Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Kulum beni nasil bilirse ben öyleyim..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="GÖNÜLSIZIM" data-source="post: 139334" data-attributes="member: 11723"><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Bir gün Yahya Peygamber yolda giderken İsa Peygambere rast geldi. Gördü ki, Hazret-i İsa (a.s) güler yüzlü, hoş gönüllü ve büyük bir sevinçle gelmektedir. Meğer ki, Yahya Peygamber Hazretleri daima kırgın mahzun bir gönül ve yaşlı gözlerle korku ve ürperti içinde olurlarmış. Hz. Yahya (asm), Hz.İsa'nın (asm) bu hali karşısında şöyle buyurdular:</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">- Ey İsa ! Sanki yüce Allah'ın kahır ve azabından emin olmuş ve hiç korkmuyormuş gibi güler yüzlü ve sevinçli yürüyorsun !</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">İsa Hazretleri de :</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">- Ey Efendi ! Sen de sanki yüce Allah'ın lütuf ve rahmetinden ümidini kesmiş, fazlını, ihsanını ve yardımını unutmuş gibi gamlı ve korkulu geziyorsun , der.</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Bu farklı görüşler karşısından birinden birisinin yanlış fikirli olduğu düşüncesi ağır basar. Kimin doğru kimin yanlış fikirli olduğunu öğrenme arzusu oluşur. Ve iki peygamber de aralarında hangisinin tavrı, daha güzel ve faziletlidir diye Cenab-ı Hak tarafından hükmedilip bildirilinceye kadar her ikisi de yerlerinden ayrılmamak ve kalkıp, başka bir yere gitmemek üzere anlaşırlar.</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">O anda Cebrail (a.s) gelir. Bunlara selâm verip aziz ve celil olan Allah u Teâla'dan haber getirdiğini bildirir.</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Kâinatın Rabbi şöyle buyurur :</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">- “Yaratılmışların sevgilisi ve âdem oğlunun yanında ulu ve yüce olanı, hakkımda zannı iyi olandır.”</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">“ Ene inde zannî abdî bî.”</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">“ BEN, KULUM BENİ NASIL ZANNEDİYORSA ÖYLEYİM.”</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Bu cereyan eden hadise, her meselede hüsnü zan beslememizi bize öğüt vermiş oluyor. Her şeyi iyiye yorumlamanın doğru bir davranış olduğunu gösteriyor. </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GÖNÜLSIZIM, post: 139334, member: 11723"] [I][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=darkolivegreen]Bir gün Yahya Peygamber yolda giderken İsa Peygambere rast geldi. Gördü ki, Hazret-i İsa (a.s) güler yüzlü, hoş gönüllü ve büyük bir sevinçle gelmektedir. Meğer ki, Yahya Peygamber Hazretleri daima kırgın mahzun bir gönül ve yaşlı gözlerle korku ve ürperti içinde olurlarmış. Hz. Yahya (asm), Hz.İsa'nın (asm) bu hali karşısında şöyle buyurdular: - Ey İsa ! Sanki yüce Allah'ın kahır ve azabından emin olmuş ve hiç korkmuyormuş gibi güler yüzlü ve sevinçli yürüyorsun ! İsa Hazretleri de : - Ey Efendi ! Sen de sanki yüce Allah'ın lütuf ve rahmetinden ümidini kesmiş, fazlını, ihsanını ve yardımını unutmuş gibi gamlı ve korkulu geziyorsun , der. Bu farklı görüşler karşısından birinden birisinin yanlış fikirli olduğu düşüncesi ağır basar. Kimin doğru kimin yanlış fikirli olduğunu öğrenme arzusu oluşur. Ve iki peygamber de aralarında hangisinin tavrı, daha güzel ve faziletlidir diye Cenab-ı Hak tarafından hükmedilip bildirilinceye kadar her ikisi de yerlerinden ayrılmamak ve kalkıp, başka bir yere gitmemek üzere anlaşırlar. O anda Cebrail (a.s) gelir. Bunlara selâm verip aziz ve celil olan Allah u Teâla'dan haber getirdiğini bildirir. Kâinatın Rabbi şöyle buyurur : - “Yaratılmışların sevgilisi ve âdem oğlunun yanında ulu ve yüce olanı, hakkımda zannı iyi olandır.” “ Ene inde zannî abdî bî.” “ BEN, KULUM BENİ NASIL ZANNEDİYORSA ÖYLEYİM.” Bu cereyan eden hadise, her meselede hüsnü zan beslememizi bize öğüt vermiş oluyor. Her şeyi iyiye yorumlamanın doğru bir davranış olduğunu gösteriyor. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Kulum beni nasil bilirse ben öyleyim..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…