Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kur'an okuyan herkes, nasıl düşünmeli
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="NuruAhsen" data-source="post: 22208" data-attributes="member: 857"><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Hekimoğlu İsmail'in yazısı</span></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: red"><strong><span style="font-size: 12px">Değişmeye karar vermek</span></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">Kur'an okuyan herkes, şöyle düşünmelidir: Allah, bu kitapta bana ne emrediyor? O emirleri anlayıp, hayatına uygulayan Müslüman, mükemmel olur. Çünkü İslamiyet mükemmeldir. İslamiyet'in mükemmelliğinin görünen yüzü nedir? </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">1) Allah'ın yarattığı her şey mükemmeldir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">2) İslam'a uyanlar mükemmel olmuştur. İslam'a uyduğu için zarar eden, kötü duruma düşen bir tek insan gösterilemez. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">Benim bugün iyilik adına neyim varsa, İslamiyet'in malıdır. İslamiyet "oku" dedi, okudum. İslamiyet "çalış" dedi, çalıştım. İslamiyet "kimseye bile bile kötülük etme" dedi, kimseye kötülük etmemeye çalıştım. "Ağaç dik" dedi, ağaç diktim. "Sanat öğren" dedi, sanat öğrendim... </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">Her asırda İslamiyet, büyük adam yetiştirmiştir. İslamiyet'in en büyük mucizelerinden biri de budur. Her insan kıymetini artırmak zorundadır! </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">Allah o imkânları insana vermiştir. Akif diyor ki: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">"İki el bir baş içindir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">Davransana eller de senin baş da senindir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">Mademki yapamaz, edemez, uğraşamazsın </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">İksir-i beka içsen yaşayamazsın!" </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">Müslüman, mükemmel olmak zorundadır. Bu iş zannedildiği kadar da zor değildir. Değişmek mümkündür! İnsan önce karar verecek. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">Değişmenin ilk aşaması, "karar vermektir". Bir insan New York'a bile gitmek istese, yapacağı ilk iş, oturduğu yerden kalkmaktır! Yani önce kendimizde beğenmediğimiz bir yön varsa onu tespit edeceğiz, sonra onu değiştirmenin başlangıcını yapacağız. Mesela adam tespit edecek, "yeter bu cehalet, artık adam gibi yaşayacağım" diyecek, kalkıp herkesin beğendiği bir alimin yanına gidecek. O alimin dersine gidenlerle beraber vakit geçirecek. Mükemmel olmak için değişmeye karar verdikten sonra, ilk kapı insanın kendi kendisini kontrol etmesidir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">"Noksanlarım ve eksiklerim nelerdir? </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">İnatçıyım, sinirliyim, çok konuşuyorum... Bunlar benim hayatıma zarar veriyor. Mesela inatçılığım... Huylar kökünden kesilip atılmaz, yönleri değiştirilir. Bundan sonra az konuşacağım. Az konuşmakta inat edeceğim." </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">İşte bu iş, bu kadar kolaydır! </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">İnsanı kitaplar da değiştirir... </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px">Her kitapta belki, onlarca insanın beyni var. O kitabı okumakla, o insanların beyninden faydalanıyoruz. Baktığımız şeye on insanın gözüyle bakıyoruz. Anlayışımız artıyor. Bazen bir kitap insanın hayatını tümden değiştirir. Bana, "Kitap okumak hayatımızın neresinde olmalı?" diye bir soru sordular. Onlara şu cevabı verdim: "Yemek yemek hayatımızın neresinde olmalı?" Akıllı insan, kendisiyle uğraşır, kendini değiştirmeye gayret eder, başkalarının kusurlarıyla uğraşmayı bir kenara bırakır. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Müslümanlar üç yüz senedir, ahiretteki cennete göz dikmişler. Halbuki evvela dünyamızı cennet edeceğiz. