Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Kilisede Hz.İbrahim ve Said Nursi konferansı 23 Kasım 2010 / 13:09 Filipinl
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 222819" data-attributes="member: 1008315"><p><strong>Cevap: Kilisede Hz.İbrahim ve Said Nursi konferansı 23 Kasım 2010 / 13:09 F</strong></p><p></p><p>Siyasete bakmaya mecbur olursak</p><p> 23 Kasım 2010 / 00:01</p><p> Günün Risale-i Nur dersi...</p><p> </p><p> <strong>Bismillahirrahmanirrahim</strong></p><p> <strong>Reisicumhur Celâl Bayar, ve Heyet-i Vükelâsına, Ankara,</strong></p><p> Biz Nur talebeleri, yirmi senedir emsalsiz bir tâzip ve işkencelere hedef olmuşuz. Sabrettik. Tâ Cenâb-ı Hak sizi imdadımıza gönderdi. O işkencelerin sebebini on beş senedir üç mahkeme hakikî ve kanunî olarak yüz otuz kitap ve bin mektubatta bulamadıklarına, Mahkeme-i Temyizle Denizli Mahkemesini şahit gösteriyoruz.</p><p> Otuz seneden beri ben siyaseti terk etmiştim. Bu defa, birkaç gün zarfında Ahrarların başına geçip milletin mukadderatına sahip çıkması sebebiyle, Reis-i Cumhuru ve Heyet-i Vekileyi tebrikle beraber, bir hakikati ifşa ediyorum. Şöyle ki:</p><p> Bize hücum eden ve mahkemelerde tâzip edenler demişler: “Bu Nur talebelerinin dini siyasete âlet etmek ihtimalleri var, belki de ediyorlar.”</p><p> Biz de o zâlimlere karşı müdafaatlarımızdaki binler hüccetle demişiz ve diyoruz ki:</p><p> Biz, dini siyasete âlet değil, belki rıza-yı İlâhîden başka hiçbir şeye, hattâ dünyaya ve saltanata âlet etmemek bizim esas mesleğimiz olduğundan, düşmanlarımızca da tahakkuk etmiş ki, üç senedir üç çuvaldan ziyade dosyalarımızı garazkârâne tetkik ettikleri halde bizi mahkûm edemiyorlar. Verdikleri keyfî ve vicdanî hükümlerine de bir bahane bulamıyorlar ki, Temyiz o hükmü bozdu.</p><p> Evet, biz dini siyasete âlet değil, belki vatan ve milletin dehşetli zararına siyaseti mutaassıbâne dinsizliğe âlet edenlere karşı, bizim siyasete bakmamıza mecburiyet-i kat’iye olduğu zaman, vazifemiz siyaseti dine âlet ve dost yapmaktır ki, üç yüz elli milyon kardeşlerin uhuvvetini bu vatandaki kardeşlere kazandırmaya sebep olsun.</p><p> Elhasıl: Bize işkence edenlere, siyaseti asabiyetle dinsizliğe âlet etmelerine mukabil, biz de siyaseti dine âlet ve dost yapmakla bu vatan ve milletin saâdetine çalışmışız.</p><p> Kardeşlerim, ben bunu böyle münasip gördüm, sizlerin meşveretine havale ediyorum. (Emirdağ Lahikası)</p><p> <strong>Bediüzzaman Said Nursî</strong></p><p> <strong>LÜGAT:</strong></p><p> Ahrar : Hürriyetçiler, II. Meşrûtiyet Devrinde Bir Partinin İsmi</p><p> Cenâb-I Hak : Hakkın Tâ Kendisi Olan Sonsuz Şeref Ve Yücelik Sahibi Allah</p><p> Cereyan : Akım, Hareket</p><p> Emsal : Benzer</p><p> Hakikat : Doğru, Gerçek</p><p> Hakikî : Asıl, Gerçek</p><p> Heyet-İ Vükelâ : Vekiller Heyeti, Bakanlar Kurulu</p><p> Hüccet : Güçlü Ve Sarsılmaz Delil</p><p> İfşa Etmek : Duyurmak, Yaymak</p><p> İmdad : Yardım</p><p> Mahkeme-İ Temyiz : Temyiz Mahkemesi; Yargıtay</p><p> Mektubat : Mektuplar</p><p> Mukadderat : Allah Tarafından Takdir Olunmuş İleride Meydana Gelecek Haller Ve Olaylar</p><p> Muvaffak : Başarılı</p><p> Müdafaat : Müdafaalar, Savunmalar</p><p> Reisicumhur : Cumhur Başkanı</p><p> Rıza-Yı İlâhî : Allah’ın Rızası</p><p> Tazip Etme : Azap Verme, Eziyet Etme</p><p> Tâzip : Azap Verme, Cezalandırma</p><p> Tezahür : Ortaya Çıkma, Görünme</p><p> Zarfında : İçinde</p><p> Asabiyet : Sinirlilik</p><p> Aziz : Çok Değerli, İzzetli</p><p> Elhasıl : Kısaca, Özetle</p><p> Garazkârâne : Garaz Edercesine, Kin Tutarcasına</p><p> Hakikî : Asıl, Gerçek</p><p> Has : Özel; Kıymetli Ve İleri Gelen Mühim Yakınlardan Olan</p><p> Havale Etmek : Göndermek, Yönlendirmek</p><p> Hissedar : Pay Sahibi</p><p> İhlâs : İbadet Ve Davranışlarda Sadece Allah Rızasını Gözetme; Samimiyet</p><p> İstiğfar : Af Dileme</p><p> Leyle-İ Kadir : Kadir Gecesi; Ramazan Ayı İçinde Bulunan Bin Aydan Daha Hayırlı Bir Gece</p><p> Mahkûm : Bir Kişi Hakkında Hapis Cezası Vererek Hapsetme</p><p> Mazhariyet : Bir Nimete Nail Olma, Erişme</p><p> Mecburiyet-İ Kat’iye : Kesin Zorunluluk</p><p> Menfaattar : Menfaatli, Faydalı</p><p> Meşveret : İşlerin İstişare (Danışıp Görüşme) Yoluyla Halledilmesi</p><p> Mukabil : Karşılık</p><p> Mutaassıbâne : Taassup Gösterircesine</p><p> Münasip : Uygun</p><p> Nevi : Tür, Çeşit</p><p> Niyaz Etmek : Dua Etmek, Yalvarıp Yakarmak</p><p> Niyaz : Dua Etme, Yalvarıp Yakarma</p><p> Ömr-Ü Bâki : Devamlı, Kalıcı Ömür</p><p> Rahmet-İ İlâhiye : Allah’ın Herşeyi Kuşatan Sonsuz Rahmeti</p><p> Ruh-U Can : Ruh Ve Can; Bütün İçtenlik</p><p> Saâdet : Mutluluk</p><p> Sıddık : Çok Doğru Ve Bağlı</p><p> Tahakkuk Etmek : Gerçekleşmek</p><p> Temin Eden : Sağlayan</p><p> Temyiz : Yargıtay</p><p> Tesbihat : Allah’ı Her Türlü Kusurdan Yüce Tutarak Şanına Lâyık İfadelerle Anma</p><p> Teşrik-İ Mesai : Birlikte Çalışma, İşbirliği</p><p> Tetkik Etmek : İncelemek, Derinliğine Araştırmak</p><p> Uhuvvet : Kardeşlik</p><p> Umum : Bütün, Genel</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 222819, member: 1008315"] [b]Cevap: Kilisede Hz.İbrahim ve Said Nursi konferansı 23 Kasım 2010 / 13:09 F[/b] Siyasete bakmaya mecbur olursak 23 Kasım 2010 / 00:01 Günün Risale-i Nur dersi... [B]Bismillahirrahmanirrahim[/B] [B]Reisicumhur Celâl Bayar, ve Heyet-i Vükelâsına, Ankara,[/B] Biz Nur talebeleri, yirmi senedir emsalsiz bir tâzip ve işkencelere hedef olmuşuz. Sabrettik. Tâ Cenâb-ı Hak sizi imdadımıza gönderdi. O işkencelerin sebebini on beş senedir üç mahkeme hakikî ve kanunî olarak yüz otuz kitap ve bin mektubatta bulamadıklarına, Mahkeme-i Temyizle Denizli Mahkemesini şahit gösteriyoruz. Otuz seneden beri ben siyaseti terk etmiştim. Bu defa, birkaç gün zarfında Ahrarların başına geçip milletin mukadderatına sahip çıkması sebebiyle, Reis-i Cumhuru ve Heyet-i Vekileyi tebrikle beraber, bir hakikati ifşa ediyorum. Şöyle ki: Bize hücum eden ve mahkemelerde tâzip edenler demişler: “Bu Nur talebelerinin dini siyasete âlet etmek ihtimalleri var, belki de ediyorlar.” Biz de o zâlimlere karşı müdafaatlarımızdaki binler hüccetle demişiz ve diyoruz ki: Biz, dini siyasete âlet değil, belki rıza-yı İlâhîden başka hiçbir şeye, hattâ dünyaya ve saltanata âlet etmemek bizim esas mesleğimiz olduğundan, düşmanlarımızca da