Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
kuranla muhabbet etmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 248979" data-attributes="member: 1004566"><p><strong><span style="color: black">Abdullah İbni mübarek anlatıyor;</span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: orange">''Bir gün hacca gidiyordum,Irak; Suriye topraklarından geçerken </span></strong></p><p><strong><span style="color: orange">yalnız bir kadına rastladim.Selam verdim; </span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: orange">Selamimi ''Söz olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür </span></strong></p><p><strong><span style="color: orange">onlarin duyacagı''(Yasin:5) ayetiyle aldı. </span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: orange">''Buralarda ne yapiyorsun? " diye sordum. </span>"Allah kimi yoldan çikarmissa,ona yol bulduracak </strong></p><p><strong>yoktur" (A'raf:186) ayetini okudu... </strong></p><p><strong>Anladim ki,yolunu kaybetmis.Nereye gittigi soruma; "Bir gece kulunu Mescid-i Haram'dan alip Mesci-i Aksaya götüren </strong></p><p><strong>Allah'ı tesbih ederim" (Isra:1) ayetiyle karşılık verdi. Anladım ki,geçtiğimiz hac mevsiminde haccını </strong></p><p><strong>tamamlamış,Kudüs'e gidiyor. "Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin? " dedim. </strong></p><p> </p><p><strong>"Tam üç gece (yani üç gündür) "(Meryem:10') dedi. </strong></p><p> </p><p><strong>Yiyecek verme teklifinde bulundum. </strong></p><p> </p><p><strong>"Sonra orucunuzu gün batıncaya kadar tamamlayın" (Bakara:187) ayetini okudu. </strong></p><p> </p><p><strong>"iyide Ramazan da degiliz" dedim. </strong></p><p> </p><p><strong>"Kim Allah için nafile bir <span style="color: blue">hayır yaparsa,Allah her hayrın </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">karşılığını verendir,her şeyi hakkıyla bilendir" (Bakara:15 ayetiyle cevap verdi. </span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">"Yolculukta oruç açilabilir" dedim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">"Ama orucu tutarsanız,bu hakkinizda daha hayırlıdır" (Bakara:184) ayetini okudu. Niye benim gibi konuşmadığını sordum. </span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">"Ağzından tek bir söz bile çıkmasın ki,yanında onu gözleyen </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">ve o sözü kaydetmeye hazı</span>r bir gözcü bulunmamış </strong></p><p><strong>olsun" (Kaf:1 dedi. </strong></p><p> </p><p><strong>"Kimlerdensin?" diye sordum. </strong></p><p><strong>"Bu konuda kesin bilgin yok(ailemi söylesem de tanimazsin) </strong></p><p><strong>Sonra göz de kalp de(görmeden,kesin bilgiye dayalı olmadan verdiğin her hükümden) sorumludur." (Isra:36) ayetiyle cevap verdi. "Hata ettim,hakkini helal et" dedim </strong></p><p> </p><p><strong>"Bugün size kinama yok.Allah sizi bagislasin"(Yusuf:92) dedi. </strong></p><p> </p><p><strong>Deveme bindirip kafilesine ulastirma teklifinde bulundum. </strong></p><p> </p><p><strong>"Hayır adına ne islerseniz Allah onu bilir" (Bakara:215) ayetiyle </strong></p><p><strong>mukabele etti. </strong></p><p><strong>Devemi yanina getirdim,binecekken. </strong></p><p><strong>"Mü'min erkeklere söyle,bakışlarını sakınsınlar" (Nur:30) ayetini okudu. </strong></p><p> </p><p><strong>Gözlerimi çevirdim; binecekken deve ürküp kaçtı, </strong></p><p><strong>bu arada elbisesi az yirtildi. </strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: darkgreen">"Basiniza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat isleyip,onu hak </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">etmeniz sebebiyledir" (Sura:30) ayetini mırıldandı. </span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: darkgreen">"Sabret,deveyi baglayayım!" dedim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">"Bu hususta Süleyman'i anlayisli ve daha isabetli davranir kildik" (Enbiya:79) ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha basarılı olduğumu </span></strong></p><p><strong><span style="color: violet"><span style="color: darkgreen">kasdetti.