Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran'da Müminlerin Vasıfları..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 220424" data-attributes="member: 1004566"><p><strong>38- ALLAH'IN YARDIM EDECEĞİNİ BİLİRLER :</strong> </p><p>54 -Tuzak kurdular, Allâh da onların tuzaklarına karşılık verdi; çünkü Allâh, en iyi tuzakkurandır. [1] </p><p>[3 Al-i İmran 54] </p><p></p><p>30 -İnkâr edenler seni tutup bağlamaları, öldürmeleri, ya da sürmeleri için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kurarlarken Allâh da tuzak kuruyordu. Allâh tuzak kuranların en iyisidir. (O, kendisine karşı tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirir). [8 Enfal 30] </p><p></p><p>21- Allâh: "Elbette ben ve elçilerim gâlib gelecegiz" diye yazmıştır. Şüphesiz Allâh güçlüdür, gâliptir. </p><p>[58 Mücadele 21] </p><p></p><p>116- Onlara yardım ettik de üstün gelenler kendileri oldular. </p><p>[37 Saffat 116] </p><p></p><p>172- "Mutlaka zafere ulaştırılanlar kendileri olacaktır." </p><p>173 -"Ve gâlip gelenler, mutlaka bizim ordumuz olacaktır!" </p><p>[37 Saffat 172 -173 ] </p><p></p><p>13- Karşılasan şu iki toplulukta sizin için bir ibret vardır: Bir topluluk Allâh yolunda çarpışıyordu, öteki de nankördü, onları, gözleriyle kendilerinin iki katı görüyorlardı. Allâh dilediğini yardımıyle destekler. Elbette (bunda) gözleri olanlar için bir ibret vardı. [3 Al-i İmran 13 ] </p><p></p><p>69- Kim Allah'a ve Elçi'ye itâ'at ederse işte onlar, Allâh'ın ni'met verdigi peygamberler, sıddıklar, şehidler ve Sâlihlerle beraberdir. Onlar da ne güzel arkadaştır! [4 Nisa 69] </p><p></p><p>51- Elbette biz elçilerimize ve inananlara hem dünyâ hayâtında hem, şâhidlerin (şâhidlige) duracakları günde yardım ederiz. [40 Mü'min 51] </p><p></p><p>48 -"Ey Nûh, denildi, sana ve seninle beraber bulunan ümmetlerden bir bölüme bizden selâmet ve bolluklarla (gemiden) in. Ama öyle ümmetler de var ki, onları bir süre yaşatacağız, sonra onlara bizden acı bir azâb dokunacaktır!" [11 Hud 48] </p><p></p><p></p><p>[1] Lafzan tam mânâ böyledir. Fakat Allah'a tuzak kurmak isnâdedilemez. O, kendisine </p><p>hîle yapanların hîlelerini boşa çıkaran, onlara istediği takdirde zarar vermesini iyi bilendir. </p><p>Kim O'na tuzak kurmak isterse, Allah onun tuzağını alt üst eder, kurduğu tuzağı başına </p><p>geçirir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 220424, member: 1004566"] [B]38- ALLAH'IN YARDIM EDECEĞİNİ BİLİRLER :[/B] 54 -Tuzak kurdular, Allâh da onların tuzaklarına karşılık verdi; çünkü Allâh, en iyi tuzakkurandır. [1] [3 Al-i İmran 54] 30 -İnkâr edenler seni tutup bağlamaları, öldürmeleri, ya da sürmeleri için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kurarlarken Allâh da tuzak kuruyordu. Allâh tuzak kuranların en iyisidir. (O, kendisine karşı tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirir). [8 Enfal 30] 21- Allâh: "Elbette ben ve elçilerim gâlib gelecegiz" diye yazmıştır. Şüphesiz Allâh güçlüdür, gâliptir. [58 Mücadele 21] 116- Onlara yardım ettik de üstün gelenler kendileri oldular. [37 Saffat 116] 172- "Mutlaka zafere ulaştırılanlar kendileri olacaktır." 173 -"Ve gâlip gelenler, mutlaka bizim ordumuz olacaktır!" [37 Saffat 172 -173 ] 13- Karşılasan şu iki toplulukta sizin için bir ibret vardır: Bir topluluk Allâh yolunda çarpışıyordu, öteki de nankördü, onları, gözleriyle kendilerinin iki katı görüyorlardı. Allâh dilediğini yardımıyle destekler. Elbette (bunda) gözleri olanlar için bir ibret vardı. [3 Al-i İmran 13 ] 69- Kim Allah'a ve Elçi'ye itâ'at ederse işte onlar, Allâh'ın ni'met verdigi peygamberler, sıddıklar, şehidler ve Sâlihlerle beraberdir. Onlar da ne güzel arkadaştır! [4 Nisa 69] 51- Elbette biz elçilerimize ve inananlara hem dünyâ hayâtında hem, şâhidlerin (şâhidlige) duracakları günde yardım ederiz. [40 Mü'min 51] 48 -"Ey Nûh, denildi, sana ve seninle beraber bulunan ümmetlerden bir bölüme bizden selâmet ve bolluklarla (gemiden) in. Ama öyle ümmetler de var ki, onları bir süre yaşatacağız, sonra onlara bizden acı bir azâb dokunacaktır!" [11 Hud 48] [1] Lafzan tam mânâ böyledir. Fakat Allah'a tuzak kurmak isnâdedilemez. O, kendisine hîle yapanların hîlelerini boşa çıkaran, onlara istediği takdirde zarar vermesini iyi bilendir. Kim O'na tuzak kurmak isterse, Allah onun tuzağını alt üst eder, kurduğu tuzağı başına geçirir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Kuran'da Müminlerin Vasıfları..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…