Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran'da Müminlerin Vasıfları..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 219786" data-attributes="member: 1004566"><p><strong>7- YARATIKLARI ALLAH İLE DENK TUTMAZLAR :</strong> </p><p> </p><p>58 -Ve onlar ki Rablerinin âyetlerine inanırlar. </p><p>59 -Ve onlar ki Rablerine ortak koşmazlar. </p><p>60- Verdiklerini, Rablerinin huzûruna dönecekleri düşüncesiyle kalbleri korkudan ürpererek verirler. </p><p>61- İşte onlar, hayır işlerine koşarlar ve onlar hayır için önde giderler. </p><p>[23 Mu'minun 58-61] </p><p> </p><p>29- De ki: "Rabbim adâleti emretti. Her mescidde yüzlerinizi O'na doğrultun ve dini yalnız kendisine has kılarak O'na yalvarın (Allah'a hiçbir benzer, eş, ortak koşmadan, gönlünüze başka tanrılar getirmeden sırf Allah'a yönelerek O'na kulluk edin). İlkin sizi yarattıgı gibi yine O'na döneceksiniz." </p><p>[7 A' raf 29] </p><p> </p><p>33 -De ki: "Rabbim, fuhuşları, gerek açığını, gerek kapalısını; günâhı ve haksız yere saldırmayı; hakkında hiçbir delil indirmediği bir şeyi Allah'a ortak koşmayı ve Allâh hakkında bilmediginiz şeyler söylemenizi kesinlikle harâm etmiştir." [7- A'raf 33 ] </p><p> </p><p>55 -Allâh sizden, inanıp iyi işler yapanlara va'detmistir: Onlardan öncekileri nasıl hükümran kıldıysa, onları da yer yüzünde hükümran kılacak ve kendileri için seçip beğendigi dinlerini kendilerine saglamlaştıracak ve korkularının ardından kendilerini (tam) bir güvene erdirecektir. Bana kulluk edecekler ve bana hiçbir şeyi ortak koşmayacaklar. Ama kim(ler) bundan sonra da nankörlük ederse iste onlar, yoldan çıkanlardır. </p><p>[24 Nur 55] </p><p> </p><p>19- Allâh'ın kulu kalkıp O'na yalvarınca (hayretten, hepsi) onun üzerine üşüşüp nerdeyse keçe gibi birbirlerine geçeceklerdi. </p><p>20- De ki: "Ben ancak Rabbime yalvarırım ve hiç kimseyi O'na ortak koşmam." </p><p>21- De ki: "Ben size ne zarar, ne de akıl verme gücüne sâhip degilim." </p><p>22- De ki: "Beni Allâh'(ın azâbın)dan hiç kimse kurtaramaz ve ondan başka sığınacak kimse bulamam." </p><p>23- Benim yapabilecegim sadece Allah'tan (bana vahyedilenleri) size duyurmak ve O'nun elçilik görevlerini yerine getirmektir. Artık kim Allah'a ve Elçisine baş kaldırırsa, ona içinde sürekli kalacagı cehennem ateşi vardır. [72 Cin 19-23]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 219786, member: 1004566"] [B]7- YARATIKLARI ALLAH İLE DENK TUTMAZLAR :[/B] 58 -Ve onlar ki Rablerinin âyetlerine inanırlar. 59 -Ve onlar ki Rablerine ortak koşmazlar. 60- Verdiklerini, Rablerinin huzûruna dönecekleri düşüncesiyle kalbleri korkudan ürpererek verirler. 61- İşte onlar, hayır işlerine koşarlar ve onlar hayır için önde giderler. [23 Mu'minun 58-61] 29- De ki: "Rabbim adâleti emretti. Her mescidde yüzlerinizi O'na doğrultun ve dini yalnız kendisine has kılarak O'na yalvarın (Allah'a hiçbir benzer, eş, ortak koşmadan, gönlünüze başka tanrılar getirmeden sırf Allah'a yönelerek O'na kulluk edin). İlkin sizi yarattıgı gibi yine O'na döneceksiniz." [7 A' raf 29] 33 -De ki: "Rabbim, fuhuşları, gerek açığını, gerek kapalısını; günâhı ve haksız yere saldırmayı; hakkında hiçbir delil indirmediği bir şeyi Allah'a ortak koşmayı ve Allâh hakkında bilmediginiz şeyler söylemenizi kesinlikle harâm etmiştir." [7- A'raf 33 ] 55 -Allâh sizden, inanıp iyi işler yapanlara va'detmistir: Onlardan öncekileri nasıl hükümran kıldıysa, onları da yer yüzünde hükümran kılacak ve kendileri için seçip beğendigi dinlerini kendilerine saglamlaştıracak ve korkularının ardından kendilerini (tam) bir güvene erdirecektir. Bana kulluk edecekler ve bana hiçbir şeyi ortak koşmayacaklar. Ama kim(ler) bundan sonra da nankörlük ederse iste onlar, yoldan çıkanlardır. [24 Nur 55] 19- Allâh'ın kulu kalkıp O'na yalvarınca (hayretten, hepsi) onun üzerine üşüşüp nerdeyse keçe gibi birbirlerine geçeceklerdi. 20- De ki: "Ben ancak Rabbime yalvarırım ve hiç kimseyi O'na ortak koşmam." 21- De ki: "Ben size ne zarar, ne de akıl verme gücüne sâhip degilim." 22- De ki: "Beni Allâh'(ın azâbın)dan hiç kimse kurtaramaz ve ondan başka sığınacak kimse bulamam." 23- Benim yapabilecegim sadece Allah'tan (bana vahyedilenleri) size duyurmak ve O'nun elçilik görevlerini yerine getirmektir. Artık kim Allah'a ve Elçisine baş kaldırırsa, ona içinde sürekli kalacagı cehennem ateşi vardır. [72 Cin 19-23] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran'da Müminlerin Vasıfları..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…