Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran'da Müminlerin Vasıfları..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 219693" data-attributes="member: 1004566"><p><strong>6- SADECE ALLAH'A GÜVENİRLER :</strong> </p><p></p><p>13 -Allâh ki O'ndan başka tanrı yoktur. Mü'minler Allah'a dayansınlar. </p><p>[64 Tegabun 13] </p><p></p><p>159 -Allâh'ın rahmeti sebebiyledir ki, sen onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, çevrenden dağılır, giderlerdi. Öyleyse onlar(ın kusurların)dan geç, onlar için magfiret dile. İşini onlara danış, karar verince de Allah'a dayan; çünkü Allâh kendine dayanıp güvenenleri sever. [3 Al-i İmran 159] </p><p></p><p>160 -Eğer Allâh size yardım ederse, artık sizi yenecek yoktur. Ve eğer sizi yüz üstü bırakırsa, O'ndan sonra size kim yardım edebilir? Mü'minler, Allah'a dayansınlar. </p><p>[3 Al-i İmran 160] </p><p></p><p>173 -Onlar ki, halk kendilerine: "(Düşman) insanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun!" deyince, (bu söz,) onların imanını artırdı. Ve: "Allâh bize yeter, O, ne güzel vekildir." dediler. [3 Al-i İmran 173] </p><p></p><p>11 -Ey inananlar, Allâh'ın size olan ni'metini hatırlayın: Hani bir topluluk size ellerini uzatmağa (saldırmaya) yeltenmişti de (Allâh) Onların ellerini sizden çekmisti. Alah'tan korkun. Mü'minler Allah'a dayansınlar. [5 Maide 11] </p><p></p><p>200- Ne zaman şeytândan bir kötü düşünce seni dürtüklerse, Allah'a sıgın; çünkü O, işitendir, bilendir. [7 A'raf 200] </p><p></p><p>51- De ki: "Allâh, bizim için ne yazmış (ne takdir etmiş) ise ancak o, bize ulaşır, bizim sâhibimiz O'dur. İnananlar Allah'a dayansınlar." [9 Tövbe 51] </p><p></p><p>129 -Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Allâh bana yeter! O'ndan başka ilah yoktur. O'na dayandım, O büyük Arş'ın sâhibidir!" </p><p>[9 Tövbe 129] </p><p></p><p>84- Mûsâ dedi ki: "Ey kavmim, eğer Allâh'a inandıysanız, gerçekten müslüman insanlar iseniz o'na dayanın." </p><p>[10 Yunus 84] </p><p></p><p>123- Göklerin ve yerin gaybı (görünmez bilgisi), Allah'a âittir. Bütün işler hep Allah'a döndürülüp götürülür. O'na kulluk et ve O'na dayan. Rabbin sizin yaptıklarınızdan gâfil degildir. </p><p>[11 Hud 123] </p><p></p><p>67- Ve dedi ki: "Oğullarım, (Mısır'a) bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin. Ben, Allah'tan gelecek hiçbir şeyi sizden savamam. Hüküm, yalnız Allâh'ındır. (O size ne takdir etmişse muhakkak olacaktır.) Ben O'na tevekkül ettim, tevekkül edenler de O'na tevekkül etsinler!" [12 Yusuf 67] </p><p></p><p>12- "Bize yollarımızı göstermişken neden biz Allah'a dayanmayalım? Sizin bize yaptıgınız eziyetlere katlanacağız. Tevekkül edenler, Allah'a dayansınlar." </p><p>[14 İbrahim 12] </p><p></p><p>42 -Onlar ki sabrettiler ve Rablerine dayanmaktadırlar. </p><p>[16 Nahl 42] </p><p></p><p>58 -Ve ölmeyen(diriy)e tevekkül et ve O'nu överek tesbih et. Kullarının günâhlarını, O'nun bilmesi yeter. [25 Furkan 58] </p><p></p><p>79- Allah'a tevekkül et, çünkü sen apaçık gerçek üzerindesin. </p><p>[27 Neml 79] </p><p></p><p>69- Ama biz(im uğrumuz)da cihâd edenleri biz, elbette yollarımıza iletiriz. Muhakkak ki Allâh, iyilik edenlerle beraberdir. [29 Ankebut 59] </p><p></p><p>3 -Allah'a dayan; vekil olarak Allâh yeter. </p><p>[33 Ahzab 3] </p><p></p><p>48- Kâfirlere ve münâfıklara itâ'at etme. Onların eziyetlerine aldırma, Allah'a dayan; vekil (koruyucu) olarak Allâh yeter. </p><p>[33 Ahzab 48] </p><p></p><p>2 -Sürelerinin sonuna vardıklarında ya onları güzelce (yanınızda) tutun, yahut, güzellikle onlardan ayrılın. (Eşinizi yanınızda tutmak veya ondan ayrılmak için) içinizden adâletli iki kişiyi de şâhid tutun. Şâhidligi Allâh için yapın. İşte içinizden Allah'a ve Son Güne inanan kimseye ögütlenen budur. Kim Allah(ın yasakların)dan sakınırsa (Allâh) ona bir çıkıs (yolu) yaratır. </p><p>3 -Ve onu ummadığı yerden rızıklandırır. Kim Allah'a dayanırsa O, ona yeter. Allâh, buyruğunu yerine getirendir. Allâh herşey için bir ölçü koymuştur. [65 Talak 2-3] </p><p></p><p>81- "Peki", derler, ama yanından çıkınca içlerinden birtakımı senin söylemiş