</span> </span>Deveye bindi ve "Bunu bize baş eğdiren Allah'i tesbih </strong></p><p><strong>ederim; yoksa bunu biz başaramazdık.Ve sonunda şüphesiz Rabbimize </strong></p><p><strong>dönecegiz!" (Zuhruf:13-14) ayetlerini okudu "Haydi! " diye deveyi hızlandırdım. </strong></p><p> </p><p><strong>"Yürüyüşünde (ve davranışlarında) vakur ol ve sesini </strong></p><p><strong>yükseltme.seslerin en çirkini eşeğin sesidir! " (Lokman:19) </strong></p><p><strong>mukabelesinde bulundu. </strong></p><p> </p><p><strong>Yürürken şiir okumaya başladım. </strong></p><p><strong>"Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyun!" (Müzzemmil:20) dedi. "Siir okumak haram değil ki! " dedim. </strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: brown">"Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düşünür anlar!" </span></strong></p><p><strong><span style="color: brown">(Bakara:269) cevabini verdi. </span></strong></p><p><strong><span style="color: brown">Bir süre gittik; sonra evli olup olmadığını sordum. </span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: brown">"Ey iman edenler! Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden </span></strong></p><p><strong><span style="color: brown">sormayın!" (Maide:101) ayetini okudu. </span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: brown">Derken kafilesine ulaştık ve "kafile </span>içerisinde kimsen var mi?" dedim </strong></p><p> </p><p><strong>"Mal ve evlat dünya hayatinin süsüdür!" (Kehf:46) dedi. Anladim ki,evladı var.İsimlerini sordum. </strong></p><p><strong>"Allah İbrahim'i dost edindi; Allah Musa ile konustu; </strong></p><p><strong>Ey Yahya,Kitab'a kuvvetle tutun!" (Nisa:125,164; Meryem:12) </strong></p><p><strong>Ayetlerini okudu. </strong></p><p><strong>"Ey İbrahim,ey Musa,ey İsa<span style="color: red">!" diye kafileye seslendim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">Nur yüzlü üç genç "Buyur! " diye çıkageldi. </span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: red">Onlara para verip,"Bununla içinizden birini sehre yollayin! </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">Yemeklerin helal ve temiz olanina baksin ve size bir </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">yiyecek getirsin.Dikkatli davransin!" (Kehf:19) dedi. Yiyecek gelince bana "Geçmiş günlerinizde yaptiklarınızın </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">karşılığında şimdi afiyetle yiyip için!" (Hakka:24) dedi. </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">Çocuklara,"Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">yemem!" dedim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">"Annemiz" dediler."Ağzından Cenab-ı Allah'ın </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">gazabını çekecek yanlış bir söz çıkar korkusuyla 40 yıldır </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">böyle sadece Kur'an'la konuşur." </span></strong></p><p><strong><span style="color: red">İbn Mübarek,bu hadiseyi Kur'an'da her şeyin bulunduguna delil olarak anlatırdı</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 248979, member: 1004566"] [B][COLOR=black]Abdullah İbni mübarek anlatıyor;[/COLOR][/B] [B][COLOR=orange]''Bir gün hacca gidiyordum,Irak; Suriye topraklarından geçerken [/COLOR][/B] [B][COLOR=orange]yalnız bir kadına rastladim.Selam verdim; [/COLOR][/B] [B][COLOR=orange]Selamimi ''Söz olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür [/COLOR][/B] [B][COLOR=orange]onlarin duyacagı''(Yasin:5) ayetiyle aldı. [/COLOR][/B] [B][COLOR=orange]''Buralarda ne yapiyorsun? " diye sordum. [/COLOR]"Allah kimi yoldan çikarmissa,ona yol bulduracak [/B] [B]yoktur" (A'raf:186) ayetini okudu... [/B] [B]Anladim ki,yolunu kaybetmis.Nereye gittigi soruma; "Bir gece kulunu Mescid-i Haram'dan alip Mesci-i Aksaya götüren [/B] [B]Allah'ı tesbih ederim" (Isra:1) ayetiyle karşılık verdi. Anladım ki,geçtiğimiz hac mevsiminde haccını [/B] [B]tamamlamış,Kudüs'e gidiyor. "Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin? " dedim. [/B] [B]"Tam üç gece (yani üç gündür) "(Meryem:10') dedi. [/B] [B]Yiyecek verme teklifinde bulundum. [/B] [B]"Sonra orucunuzu gün batıncaya kadar tamamlayın" (Bakara:187) ayetini okudu. [/B] [B]"iyide Ramazan da degiliz" dedim. [/B] [B]"Kim Allah için nafile bir [COLOR=blue]hayır yaparsa,Allah her hayrın [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]karşılığını verendir,her şeyi hakkıyla bilendir" (Bakara:15 ayetiyle cevap verdi. [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]"Yolculukta oruç açilabilir" dedim. [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]"Ama orucu tutarsanız,bu