Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Kirkinci hoca'dan hatiralar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 186715" data-attributes="member: 5987"><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Zübeyir Ağabey Üstad'ımızın meşverete çok önem verdiğini sık sık anlatırdı.</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Üstad, medreseye basit bir malzeme almak icap etse bile, hepimizi toplar ve</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">tek tek fikirlerimizi sorardı. Üstad'a hürmeten konuşmama yolunu seçen</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">kardeşlere ''Bektaşilik yapma! Fikrini beyan et'' derdi.</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">.</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Bir gün Zübeyir Ağabey'e:</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">''Sadakati nasıl anlayacağız?'' diye sordum. Parmağını rahlenin üzerindeki</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Nur Risaleleri'nin üzerine bastırarak:</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">''Bana deseler ki, ''Zübeyir bu kitapları okursan cehenneme, okumazsan</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">cennete gideceksin. Ben yine de bu kitapları okur ve cehenneme giderim''</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">dedi. Bu cevap benim hayretime mucip oldu.</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Daima, ''Bu hizmetin berraklığını ve safvetini her zaman ihlasla mahafaza</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">edeceğiz'' derdi.</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Yine bir gün şöyle demişti:</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">''Ahval-i aleme nazar-ı ibret ile bakarsak görürüz ki, insanların çoğu</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">dünyaya aşıktırlar. Saadeti kimisi servetin ihtişamında, kimisi siyasetin</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">cazibesinde, kimisi de şan, şöhret ve rütbeye arıyorlar. Fakat bulamıyorlar.</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Çünkü bunların birer gölge olduğunu bilemiyorlar. Bu uğurda gerekirse</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">canlarını da feda ediyorlar. Bunların birçoğu milletimizin üstüne çöken</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">gaflet ve küfür bulutlarını hissedemiyorlar.''</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">.</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">1960 ihtilali münasebetiyle Sivas Kampı'ndan çıktıktan bir süre sonra</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">İstanbul'a gittim. Zübeyir Ağabey kamptan sual etti. Olanları anlattım.</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Bunun üzerine bana şunları söyledi:</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">''Biz bir daha dünyaya gelecek değiliz. Onun için imanlı ve faziletli</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">insanlar yetiştirerek bu millete yardımcı olmalıyız. Gayretimizi,</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">çalışmamızı Risale-i Nur'un neşrine hasretmeliyiz.''</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Zübeyir Ağabey, Risale-i Nur'un en çok iman, ahlak ve uhuvvet konuları</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">üzerinde durduğunu söylerdi. Bu konuda şunları anlatırdı;</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">''Fazilet, iman ve ahlakın birleşmesindedir. Üstadımız buna çok ehemmiyet</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">verirdi. Meselemiz, çekici daima bu noktaya vurmaktır. Nasıl Üstad ahrete</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">teşrif edinceye kadar bütün meşakkatlere ve sıkıntılara katlanarak hizmet-i</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">imaniyesinden geri durmadıysa, biz de manevi mücahedemizde onu örnek</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">alacağız. Biz de bu şekilde hizmet edeceğiz. Allah'ın lütfu bizim</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">yanımızdadır. Sabırla, okumakla, tefekkürle, ibadetle, muhabbetle, uhuvvetle</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">çalışacağız. Çünkü Tevfik-i İlahi uhuvvetin yanındadır.