Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Sorularla Kuran-ı Kerim
Kur’an öğretiminden ücret alınmaz mı?..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mihrimah" data-source="post: 33438" data-attributes="member: 656"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Büyük bir günaha maruz kalmış insan üzüntüsüyle söyleniyordu telefondaki hanım: </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Ne olacak şimdi benim hâlim? Nihayet bunu da yaptılar bana!.. </span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Telaşlanarak sordum: </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Hayırdır inşallah hanım kızım, nedir hâlin, ne yaptılar sana?.. </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Derin bir teessürle anlatmaya başladı hâlini: </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">- Çocuklara Kur’an öğretiyordum... Hemen hepsi de kısa zamanda okumayı bitirip ezbere geçtiler. Bundan çok memnun olan çocuk velileri de bana hediyelerini kabul ettirmek için ısrarda bulundular, ben de almadım. Şimdi eve gelip de çantamı açıp bakınca gördüm ki, haberim olmadan çantama işlemeli bir başörtüsüyle birkaç tane de küçük altın koymuşlar. Şimdi ne yapacağım ben? Ne olacak hâlim? </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Hanım kızım şaşıracak, üzülecek ne var bunda? </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Olur mu hocam? Ben sadece Allah rızası için öğretiyordum Kur’an’ı. Şimdi parayla Kur’an öğreten biri durumuna düştüm. Buna Allah razı olur mu? </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Neden olmasın? Hizmetinden memnun olan çocuk velileri, bence çok yerinde bir kararla iyiliğine iyilikle mukabele etmek istemiş, verdikleri hediye ile bir sünneti yerine getirmişler. İyiliğe iyilikle karşılık vermek sünnettir!.. </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Ben, Kur’an öğretimi karşılığında verilen bu hediyeyi ücret gibi görüyor, geri vermek istiyorum!.. </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Sakın öyle bir şey yapma. Hediyelerini geri verirsen hem onları kırmış, hem de Kur’an okutarak hediye alan başkalarını zor durumda bırakmış olursun. Nasıl imamlık, müezzinlik için maaş almanın caiz olduğuna fetva verilmiş, ezan okuyana, namaz kıldırana ücret takdir edilmişse, Kur’an öğretene de öyle ücret takdirine fetva verilmiştir. Nitekim İmam-ı Azam Hazretleri’nin oğlu Hammad’ın Kur’an hocasına hem de avuç dolusu altın verirken söylediği sözler çok manidardır: </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Yavruma öğrettiğin şey öylesine değerli ki, bir avuç altın bile onun karşılığı olamaz... Ancak benim gücüm buna yetmektedir, hakkını helal et hocam... </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bundan da anlaşılıyor ki, Kur’an öğretmenliğini herkesin talip olacağı cazip halde tutmak gerekir. Halbuki, “verileni alamaz” diyecek olursak, bu hizmet ilgisizliğe maruz kalır. Çocuklarımız da Kur’an öğrenmekten mahrum olur. Bunun vebali de; “Verilen alınamaz” diyerek Kur’an öğretmenliğini cazip olmaktan çıkaranlara ait olabilir... </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Telefonda şunu da hatırlattım öğretmen kızımıza: </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Kaldı ki, sen baştan bir şart da koşmamış, bir beklenti içine de girmemişsin. Bundan çok memnun olan çocuk velileri de memnuniyetlerini çantana koydukları hediyeleriyle ifade etmek istemişler. Ben burada, “istemeyiz de, verileni reddetmeyiz de” anlayışında olmayı dahi büyük bir fazilet olarak görmekteyim bu zamanda. Seninki hiç olmazsa böyle olmalıdır... </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-İstemeyiz, ama verileni de reddetmeyiz! </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bunca izah ve ikazların arkasından son bir soru daha geldi... Ama nasıl soru? Siz de dinleyin bu soruyu lütfen: </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Yani şimdi bu parayı borcumuza verebilir miyiz? </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Borcunuz da mı var sizin? </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Aslında benim değil de ağabeyimin? Çocuklarının ilaçlarını alamamıştı. Öyle ise buna en çok ağabeyim sevinecek, ona vereyim!.. </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Telefonu kapatıp düşünmeye başlıyorum: </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">-Bu memlekette sadece hortumcular yaşamıyor. Yaptığı hizmetin karşılığını almak şöyle dursun, verilen hediyeyi dahi kabul etmeyecek kadar saf dindarlar da yaşıyor!.. </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Demek başımıza hâlâ taş yağmıyorsa böyle halis insanlar hürmetine yağmıyor. </span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bilmem siz ne dersiniz bu telefon değerlendirmesine?.. </span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Ahmed ŞAHİN</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mihrimah, post: 33438, member: 656"] [FONT=Comic Sans MS]Büyük bir günaha maruz kalmış insan üzüntüsüyle söyleniyordu telefondaki hanım: -Ne olacak şimdi benim hâlim? Nihayet bunu da yaptılar bana!.. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Telaşlanarak sordum: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Hayırdır inşallah hanım kızım, nedir hâlin, ne yaptılar sana?.. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Derin bir teessürle anlatmaya başladı hâlini: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]- Çocuklara Kur’an öğretiyordum... Hemen hepsi de kısa zamanda okumayı bitirip ezbere geçtiler. Bundan çok memnun olan çocuk velileri de bana hediyelerini kabul ettirmek için ısrarda bulundular, ben de almadım. Şimdi eve gelip de çantamı açıp bakınca gördüm ki, haberim olmadan çantama işlemeli bir başörtüsüyle birkaç tane de küçük altın koymuşlar. Şimdi ne yapacağım ben? Ne olacak hâlim? [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Hanım kızım şaşıracak, üzülecek ne var bunda? [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Olur mu hocam? Ben sadece Allah rızası için öğretiyordum Kur’an’ı. Şimdi parayla Kur’an öğreten biri durumuna düştüm. Buna Allah razı olur mu? [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Neden olmasın? Hizmetinden memnun olan çocuk velileri, bence çok yerinde bir kararla iyiliğine iyilikle mukabele etmek istemiş, verdikleri hediye ile bir sünneti yerine getirmişler. İyiliğe iyilikle karşılık vermek sünnettir!.. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Ben, Kur’an öğretimi karşılığında verilen bu hediyeyi ücret gibi görüyor, geri vermek istiyorum!.. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Sakın öyle bir şey yapma. Hediyelerini geri verirsen hem onları kırmış, hem de Kur’an okutarak hediye alan başkalarını zor durumda bırakmış olursun. Nasıl imamlık, müezzinlik için maaş almanın caiz olduğuna fetva verilmiş, ezan okuyana, namaz kıldırana ücret takdir edilmişse, Kur’an öğretene de öyle ücret takdirine fetva verilmiştir. Nitekim İmam-ı Azam Hazretleri’nin oğlu Hammad’ın Kur’an hocasına hem de avuç dolusu altın verirken söylediği sözler çok manidardır: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Yavruma öğrettiğin şey öylesine değerli ki, bir avuç altın bile onun karşılığı olamaz... Ancak benim gücüm buna yetmektedir, hakkını helal et hocam... [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Bundan da anlaşılıyor ki, Kur’an öğretmenliğini herkesin talip olacağı cazip halde tutmak gerekir. Halbuki, “verileni alamaz” diyecek olursak, bu hizmet ilgisizliğe maruz kalır. Çocuklarımız da Kur’an öğrenmekten mahrum olur. Bunun vebali de; “Verilen alınamaz” diyerek Kur’an öğretmenliğini cazip olmaktan çıkaranlara ait olabilir... [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Telefonda şunu da hatırlattım öğretmen kızımıza: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Kaldı ki, sen baştan bir şart da koşmamış, bir beklenti içine de girmemişsin. Bundan çok memnun olan çocuk velileri de memnuniyetlerini çantana koydukları hediyeleriyle ifade etmek istemişler. Ben burada, “istemeyiz de, verileni reddetmeyiz de” anlayışında olmayı dahi büyük bir fazilet olarak görmekteyim bu zamanda. Seninki hiç olmazsa böyle olmalıdır... [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-İstemeyiz, ama verileni de reddetmeyiz! [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Bunca izah ve ikazların arkasından son bir soru daha geldi... Ama nasıl soru? Siz de dinleyin bu soruyu lütfen: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Yani şimdi bu parayı borcumuza verebilir miyiz? [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Borcunuz da mı var sizin? [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Aslında benim değil de ağabeyimin? Çocuklarının ilaçlarını alamamıştı. Öyle ise buna en çok ağabeyim sevinecek, ona vereyim!.. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Telefonu kapatıp düşünmeye başlıyorum: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]-Bu memlekette sadece hortumcular yaşamıyor. Yaptığı hizmetin karşılığını almak şöyle dursun, verilen hediyeyi dahi kabul etmeyecek kadar saf dindarlar da yaşıyor!.. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Demek başımıza hâlâ taş yağmıyorsa böyle halis insanlar hürmetine yağmıyor. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Bilmem siz ne dersiniz bu telefon değerlendirmesine?.. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B]Ahmed ŞAHİN[/B][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Sorularla Kuran-ı Kerim
Kur’an öğretiminden ücret alınmaz mı?..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…