hakkinizda daha hayırlıdır" (Bakara:184) ayetini okudu. Niye benim gibi konuşmadığını sordum. [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]"Ağzından tek bir söz bile çıkmasın ki,yanında onu gözleyen [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]ve o sözü kaydetmeye hazı[/COLOR]r bir gözcü bulunmamış [/B] [B]olsun" (Kaf:1 dedi. [/B] [B]"Kimlerdensin?" diye sordum. [/B] [B]"Bu konuda kesin bilgin yok(ailemi söylesem de tanimazsin) [/B] [B]Sonra göz de kalp de(görmeden,kesin bilgiye dayalı olmadan verdiğin her hükümden) sorumludur." (Isra:36) ayetiyle cevap verdi. "Hata ettim,hakkini helal et" dedim [/B] [B]"Bugün size kinama yok.Allah sizi bagislasin"(Yusuf:92) dedi. [/B] [B]Deveme bindirip kafilesine ulastirma teklifinde bulundum. [/B] [B]"Hayır adına ne islerseniz Allah onu bilir" (Bakara:215) ayetiyle [/B] [B]mukabele etti. [/B] [B]Devemi yanina getirdim,binecekken. [/B] [B]"Mü'min erkeklere söyle,bakışlarını sakınsınlar" (Nur:30) ayetini okudu. [/B] [B]Gözlerimi çevirdim; binecekken deve ürküp kaçtı, [/B] [B]bu arada elbisesi az yirtildi. [/B] [B][COLOR=darkgreen]"Basiniza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat isleyip,onu hak [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen]etmeniz sebebiyledir" (Sura:30) ayetini mırıldandı. [/COLOR][/B] [COLOR=darkgreen] [/COLOR] [B][COLOR=darkgreen]"Sabret,deveyi baglayayım!" dedim. [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkgreen]"Bu hususta Süleyman'i anlayisli ve daha isabetli davranir kildik" (Enbiya:79) ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha basarılı olduğumu [/COLOR][/B] [B][COLOR=violet][COLOR=darkgreen]kasdetti.[/COLOR] [/COLOR]Deveye bindi ve "Bunu bize baş eğdiren Allah'i tesbih [/B] [B]ederim; yoksa bunu biz başaramazdık.Ve sonunda şüphesiz Rabbimize [/B] [B]dönecegiz!" (Zuhruf:13-14) ayetlerini okudu "Haydi! " diye deveyi hızlandırdım. [/B] [B]"Yürüyüşünde (ve davranışlarında) vakur ol ve sesini [/B] [B]yükseltme.seslerin en çirkini eşeğin sesidir! " (Lokman:19) [/B] [B]mukabelesinde bulundu. [/B] [B]Yürürken şiir okumaya başladım. [/B] [B]"Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyun!" (Müzzemmil:20) dedi. "Siir okumak haram değil ki! " dedim. [/B] [B][COLOR=brown]"Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düşünür anlar!" [/COLOR][/B] [B][COLOR=brown](Bakara:269) cevabini verdi. [/COLOR][/B] [B][COLOR=brown]Bir süre gittik; sonra evli olup olmadığını sordum. [/COLOR][/B] [B][COLOR=brown]"Ey iman edenler! Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden [/COLOR][/B] [B][COLOR=brown]sormayın!" (Maide:101) ayetini okudu. [/COLOR][/B] [B][COLOR=brown]Derken kafilesine ulaştık ve "kafile [/COLOR]içerisinde kimsen var mi?" dedim [/B] [B]"Mal ve evlat dünya hayatinin süsüdür!" (Kehf:46) dedi. Anladim ki,evladı var.İsimlerini sordum. [/B] [B]"Allah İbrahim'i dost edindi; Allah Musa ile konustu; [/B] [B]Ey Yahya,Kitab'a kuvvetle tutun!" (Nisa:125,164; Meryem:12) [/B] [B]Ayetlerini okudu. [/B] [B]"Ey İbrahim,ey Musa,ey İsa[COLOR=red]!" diye kafileye seslendim. [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Nur yüzlü üç genç "Buyur! " diye çıkageldi. [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Onlara para verip,"Bununla içinizden birini sehre yollayin! [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Yemeklerin helal ve temiz olanina baksin ve size bir [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]yiyecek getirsin.Dikkatli davransin!" (Kehf:19) dedi. Yiyecek gelince bana "Geçmiş günlerinizde yaptiklarınızın [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]karşılığında şimdi afiyetle yiyip için!" (Hakka:24) dedi. [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Çocuklara,"Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]yemem!" dedim. [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]"Annemiz" dediler."Ağzından Cenab-ı Allah'ın [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]gazabını çekecek yanlış bir söz çıkar korkusuyla 40 yıldır [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]böyle sadece Kur'an'la konuşur." [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]İbn Mübarek,bu hadiseyi Kur'an'da her şeyin bulunduguna delil olarak anlatırdı[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
kuranla muhabbet etmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…