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NuruAhsen, post: 22208, member: 857"] [FONT=Palatino Linotype][B][SIZE=3][COLOR=red]Hekimoğlu İsmail'in yazısı [/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=red][B][SIZE=3]Değişmeye karar vermek[/SIZE][/B] [/COLOR][/FONT][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]Kur'an okuyan herkes, şöyle düşünmelidir: Allah, bu kitapta bana ne emrediyor? O emirleri anlayıp, hayatına uygulayan Müslüman, mükemmel olur. Çünkü İslamiyet mükemmeldir. İslamiyet'in mükemmelliğinin görünen yüzü nedir? [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]1) Allah'ın yarattığı her şey mükemmeldir. [/SIZE] [/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]2) İslam'a uyanlar mükemmel olmuştur. İslam'a uyduğu için zarar eden, kötü duruma düşen bir tek insan gösterilemez. [/SIZE] [/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]Benim bugün iyilik adına neyim varsa, İslamiyet'in malıdır. İslamiyet "oku" dedi, okudum. İslamiyet "çalış" dedi, çalıştım. İslamiyet "kimseye bile bile kötülük etme" dedi, kimseye kötülük etmemeye çalıştım. "Ağaç dik" dedi, ağaç diktim. "Sanat öğren" dedi, sanat öğrendim... [/SIZE] [/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]Her asırda İslamiyet, büyük adam yetiştirmiştir. İslamiyet'in en büyük mucizelerinden biri de budur. Her insan kıymetini artırmak zorundadır! [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]Allah o imkânları insana vermiştir. Akif diyor ki: [/SIZE] [SIZE=3]"İki el bir baş içindir. [/SIZE] [/COLOR][/FONT][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]Davransana eller de senin baş da senindir. [/SIZE] [SIZE=3]Mademki yapamaz, edemez, uğraşamazsın [/SIZE] [SIZE=3]İksir-i beka içsen yaşayamazsın!" [/SIZE] [/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]Müslüman, mükemmel olmak zorundadır. Bu iş zannedildiği kadar da zor değildir. Değişmek mümkündür! İnsan önce karar verecek. [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]Değişmenin ilk aşaması, "karar vermektir". Bir insan New York'a bile gitmek istese, yapacağı ilk iş, oturduğu yerden kalkmaktır! Yani önce kendimizde beğenmediğimiz bir yön varsa onu tespit edeceğiz, sonra onu değiştirmenin başlangıcını yapacağız. Mesela adam tespit edecek, "yeter bu cehalet, artık adam gibi yaşayacağım" diyecek, kalkıp herkesin beğendiği bir alimin yanına gidecek. O alimin dersine gidenlerle beraber vakit geçirecek. Mükemmel olmak için değişmeye karar verdikten sonra, ilk kapı insanın kendi kendisini kontrol etmesidir. [/SIZE] [SIZE=3]"Noksanlarım ve eksiklerim nelerdir? [/SIZE] [SIZE=3]İnatçıyım, sinirliyim, çok konuşuyorum... Bunlar benim hayatıma zarar veriyor. Mesela inatçılığım... Huylar kökünden kesilip atılmaz, yönleri değiştirilir. Bundan sonra az konuşacağım. Az konuşmakta inat edeceğim." [/SIZE] [/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]İşte bu iş, bu kadar kolaydır! [/SIZE] [SIZE=3]İnsanı kitaplar da değiştirir... [/SIZE] [/COLOR][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][SIZE=3]Her kitapta belki, onlarca insanın beyni var. O kitabı okumakla, o insanların beyninden faydalanıyoruz. Baktığımız şeye on insanın gözüyle bakıyoruz. Anlayışımız artıyor. Bazen bir kitap insanın hayatını tümden değiştirir. Bana, "Kitap okumak hayatımızın neresinde olmalı?" diye bir soru sordular. Onlara şu cevabı verdim: "Yemek yemek hayatımızın neresinde olmalı?" Akıllı insan, kendisiyle uğraşır, kendini değiştirmeye gayret eder, başkalarının kusurlarıyla uğraşmayı bir kenara bırakır. [/SIZE] [/COLOR][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Müslümanlar üç yüz senedir, ahiretteki cennete göz dikmişler. Halbuki evvela dünyamızı cennet edeceğiz. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kur'an okuyan herkes, nasıl düşünmeli
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…