-i nezihânesinin değil böyle bir çamur atılmaya, bir gül atılmaya da tahammülü yoktu. Bu itibarla, bu şuurda olan bir insanın, böylesi bir söz söylemesi normal karşılanmalıdır[/U][/B][/I][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran-ı Kerim'den Kıssalar
“Keşke Unutulup Gitseydim”
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…