tahakkuk etmiş ki, üç senedir üç çuvaldan ziyade dosyalarımızı garazkârâne tetkik ettikleri halde bizi mahkûm edemiyorlar. Verdikleri keyfî ve vicdanî hükümlerine de bir bahane bulamıyorlar ki, Temyiz o hükmü bozdu. Evet, biz dini siyasete âlet değil, belki vatan ve milletin dehşetli zararına siyaseti mutaassıbâne dinsizliğe âlet edenlere karşı, bizim siyasete bakmamıza mecburiyet-i kat’iye olduğu zaman, vazifemiz siyaseti dine âlet ve dost yapmaktır ki, üç yüz elli milyon kardeşlerin uhuvvetini bu vatandaki kardeşlere kazandırmaya sebep olsun. Elhasıl: Bize işkence edenlere, siyaseti asabiyetle dinsizliğe âlet etmelerine mukabil, biz de siyaseti dine âlet ve dost yapmakla bu vatan ve milletin saâdetine çalışmışız. Kardeşlerim, ben bunu böyle münasip gördüm, sizlerin meşveretine havale ediyorum. (Emirdağ Lahikası) [B]Bediüzzaman Said Nursî[/B] [B]LÜGAT:[/B] Ahrar : Hürriyetçiler, II. Meşrûtiyet Devrinde Bir Partinin İsmi Cenâb-I Hak : Hakkın Tâ Kendisi Olan Sonsuz Şeref Ve Yücelik Sahibi Allah Cereyan : Akım, Hareket Emsal : Benzer Hakikat : Doğru, Gerçek Hakikî : Asıl, Gerçek Heyet-İ Vükelâ : Vekiller Heyeti, Bakanlar Kurulu Hüccet : Güçlü Ve Sarsılmaz Delil İfşa Etmek : Duyurmak, Yaymak İmdad : Yardım Mahkeme-İ Temyiz : Temyiz Mahkemesi; Yargıtay Mektubat : Mektuplar Mukadderat : Allah Tarafından Takdir Olunmuş İleride Meydana Gelecek Haller Ve Olaylar Muvaffak : Başarılı Müdafaat : Müdafaalar, Savunmalar Reisicumhur : Cumhur Başkanı Rıza-Yı İlâhî : Allah’ın Rızası Tazip Etme : Azap Verme, Eziyet Etme Tâzip : Azap Verme, Cezalandırma Tezahür : Ortaya Çıkma, Görünme Zarfında : İçinde Asabiyet : Sinirlilik Aziz : Çok Değerli, İzzetli Elhasıl : Kısaca, Özetle Garazkârâne : Garaz Edercesine, Kin Tutarcasına Hakikî : Asıl, Gerçek Has : Özel; Kıymetli Ve İleri Gelen Mühim Yakınlardan Olan Havale Etmek : Göndermek, Yönlendirmek Hissedar : Pay Sahibi İhlâs : İbadet Ve Davranışlarda Sadece Allah Rızasını Gözetme; Samimiyet İstiğfar : Af Dileme Leyle-İ Kadir : Kadir Gecesi; Ramazan Ayı İçinde Bulunan Bin Aydan Daha Hayırlı Bir Gece Mahkûm : Bir Kişi Hakkında Hapis Cezası Vererek Hapsetme Mazhariyet : Bir Nimete Nail Olma, Erişme Mecburiyet-İ Kat’iye : Kesin Zorunluluk Menfaattar : Menfaatli, Faydalı Meşveret : İşlerin İstişare (Danışıp Görüşme) Yoluyla Halledilmesi Mukabil : Karşılık Mutaassıbâne : Taassup Gösterircesine Münasip : Uygun Nevi : Tür, Çeşit Niyaz Etmek : Dua Etmek, Yalvarıp Yakarmak Niyaz : Dua Etme, Yalvarıp Yakarma Ömr-Ü Bâki : Devamlı, Kalıcı Ömür Rahmet-İ İlâhiye : Allah’ın Herşeyi Kuşatan Sonsuz Rahmeti Ruh-U Can : Ruh Ve Can; Bütün İçtenlik Saâdet : Mutluluk Sıddık : Çok Doğru Ve Bağlı Tahakkuk Etmek : Gerçekleşmek Temin Eden : Sağlayan Temyiz : Yargıtay Tesbihat : Allah’ı Her Türlü Kusurdan Yüce Tutarak Şanına Lâyık İfadelerle Anma Teşrik-İ Mesai : Birlikte Çalışma, İşbirliği Tetkik Etmek : İncelemek, Derinliğine Araştırmak Uhuvvet : Kardeşlik Umum : Bütün, Genel [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Kilisede Hz.İbrahim ve Said Nursi konferansı 23 Kasım 2010 / 13:09 Filipinl
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…