</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Karşımızda bulunan dinsizlik cereyanı ve gizli zındıklar birlik</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">içindedirler. Bu yüzden de kuvvetliler. Bizim de bu manevi cihatda muvaffak</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">olabilmemiz için azami gayret, fedakarlık, tesanüd ve uhuvvet üzere olmamız</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">icabediyor.</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Bu davanın tahakkuku için büyük fedakarlıklar lazımdır. İman hizmetini</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">hayatımızın gayesi bilmeliyiz. Yememiz, içmemiz, yaşamamız hep bu dava için</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">olmalı. Cenab-ı Hak'tan azami ihlas, azami sadakat, azami fedakarlık, azami</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">sabır, azami tahammül istememiz lazım.''</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">(Hatta bu duayı bana yazıp vermişti.)</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">Devamla:</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">''Üstad Hazretleri hayatını bu milletin imanı uğruna harcamıştır. Bu ne ulvi</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">bir şereftir! Hayatı boyunca, hapislerdeyken, sürgünlerdeyken kalemi elinden</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px">bırakmamış ve bu külliyatı bize mal etmiştir'' dedi.</span></span></p><p> <span style="color: Blue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 186715, member: 5987"] [COLOR="Blue"][SIZE="4"]Zübeyir Ağabey Üstad'ımızın meşverete çok önem verdiğini sık sık anlatırdı. Üstad, medreseye basit bir malzeme almak icap etse bile, hepimizi toplar ve tek tek fikirlerimizi sorardı. Üstad'a hürmeten konuşmama yolunu seçen kardeşlere ''Bektaşilik yapma! Fikrini beyan et'' derdi. . Bir gün Zübeyir Ağabey'e: ''Sadakati nasıl anlayacağız?'' diye sordum. Parmağını rahlenin üzerindeki Nur Risaleleri'nin üzerine bastırarak: ''Bana deseler ki, ''Zübeyir bu kitapları okursan cehenneme, okumazsan cennete gideceksin. Ben yine de bu kitapları okur ve cehenneme giderim'' dedi. Bu cevap benim hayretime mucip oldu. Daima, ''Bu hizmetin berraklığını ve safvetini her zaman ihlasla mahafaza edeceğiz'' derdi. Yine bir gün şöyle demişti: ''Ahval-i aleme nazar-ı ibret ile bakarsak görürüz ki, insanların çoğu dünyaya aşıktırlar. Saadeti kimisi servetin ihtişamında, kimisi siyasetin cazibesinde, kimisi de şan, şöhret ve rütbeye arıyorlar. Fakat bulamıyorlar. Çünkü bunların birer gölge olduğunu bilemiyorlar. Bu uğurda gerekirse canlarını da feda ediyorlar. Bunların birçoğu milletimizin üstüne çöken gaflet ve küfür bulutlarını hissedemiyorlar.'' . 1960 ihtilali münasebetiyle Sivas Kampı'ndan çıktıktan bir süre sonra İstanbul'a gittim. Zübeyir Ağabey kamptan sual etti. Olanları anlattım. Bunun üzerine bana şunları söyledi: ''Biz bir daha dünyaya gelecek değiliz. Onun için imanlı ve faziletli insanlar yetiştirerek bu millete yardımcı olmalıyız. Gayretimizi, çalışmamızı Risale-i Nur'un neşrine hasretmeliyiz.'' Zübeyir Ağabey, Risale-i Nur'un en çok iman, ahlak ve uhuvvet konuları üzerinde durduğunu söylerdi. Bu konuda şunları anlatırdı; ''Fazilet, iman ve ahlakın birleşmesindedir. Üstadımız buna çok ehemmiyet verirdi. Meselemiz, çekici daima bu noktaya vurmaktır. Nasıl Üstad ahrete teşrif edinceye kadar bütün meşakkatlere ve sıkıntılara katlanarak hizmet-i imaniyesinden geri durmadıysa, biz de manevi mücahedemizde onu örnek alacağız. Biz de bu şekilde hizmet edeceğiz. Allah'ın lütfu bizim yanımızdadır. Sabırla, okumakla, tefekkürle, ibadetle, muhabbetle, uhuvvetle çalışacağız. Çünkü Tevfik-i İlahi uhuvvetin yanındadır. Karşımızda bulunan dinsizlik cereyanı ve gizli zındıklar birlik içindedirler. Bu yüzden de kuvvetliler. Bizim de bu manevi cihatda muvaffak olabilmemiz için azami gayret, fedakarlık, tesanüd ve uhuvvet üzere olmamız icabediyor. Bu davanın tahakkuku için büyük fedakarlıklar lazımdır. İman hizmetini hayatımızın gayesi bilmeliyiz. Yememiz, içmemiz, yaşamamız hep bu dava için olmalı. Cenab-ı Hak'tan azami ihlas, azami sadakat, azami fedakarlık, azami sabır, azami tahammül istememiz lazım.'' (Hatta bu duayı bana yazıp vermişti.) Devamla: ''Üstad Hazretleri hayatını bu milletin imanı uğruna harcamıştır. Bu ne ulvi bir şereftir! Hayatı boyunca, hapislerdeyken, sürgünlerdeyken kalemi elinden bırakmamış ve bu külliyatı bize mal etmiştir'' dedi. [/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Kirkinci hoca'dan hatiralar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…