olduğunun tersini kurar. Allâh, onların geceleyin ne düşünüp kurduklarını yazmaktadır. Sen onlara aldırma, Allah'a dayan. (Sana) vekil olarak Allâh yeter. [4 Nisa 81]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 219693, member: 1004566"] [B]6- SADECE ALLAH'A GÜVENİRLER :[/B] 13 -Allâh ki O'ndan başka tanrı yoktur. Mü'minler Allah'a dayansınlar. [64 Tegabun 13] 159 -Allâh'ın rahmeti sebebiyledir ki, sen onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, çevrenden dağılır, giderlerdi. Öyleyse onlar(ın kusurların)dan geç, onlar için magfiret dile. İşini onlara danış, karar verince de Allah'a dayan; çünkü Allâh kendine dayanıp güvenenleri sever. [3 Al-i İmran 159] 160 -Eğer Allâh size yardım ederse, artık sizi yenecek yoktur. Ve eğer sizi yüz üstü bırakırsa, O'ndan sonra size kim yardım edebilir? Mü'minler, Allah'a dayansınlar. [3 Al-i İmran 160] 173 -Onlar ki, halk kendilerine: "(Düşman) insanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun!" deyince, (bu söz,) onların imanını artırdı. Ve: "Allâh bize yeter, O, ne güzel vekildir." dediler. [3 Al-i İmran 173] 11 -Ey inananlar, Allâh'ın size olan ni'metini hatırlayın: Hani bir topluluk size ellerini uzatmağa (saldırmaya) yeltenmişti de (Allâh) Onların ellerini sizden çekmisti. Alah'tan korkun. Mü'minler Allah'a dayansınlar. [5 Maide 11] 200- Ne zaman şeytândan bir kötü düşünce seni dürtüklerse, Allah'a sıgın; çünkü O, işitendir, bilendir. [7 A'raf 200] 51- De ki: "Allâh, bizim için ne yazmış (ne takdir etmiş) ise ancak o, bize ulaşır, bizim sâhibimiz O'dur. İnananlar Allah'a dayansınlar." [9 Tövbe 51] 129 -Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Allâh bana yeter! O'ndan başka ilah yoktur. O'na dayandım, O büyük Arş'ın sâhibidir!" [9 Tövbe 129] 84- Mûsâ dedi ki: "Ey kavmim, eğer Allâh'a inandıysanız, gerçekten müslüman insanlar iseniz o'na dayanın." [10 Yunus 84] 123- Göklerin ve yerin gaybı (görünmez bilgisi), Allah'a âittir. Bütün işler hep Allah'a döndürülüp götürülür. O'na kulluk et ve O'na dayan. Rabbin sizin yaptıklarınızdan gâfil degildir. [11 Hud 123] 67- Ve dedi ki: "Oğullarım, (Mısır'a) bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin. Ben, Allah'tan gelecek hiçbir şeyi sizden savamam. Hüküm, yalnız Allâh'ındır. (O size ne takdir etmişse muhakkak olacaktır.) Ben O'na tevekkül ettim, tevekkül edenler de O'na tevekkül etsinler!" [12 Yusuf 67] 12- "Bize yollarımızı göstermişken neden biz Allah'a dayanmayalım? Sizin bize yaptıgınız eziyetlere katlanacağız. Tevekkül edenler, Allah'a dayansınlar." [14 İbrahim 12] 42 -Onlar ki sabrettiler ve Rablerine dayanmaktadırlar. [16 Nahl 42] 58 -Ve ölmeyen(diriy)e tevekkül et ve O'nu överek tesbih et. Kullarının günâhlarını, O'nun bilmesi yeter. [25 Furkan 58] 79- Allah'a tevekkül et, çünkü sen apaçık gerçek üzerindesin. [27 Neml 79] 69- Ama biz(im uğrumuz)da cihâd edenleri biz, elbette yollarımıza iletiriz. Muhakkak ki Allâh, iyilik edenlerle beraberdir. [29 Ankebut 59] 3 -Allah'a dayan; vekil olarak Allâh yeter. [33 Ahzab 3] 48- Kâfirlere ve münâfıklara itâ'at etme. Onların eziyetlerine aldırma, Allah'a dayan; vekil (koruyucu) olarak Allâh yeter. [33 Ahzab 48] 2 -Sürelerinin sonuna vardıklarında ya onları güzelce (yanınızda) tutun, yahut, güzellikle onlardan ayrılın. (Eşinizi yanınızda tutmak veya ondan ayrılmak için) içinizden adâletli iki kişiyi de şâhid tutun. Şâhidligi Allâh için yapın. İşte içinizden Allah'a ve Son Güne inanan kimseye ögütlenen budur. Kim Allah(ın yasakların)dan sakınırsa (Allâh) ona bir çıkıs (yolu) yaratır. 3 -Ve onu ummadığı yerden rızıklandırır. Kim Allah'a dayanırsa O, ona yeter. Allâh, buyruğunu yerine getirendir. Allâh herşey için bir ölçü koymuştur. [65 Talak 2-3] 81- "Peki", derler, ama yanından çıkınca içlerinden birtakımı senin söylemiş olduğunun tersini kurar. Allâh, onların geceleyin ne düşünüp kurduklarını yazmaktadır. Sen onlara aldırma, Allah'a dayan. (Sana) vekil olarak Allâh yeter. [4 Nisa 81] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran'da Müminlerin Vasıfları..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…