''Korucu İfadesiyle Mağdur ve Mahkûm Edildim''

• Konbuyu başlatan Tevhid_Nur
  • Başlangıç tarihi
T

Tevhid_Nur

Misafir
25723b.jpg
Mardin'in Derik ilçesine bağlı Akıncılar köyüne giderken, Abdallı köyünde namaz kıldıktan sonra korucular tarafından 'Terörist' damgası vurularak, Jandarma'ya teslim edilen Nizamettin Yıldız, Örgüt Üyeliği suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığın
2009-08-06

2007 yılının Kurban Bayramı’nda, Nizamettin Yıldız adlı vatandaş, namaz kılmak için durduğu Abdallı Köyü’nde, korucular tarafından iftiraya uğrayıp örgüt propagandası suçlamasıyla, 7 yıl 6 ay ceza aldığını ileri sürdü.

Yıldız, yaşadığı mağduriyeti ilk kez anlatırken, zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı. Kendisinin ve ailesinin bu olaylarda mağdur edildiğini belirten Yıldız, olayı şöyle anlattı: “2007 yılının Kurban Bayramı’nda çocuklarımı almak için Akıncılar Köyü’ne doğru hareket ettim. Ulaşım aksaklıkları sebebiyle, Abdallı Köyü’nde inmek zorunda kaldım. Namaz kılmak için camiye yönelince, yabancı olduğumu anlayan bir köylü, beni evine yemeğe davet etti. Israrları neticesinde evine yemeğe gittik. Ardından camiye gitmek için evden ayrıldım. Namazımı kıldıktan sonra, camii kapısında bekleyen sivil bir vatandaş, benden nereye gittiğimi sordu. Kendisine izahat yaptıktan sonra, hiçbir yere gidemeyeceğimi söyledi. Bunun sebebini sorunca, beni örgüt propagandası yapmakla itham ederek, Jandarma Kuvvetleri’ni haberdar etti.”

Korucu İfadesiyle 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldım
Ardından Jandarma Kuvvetleri’nce teslim alındığını ve sonrasında da mahkemeye çıkarıldığını belirten Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Jandarma Kuvvetleri’nce teslim alınınca, beni hemen savcıya götürdüler. Savcı savunmamı almaya dahi gerek duymadan, mahkemeye sevk etti. Mahkeme Heyeti ise, Korucu olduğunu öğrendiğim şahısın ifadelerini, sanki bana aitmiş gibi kabul etti. Bunun sonucunda, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldım.”

Ailem Açlık Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kaldı
Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde bir süre kaldıktan sonra, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle hastaneye sevk edilen Yılmaz, doktor raporunu Mahkeme Heyeti’ne sununca beraat ettiğini söyledi. Halen Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirten Yılmaz; “Eğer kardeşim ve eşimin girişimleri olmasaydı, suçsuz yere halen cezaevinde yatıyor olacaktım. Psikolojik rahatsızlığımın teşhis edilmesiyle, 40 gün boyunca rapor almak için hastanede yatmak zorunda kaldım. Bu süre zarfında ben ve ailem birçok mağduriyet yaşadık. Ailemin geçimini sağlamak için, çalışan sadece ben olduğumdan, ailem açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.”

Adalet İstiyorum
C.D. adlı korucunun iftirasıyla, ailesinin büyük sıkıntılar yaşadığını anlatan Yılmaz, “Örgütle hiçbir alakam olmamasına rağmen, örgüt üyeliğinden ceza aldım. Ortada korucunun verdiği yalan beyanatlar dışında bir şey yoktu. Hatta bana yemek yediren adam, mahkeme sürecinde 3 kez duruşmaya katılarak, yemek vermenin suç olmadığını ve propaganda niteliğinde bir şeyin konuşulmadığını anlattı. Bunlara rağmen korucu ifadeleriyle mağdur ve mahkûm edildim. Adalet İstiyorum” dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Koruculuk Sisteminin yeniden sorgulanıp denetlenmesi gerektiği dile getiren Yılmaz, yetkililerden kendisine attığı iftira atan korucu C.D’nin, yargılanmasını istedi.

(İLKHA)