Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Kınalı Hasan
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mihrimah" data-source="post: 25922" data-attributes="member: 656"><p>Okul yıllarımda bu konu ders kitaplarında yer almıştı, bana masal gibi gelmişti fakat Çanakkale'de şehitlikte rehber abi anlattığında herkes ağlamıştı.</p><p>Şimdi burada okuyunca sanki o atmosrefe tekrar gittim. Masal gibi olan bu yazılar, yaşanmış olaylar aslında ecdadın vatan sevgisinin aynasıdır. Gerçekten sonsuz minnet borçluyuz ecdada o topraklara ayak basana kadar, hiç bu vatan için şehid olan insanlara dua etmemiştim ne zaman ki gittim gördüm anladım ki ben ona dua etmek zorundayım. Bu benim borcum...</p><p> </p><p>Zannetmiyorum ki bundan daha güzel güzel bir marş olsun...</p><p> </p><p><strong>İSTİKLAL MARŞI</strong></p><p></p><p> </p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;</span></span></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.</span></span></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;</span></span></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">O benimdir, o benim milletimindir ancak.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl!</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl?</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl...</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl!</span></p><p> </p><p></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.</span></span></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!</span></span></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım.</span></span></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Ulusun korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Medeniyet!” dediğin tek dişi kalmış canavar?</span></p><p> </p><p></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.</span></span></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Siper et gövdeni, dursun bu hâyasızca akın.</span></span></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın...</span></span></p><p><span style="color: #666699"><span style="font-family: 'Verdana'">Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme tanı:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.</span></span></p><p> </p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Ruhumun senden, İlâhî şudur ancak emeli;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Bu ezanlar – ki şahadetleri dinin temeli-</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.</span></span></p><p> </p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">O zaman vecd ile bin secde eder – varsa – taşım,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Her cerîhamdan, ilâhî, boşanıp kanlı yaşım,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden na’şım;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red">O zaman yükselerek arşa değer belki başım.</span></span></p><p> </p><p></p><p><strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl</span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Olsun artık, dökülen kanlarımın hepsi helâl.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl!</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mihrimah, post: 25922, member: 656"] Okul yıllarımda bu konu ders kitaplarında yer almıştı, bana masal gibi gelmişti fakat Çanakkale'de şehitlikte rehber abi anlattığında herkes ağlamıştı. Şimdi burada okuyunca sanki o atmosrefe tekrar gittim. Masal gibi olan bu yazılar, yaşanmış olaylar aslında ecdadın vatan sevgisinin aynasıdır. Gerçekten sonsuz minnet borçluyuz ecdada o topraklara ayak basana kadar, hiç bu vatan için şehid olan insanlara dua etmemiştim ne zaman ki gittim gördüm anladım ki ben ona dua etmek zorundayım. Bu benim borcum... Zannetmiyorum ki bundan daha güzel güzel bir marş olsun... [B]İSTİKLAL MARŞI[/B] [COLOR=#666699][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;[/FONT][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;[/FONT][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]O benimdir, o benim milletimindir ancak.[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana]Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl![/FONT] [FONT=Verdana]Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl?[/FONT] [FONT=Verdana]Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl...[/FONT] [FONT=Verdana]Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl![/FONT] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım![/FONT][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana]Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar,[/FONT] [FONT=Verdana]Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.[/FONT] [FONT=Verdana]Ulusun korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,[/FONT] [FONT=Verdana]“Medeniyet!” dediğin tek dişi kalmış canavar?[/FONT] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Siper et gövdeni, dursun bu hâyasızca akın.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın...[/FONT][/COLOR] [COLOR=#666699][FONT=Verdana]Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=red]Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme tanı:[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı;[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ![/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Ruhumun senden, İlâhî şudur ancak emeli;[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli.[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Bu ezanlar – ki şahadetleri dinin temeli-[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]O zaman vecd ile bin secde eder – varsa – taşım,[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Her cerîhamdan, ilâhî, boşanıp kanlı yaşım,[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden na’şım;[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=red]O zaman yükselerek arşa değer belki başım.[/COLOR][/FONT] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl[/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Verdana]Olsun artık, dökülen kanlarımın hepsi helâl.[/FONT] [FONT=Verdana]Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:[/FONT] [FONT=Verdana]Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;[/FONT] [FONT=Verdana]Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl![/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Kınalı Hasan
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…