Köleniz Olmakmış Gerçek Hürriyet

SaYa

Well-known member
Asr-ı Saadet,hürriyetine düşkün olanların asrı idi.Hür olmanın yalnızca Allah'a kullukla mümkün olduğunu görüp,bütün bağlardan kurtulmak için Allah Rasulü'nün eline sarılanların asrıydı.Ashab-ı Kiram,o yüce elin kölesi olup hürriyete ulaştı ve hür olmak isteyenlere asırlar boyunca gökteki yıldızlar gibi işaret edip yol gösterdiler.Meğer hürriyet O'nun kölesi olmakmış...
Kimileri vardı cahildi,müşrikti,kafirdi,hiçbir şey bilmiyordu;hatta bilmediğini de bilmiyordu."Ben gidiyorum ki zamanın efendisi gelsin.1diyerek Cenab-ı Hakk'ın katına yükselen İsa Aleyhisselam'a gerçekten inananlar azalmıştı.Ebu Cehiller,Ebu Lehebler kol geziyordu.
Oysa aleme çoktan"NUR"gelmişti.Bir güneş gibi,gece karanlığındaki dolunay gibi...İnsanlığa şahit,müjdeleyici,uyarıcı ve davetçi olarak gelmişti.O'na Kitab-ı Kerim'de:
"Ey Peygamber!Biz seni aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik."diye hitap edilecekti.
Kisra'nın sarayı yerle bir olmuştu.Gökler ve yer aslında sel olup taşmıştı ama yüreklerde damla rahmet yoktu.​

"Sonsuzluk Kervanı,"istemem azat
Köleniz olmakmış,gerçek hürriyet
Ölmezi bulmaksa biricik niyet
Bastığınız yerde ebedi hasat
Sonsuzluk Kervanı,istemem azat...N.f.Kısakürek.​

Hiç kuşku yok,onu teslim almak isteyenler,kölelikten azat edilmeye layık olanlar idi.Sevgi'yi yüreğine yerleştirenlerdi.Hakk'a yönelip,iman hürriyetini ilan edenlerdi.Bir Sefer'e katılıp kervanla kutlu yola çıkmaya hazır olanlardı."Ben'liği bırakıp "Bir'liğe erenlerdi... ​

Alıntıdır...​