Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Kirkinci hoca'dan hatiralar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 187013" data-attributes="member: 5987"><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Zübeyir Ağabey'den son bir hatıra daha anlatmak isterim:</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Ankara'da bir ameliyat geçirmiştim. O sırada Zübeyir Ağabey İstanbul'dan</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Ankara'ya telefon açmış ve Said Özdemir Ağabey'e:</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Hocam hastaneden çıkınca İstanbul'a getir'' demiş. Ben taburcu olunca Said</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Özdemir Ağabey beni İstanbul'a götürdü.</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Zübeyir Ağabey, daha rahat edebileceğim düşüncesiyle beni Bekir Berk</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Ağabey'in Çemberlitaş'taki Kiğılı Pasajı'nda bulunan yazıhanesinde misafir</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">etti. Kendisi Süleymaniye Camii yakınında bulunan Kirazlı Mescid'teki</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">medresesinde kalıyordu. Her gün yazıhaneye geliyordu. Bir gün Bekir Berk</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Ağabey, ''Hocam, ben İşaratü'l-İcaz'ı çok merak ediyorum. Senin burada</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">kaldığın sürede geceleri İşaratü'l-İ'caz'ı beraberce okuyabilir miyiz?''</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">dedi. Ben de kabul ettim. Geceleri beraber okuyorduk. Ders bitince bana,</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Sen yat. Ben okuduğumuz yeri bir daha gözden geçireyim'' diyordu.</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Bir gün Mustafa Polat koltuğunda çantasıyla saat on civarı, Avukat Bekir</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Berk'in yazıhanesine geldi. O zamanlar haftalık İttihat gazetesini</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">çıkarıyordu. Zübeyir Ağabey'in her gün yazıhaneye geldiğini bildiği için:</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Hocam, Zübeyir Ağabey geldi mi?'' diye sordu. Henüz gelmediğini söyledim</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">ve ''Hayırdır?'' dedim.</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Papa Türkiye'ye geliyor. Şevket Eygi Yeni İstiklal gazetesinde, Papa</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">hakkında ağır sözler yazmış. Acaba biz 'İttihad gazetesine bu konuda neler</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">yazalım?'' diye sormaya geldim'' dedi.</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Şevket Eygi iyi yapmış, sende benzer şeyler yaz'' dedim. ''Olmaz Hocam! Bu</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">çok mühim bir mesele. Korkarım hata yaparız. Zübeyir Ağabey'e danışmam</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">lazım'' dedi.</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Biraz sonra Zübeyir Ağabey geldi. Mustafa Polat durumu anlatınca:</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Ne yazacaksın, elbette hoş amedi edeceksin. ''Hoş geldin, sefa geldin!''</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">diye yazacaksın'' dedi ve ilave etti:</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Üstad'ımız da 1952'de İstanbul'a geldiğinde Büyük Ada'ya giderek</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Athenagouras'ı ziyaret etmişti.</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Eğer onun hakkında iyi şeyler yazmazsanız Fener Patriğinin yanına gider.</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Bu memleket aleyhinde menfi kararlar alırlar'' dedi.</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Mustafa Polat da, Papa hakkında güzel bir yazı kaleme aldı.