Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Kul rabbini nasıl bilirse öyle muamele mi görecek ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kýrýmlý" data-source="post: 167796" data-attributes="member: 9664"><p>Çok hoş yüreklere ferahlık veren bir konuyu gayet güzel incelemişsiniz.Teşekkürler.</p><p> </p><p>Ben bu konu ile alakalı şu hikayeyi anlatmak isterim.Teşbihte hata olmaz,kusurlarımız affola.</p><p> </p><p>Gayet günahkar,kötülüklerle dolu bir hayat yaşamış bir kul hesap gününde Allah ın c.c huzuruna getirilir.Uzunca bir hesaptan sonra Allah c.c kulunun cehenneme gönderilmesine hükmeder.Melekler kulu huzurdan alıp gideceği yere götüreceklerken,kul Allah'a c.c bir manalı bakış bakar ve Allah c.c hemen sorar."Ey kulum neden bana öyle baktın".</p><p> </p><p>Kul şu cevabı verir."Ey şanı yüceler yücesi,merhametlilerin en merhametlisi Rabbim.Ben çok haram yedim çok günah işledim.Bu kabahatlerimin karşılığınında cehennem olduğunu biliyordum.Fakat yine de senin merhametine güveniyor,beni bağışlayacağını umuyordum.Hükmünü verdikten sonra hiçbir umudum ve güvencem kalmadı çaresizlik ve hayal kırıklığı ile baktım".Der.</p><p> </p><p>Allah c.c "Ben kulumun beni bildiği gibiyim.Beni nasıl tanırsa ona o şekilde davranırım".Diyerek günahkar kulun tüm günahlarını bağışlayarak meleklerine onu cennete götürmelerini emreder.</p><p> </p><p>İnşallah bizlerde Allah'ın c.c merhametinden nasibini alarak cennete giden kullarından oluruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kýrýmlý, post: 167796, member: 9664"] Çok hoş yüreklere ferahlık veren bir konuyu gayet güzel incelemişsiniz.Teşekkürler. Ben bu konu ile alakalı şu hikayeyi anlatmak isterim.Teşbihte hata olmaz,kusurlarımız affola. Gayet günahkar,kötülüklerle dolu bir hayat yaşamış bir kul hesap gününde Allah ın c.c huzuruna getirilir.Uzunca bir hesaptan sonra Allah c.c kulunun cehenneme gönderilmesine hükmeder.Melekler kulu huzurdan alıp gideceği yere götüreceklerken,kul Allah'a c.c bir manalı bakış bakar ve Allah c.c hemen sorar."Ey kulum neden bana öyle baktın". Kul şu cevabı verir."Ey şanı yüceler yücesi,merhametlilerin en merhametlisi Rabbim.Ben çok haram yedim çok günah işledim.Bu kabahatlerimin karşılığınında cehennem olduğunu biliyordum.Fakat yine de senin merhametine güveniyor,beni bağışlayacağını umuyordum.Hükmünü verdikten sonra hiçbir umudum ve güvencem kalmadı çaresizlik ve hayal kırıklığı ile baktım".Der. Allah c.c "Ben kulumun beni bildiği gibiyim.Beni nasıl tanırsa ona o şekilde davranırım".Diyerek günahkar kulun tüm günahlarını bağışlayarak meleklerine onu cennete götürmelerini emreder. İnşallah bizlerde Allah'ın c.c merhametinden nasibini alarak cennete giden kullarından oluruz. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Kul rabbini nasıl bilirse öyle muamele mi görecek ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…