Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Kibir İnsanı Helâk Eder
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 372053" data-attributes="member: 1004566"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #008000"><strong>Kibir İnsanı Helâk Eder</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #008000"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #008000">Cenâb-ı Hak bir âyet-i kerîmede şöyle buyurur:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #008000">“Kendilerine gelmiş hiç bir delil olmadığı halde Allah’ın âyetleri hakkında mücâdele edenler, gerek Allah katında gerek îmân edenler yanında büyük bir nefretle karşılanırlar. Allah Teâlâ, kibirlenen yani büyüklük taslayan her zorbanın kalbini böyle mühürler.”</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #008000">(Mü’min, 35)</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır: </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">“Kalbinde hardal tanesi kadar îmân olan hiç bir kimse cehenneme giremez. Kalbinde hardal tanesi kadar kibir bulunan hiçbir kimse de cennete giremez.” </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">(Müslim, Îmân, 148, 149)</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ahmed er-Rufâî Hazretleri şöyle buyurur:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">İblis, nefsini gördü:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">“–Ben Âdem’den hayırlıyım!” dedi. Bu sözü onun helâkine sebep oldu. Karun mâlına bakıp:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">“–Bunu kendi ilmimle kazandım!” dedi. Bu sözü, bütün hazineleriyle birlikte yerin dibine batmasına sebep oldu.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Melekler, Allah’ı tesbih ve takdise yönelerek:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">“–Biz Sen’i tesbih ve takdis ederiz!” dediler. Bu sözleri sebebiyle Allah, onları Âdem -aleyhisselâm-’a secde ettirdi ve yüceltti.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bu yüzden, bir kimsenin ağzından: “Ben!” lâfzı çıkarsa, Allah Teâlâ:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">“–Hayır, Ben!” buyurur, sonra da benlik sahibi insana karşı varlık ve kudretini ispat eder. Lâkin bunu idrak edecek akıl ve işitecek kulak lâzımdır… Hâsılı Cenâb-ı Hakk’ın:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">“–Ben!” diyen kullarını yerin dibine geçirdiğini bilmek îcâb eder. Her kim:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">“–Sen’sin Allah’ım!” derse, Allah onu yücelerin yücesi eyler.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">(Ahmed er-Rufâî, Onların Âlemi, s. 258-259)</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 372053, member: 1004566"] [SIZE=3][COLOR=#008000][B]Kibir İnsanı Helâk Eder [/B] Cenâb-ı Hak bir âyet-i kerîmede şöyle buyurur: “Kendilerine gelmiş hiç bir delil olmadığı halde Allah’ın âyetleri hakkında mücâdele edenler, gerek Allah katında gerek îmân edenler yanında büyük bir nefretle karşılanırlar. Allah Teâlâ, kibirlenen yani büyüklük taslayan her zorbanın kalbini böyle mühürler.” (Mü’min, 35)[/COLOR] [COLOR=green]Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır: “Kalbinde hardal tanesi kadar îmân olan hiç bir kimse cehenneme giremez. Kalbinde hardal tanesi kadar kibir bulunan hiçbir kimse de cennete giremez.” (Müslim, Îmân, 148, 149)[/COLOR] [COLOR=green]Ahmed er-Rufâî Hazretleri şöyle buyurur:[/COLOR] [COLOR=green] İblis, nefsini gördü:[/COLOR] [COLOR=green] “–Ben Âdem’den hayırlıyım!” dedi. Bu sözü onun helâkine sebep oldu. Karun mâlına bakıp:[/COLOR] [COLOR=green] “–Bunu kendi ilmimle kazandım!” dedi. Bu sözü, bütün hazineleriyle birlikte yerin dibine batmasına sebep oldu.[/COLOR] [COLOR=green] Melekler, Allah’ı tesbih ve takdise yönelerek:[/COLOR] [COLOR=green] “–Biz Sen’i tesbih ve takdis ederiz!” dediler. Bu sözleri sebebiyle Allah, onları Âdem -aleyhisselâm-’a secde ettirdi ve yüceltti.[/COLOR] [COLOR=green] Bu yüzden, bir kimsenin ağzından: “Ben!” lâfzı çıkarsa, Allah Teâlâ: “–Hayır, Ben!” buyurur, sonra da benlik sahibi insana karşı varlık ve kudretini ispat eder. Lâkin bunu idrak edecek akıl ve işitecek kulak lâzımdır… Hâsılı Cenâb-ı Hakk’ın: “–Ben!” diyen kullarını yerin dibine geçirdiğini bilmek îcâb eder. Her kim: “–Sen’sin Allah’ım!” derse, Allah onu yücelerin yücesi eyler. (Ahmed er-Rufâî, Onların Âlemi, s. 258-259)[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Kibir İnsanı Helâk Eder
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…