</span></span></p><p> <span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Bir zaman sonra bir maslahat gereği Bekir Bey ile birlikte Başbakan Süleyman</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Demirel'in ziyaretine gittik. Sohbetimiz sırasında bir ara şunları söyledi;</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Yahu bu Bakanlarımızın çoğu sıhhatli düşünemiyorlar. Papa geldiğinde,</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Sakın biz buna sahip olmayalım. Nereye giderse gitsin'' dediler. Ben de,</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">''Papayı devlet olarak biz misafir edelim. Eğer biz ona sahip çıkmazsak</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Fener Rum Patriğine gider. Orada memleket aleyhine kararlar alırlar. Eğer</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">onu biz misafir edersek, biz de onunla gideriz. Hiç olmazsa konuştuklarını</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">dinleriz'' dedim. Fakat bunu kabul ettirmekte çok zorlandım'' dedi. O</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">bunları söylerken Zübeyir Ağabey'in sözleri aklıma geldi. Süleyman Bey bir</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">politikacı ve devlet adamı olduğu için bunu bilmesi normaldi. Ama Zübeyir</span></span></p><p><span style="color: Sienna"><span style="font-size: 15px">Ağabey'in bunu anlamasına çok hayret ettim.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 187013, member: 5987"] [COLOR="Sienna"][SIZE="4"] Zübeyir Ağabey'den son bir hatıra daha anlatmak isterim: Ankara'da bir ameliyat geçirmiştim. O sırada Zübeyir Ağabey İstanbul'dan Ankara'ya telefon açmış ve Said Özdemir Ağabey'e: ''Hocam hastaneden çıkınca İstanbul'a getir'' demiş. Ben taburcu olunca Said Özdemir Ağabey beni İstanbul'a götürdü. Zübeyir Ağabey, daha rahat edebileceğim düşüncesiyle beni Bekir Berk Ağabey'in Çemberlitaş'taki Kiğılı Pasajı'nda bulunan yazıhanesinde misafir etti. Kendisi Süleymaniye Camii yakınında bulunan Kirazlı Mescid'teki medresesinde kalıyordu. Her gün yazıhaneye geliyordu. Bir gün Bekir Berk Ağabey, ''Hocam, ben İşaratü'l-İcaz'ı çok merak ediyorum. Senin burada kaldığın sürede geceleri İşaratü'l-İ'caz'ı beraberce okuyabilir miyiz?'' dedi. Ben de kabul ettim. Geceleri beraber okuyorduk. Ders bitince bana, ''Sen yat. Ben okuduğumuz yeri bir daha gözden geçireyim'' diyordu. Bir gün Mustafa Polat koltuğunda çantasıyla saat on civarı, Avukat Bekir Berk'in yazıhanesine geldi. O zamanlar haftalık İttihat gazetesini çıkarıyordu. Zübeyir Ağabey'in her gün yazıhaneye geldiğini bildiği için: ''Hocam, Zübeyir Ağabey geldi mi?'' diye sordu. Henüz gelmediğini söyledim ve ''Hayırdır?'' dedim. ''Papa Türkiye'ye geliyor. Şevket Eygi Yeni İstiklal gazetesinde, Papa hakkında ağır sözler yazmış. Acaba biz 'İttihad gazetesine bu konuda neler yazalım?'' diye sormaya geldim'' dedi. ''Şevket Eygi iyi yapmış, sende benzer şeyler yaz'' dedim. ''Olmaz Hocam! Bu çok mühim bir mesele. Korkarım hata yaparız. Zübeyir Ağabey'e danışmam lazım'' dedi. Biraz sonra Zübeyir Ağabey geldi. Mustafa Polat durumu anlatınca: ''Ne yazacaksın, elbette hoş amedi edeceksin. ''Hoş geldin, sefa geldin!'' diye yazacaksın'' dedi ve ilave etti: ''Üstad'ımız da 1952'de İstanbul'a geldiğinde Büyük Ada'ya giderek Athenagouras'ı ziyaret etmişti. ''Eğer onun hakkında iyi şeyler yazmazsanız Fener Patriğinin yanına gider. Bu memleket aleyhinde menfi kararlar alırlar'' dedi. Mustafa Polat da, Papa hakkında güzel bir yazı kaleme aldı. Bir zaman sonra bir maslahat gereği Bekir Bey ile birlikte Başbakan Süleyman Demirel'in ziyaretine gittik. Sohbetimiz sırasında bir ara şunları söyledi; ''Yahu bu Bakanlarımızın çoğu sıhhatli düşünemiyorlar. Papa geldiğinde, ''Sakın biz buna sahip olmayalım. Nereye giderse gitsin'' dediler. Ben de, ''Papayı devlet olarak biz misafir edelim. Eğer biz ona sahip çıkmazsak Fener Rum Patriğine gider. Orada memleket aleyhine kararlar alırlar. Eğer onu biz misafir edersek, biz de onunla gideriz. Hiç olmazsa konuştuklarını dinleriz'' dedim. Fakat bunu kabul ettirmekte çok zorlandım'' dedi. O bunları söylerken Zübeyir Ağabey'in sözleri aklıma geldi. Süleyman Bey bir politikacı ve devlet adamı olduğu için bunu bilmesi normaldi. Ama Zübeyir Ağabey'in bunu anlamasına çok hayret ettim.[/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Kirkinci hoca'dan hatiralar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…