Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Kur'an eğitimini darbeci zihniyet yasakladı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 250730" data-attributes="member: 1008315"><p>Kur'an eğitimini darbeci zihniyet yasakladı</p><p> 18 Mayıs 2011 / 09:51</p><p> Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 'Yüzde 99'un Müslüman olduğu bir ülkede çocuklara belli bir yaşa kadar dini eğitim verememek büyük utançtır’’ dedi</p><p> </p><p> <span style="color: #00f"><u><strong>Fatih Karagöz'ün haberi</strong></u></span></p><p> Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, yaz Kur’ân kurslarındaki yaş sınırlamasıyla ilgili, ‘’Yüzde 99’unun Müslüman olduğu kabul edilen bir ülkede çocuklarınıza belli bir yaşa kadar dinî eğitim verememek büyük utançtır’’ değerlendirmesinde bulundu.</p><p> Bayraktutar, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yaz Kur’ân kurslarına devam edebilmek için ilköğretim 5. sınıfı bitirme şartı aranmasıyla ilgili ‘’Bu yasak Anayasaya da aykırıdır’’ sözlerine destek verdiğini ifade etti. Yasağın hukuksuz olduğunu savunan Bayraktutar, ‘’Çocuklara Kur’ân-ı Kerim’i darbeci zihniyet yasaklamıştır. 28 Şubat ürünü yasağı savunmak hem İslâm’a karşı çıkmak hem de demokratikleşmeye engel olma çabasıdır. Çocuklarımızın önündeki engeller derhal kaldırılmalıdır. Yüzde 99’unun Müslüman olduğu kabul edilen bir ülkede çocuklarınıza belli bir yaşa kadar dinî eğitim verememek büyük utançtır’’ ifadelerini kullandı.</p><p> Yaş sınırına son verilmesi için her platformda konuyu gündeme getirdiklerini, hükümet ve muhalefet partileriyle görüştüklerini hatırlatan Bayraktutar, sendika olarak uygulamanın kaldırılmasını istediklerini kaydetti. Bayraktutar, dinî eğitimle ilgili kısıtlama getiren her türlü yasal düzenlemenin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslar arası sözleşmelere uyumu sağlanarak, din eğitimi hak ve özgürlüğünün sağlanacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti.</p><p> Yeni Asya</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 250730, member: 1008315"] Kur'an eğitimini darbeci zihniyet yasakladı 18 Mayıs 2011 / 09:51 Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 'Yüzde 99'un Müslüman olduğu bir ülkede çocuklara belli bir yaşa kadar dini eğitim verememek büyük utançtır’’ dedi [COLOR=#00f][U][B]Fatih Karagöz'ün haberi[/B][/U][/COLOR] Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, yaz Kur’ân kurslarındaki yaş sınırlamasıyla ilgili, ‘’Yüzde 99’unun Müslüman olduğu kabul edilen bir ülkede çocuklarınıza belli bir yaşa kadar dinî eğitim verememek büyük utançtır’’ değerlendirmesinde bulundu. Bayraktutar, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yaz Kur’ân kurslarına devam edebilmek için ilköğretim 5. sınıfı bitirme şartı aranmasıyla ilgili ‘’Bu yasak Anayasaya da aykırıdır’’ sözlerine destek verdiğini ifade etti. Yasağın hukuksuz olduğunu savunan Bayraktutar, ‘’Çocuklara Kur’ân-ı Kerim’i darbeci zihniyet yasaklamıştır. 28 Şubat ürünü yasağı savunmak hem İslâm’a karşı çıkmak hem de demokratikleşmeye engel olma çabasıdır. Çocuklarımızın önündeki engeller derhal kaldırılmalıdır. Yüzde 99’unun Müslüman olduğu kabul edilen bir ülkede çocuklarınıza belli bir yaşa kadar dinî eğitim verememek büyük utançtır’’ ifadelerini kullandı. Yaş sınırına son verilmesi için her platformda konuyu gündeme getirdiklerini, hükümet ve muhalefet partileriyle görüştüklerini hatırlatan Bayraktutar, sendika olarak uygulamanın kaldırılmasını istediklerini kaydetti. Bayraktutar, dinî eğitimle ilgili kısıtlama getiren her türlü yasal düzenlemenin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslar arası sözleşmelere uyumu sağlanarak, din eğitimi hak ve özgürlüğünün sağlanacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti. Yeni Asya [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Kur'an eğitimini darbeci zihniyet yasakladı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…