Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kurban - Hadisler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 167675" data-attributes="member: 5987"><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1476 - Yine Tirmizî'nin Abdullah İbnu Gurt'tan kaydettiği rivayette şöyle denir: ". . . Hayvan yere yıkılınca:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Dileyen parça alsın!" buyurdu."</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Ebu Dâvud, Menâsik 19, (1765).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1477 - Hz. Ali (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) elleriyle otuz deve kesti. Geri kalanı da bana söyledi, ben kestim. Bunlar yetmiş tâneydi."</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Muvatta, Hacc 181, (1, 394); Ebu Dâvud Menâsik 19, (1764).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1478 - Hz. Ebu Musa (radıyallahu anh)'dan rivayet edildiğ ne göre: Kızlarına, kurbanlarını kendi elleriyle kesmelerini, ayağını kurbanın boynuna basmayı, keserken tekbir getirip besmele çekmeyi tenbih etmiştir. "</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Rezin, ilâvesidir. Buharî, senetsiz olarak bab başlığında kaydetmiştir. (Edâhî 10).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1479 - Hz. Câbir (radıyallahu anh) anlatıyor: "Biz kurbanlarımızın etinden üç günden fazla yemezdik. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bize ruhsat tanıdı ve:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Yiyin ve azıklanın da!" buyrdu."</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Buhârî, Hacc 124, Cihâd 123, Et'ime 27 Edâhî 16; Müslim, Edâhî 29, (1972); Nesâî, Edâhî 36, (7, 233).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1480 - Âbis İbnu Rebîa anlatıyor: "Hz.Aişe'ye: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) kurbanların etlerinden üç günden fazla yenilmesini yasakladı mı?" diye sordum.</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Evet, fakat bunu insanların (kıtlık çekip) acıktığı yılda yaptı. Böylece zenginlerin fakirleri doyurmasını arzu etmişti. Biz koyunun paçasını kaldırıp, on beş gece sonra yiyorduk" dedi. Ben:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Sizi buna mecbur eden şey ne idi!" deyince güldü ve:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Allah'a kavuşuncaya kadar, Muhammed âilesi üç gün üst üste doyuncaya kadar katıkla ekmek yememiştir" dedi."</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Buhârî, Et'ime 27, Edâhî 16; Müslim,Edâhî 28, (1971); Muvatta, Edâhî 5; Tirmizî, Edâhî 14, (1511); Ebu Dâvud, Edâhî 10, (2812); Nesâî, Edâhî 37, (7, 235, 236).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1481 - Nübeyşe (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Biz sizleri, kurbanların etinden üç günden fazla yemenizi, birçoğunuza <span style="color: white">kurban</span> eti ulaşsın diye yasaklamıştık. Şimdi, Allah Teâla bolluk verdi. Artık yiyin, biriktirin ve ücret isteyin. Haberiniz olsun, bu bayram günleri yemek, içmek ve zikir günleridir."</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Ebu Dâvud, Edâhî 10, (2813); İbnu Mâce, Edâhî 16 (3160).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1482 - Nâciye el-Huzâî (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) hedy'ini Medine'den benimle gönderdi. Ben:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Bunlardan yolda helak olan çıkarsa ben ne yapacağım?" diye sordum.</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Hemen kesersin, nalınını kanına batırırsın, sonra onunla insanlar arasından çekilirsin, yerler" dedi."</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Muvatta, Hacc 148, (1, 380); Tirmizî, Hacc 72, (910); Ebu Dâvud, Menâsik 19, (1762); İbnu Mâce, Menâsik 101, (3105).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1483 - İbnu'l-Müseyyeb der ki: "Nafile olarak sevkedilen bir deve yolda helâk olsa ve hemen kesilerek halka terkedilse, halk da bunu yese, bu nafile kurbanın sahibine bir şey gerekmez. Kendisi yese veya ondan yiyene emretse borçlanır."</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Muvatta, Hacc 149, (1, 381).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1484 - İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) der ki. "Kim Kâbe'ye bir deve ihda eder, sonra (daha mahalline ulaşıp; kesilmeden) kaybederse veya hayvan ölerse, şâyet bu bir nezir idiyse, yerine yenisini alır. Nezir değil de tetavvu idiyse, dilerse yeniler, dilerse terkeder."</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Muvatta, Hacc 150, (1,138).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">1485 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir deve sevkeden birisini görmüştü ki:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Binsene ona!" dedi. Adam:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"O kurbanlıktır!" dediyse de Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) emrini tekrarladı:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Bin ona!" Adam tekrar:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"O kurbanlıktır" diye haykırdı. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm):</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Bin ona" diye tekrarladı ve ikinci veya üçüncü seferde:</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">"Yazıklar olsun sana!" diye ilâvede bulundu.</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Buhârî, Hacc 103, 112, Vesâya 12, Edeb 95, Müslim, Hacc 371, (1322); Muvatta, Hacc 139, (1, 337); Ebu Dâvud, Menâsik 18, (1760); Nesâî, Hacc 74, (5,176); İbnu Mâce, Menâsik 100, (3103).</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Calibri'">Buhârî'nin bir rivayetinde, Ebu Hüreyre'den naklen şu ziyade vardı: "(Râvi) der ki: "Ben o adamı, deveye binmiş Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'la beraber yürürken gördüm, devenin boynunda nalın takılı idi."</span></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p><p><span style="color: darkgreen"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 167675, member: 5987"] [COLOR=darkgreen] [FONT=Calibri]1476 - Yine Tirmizî'nin Abdullah İbnu Gurt'tan kaydettiği rivayette şöyle denir: ". . . Hayvan yere yıkılınca:[/FONT] [FONT=Calibri]"Dileyen parça alsın!" buyurdu."[/FONT] [FONT=Calibri]Ebu Dâvud, Menâsik 19, (1765).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]1477 - Hz. Ali (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) elleriyle otuz deve kesti. Geri kalanı da bana söyledi, ben kestim. Bunlar yetmiş tâneydi."[/FONT] [FONT=Calibri]Muvatta, Hacc 181, (1, 394); Ebu Dâvud Menâsik 19, (1764).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]1478 - Hz. Ebu Musa (radıyallahu anh)'dan rivayet edildiğ ne göre: Kızlarına, kurbanlarını kendi elleriyle kesmelerini, ayağını kurbanın boynuna basmayı, keserken tekbir getirip besmele çekmeyi tenbih etmiştir. "[/FONT] [FONT=Calibri]Rezin, ilâvesidir. Buharî, senetsiz olarak bab başlığında kaydetmiştir. (Edâhî 10).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]1479 - Hz. Câbir (radıyallahu anh) anlatıyor: "Biz kurbanlarımızın etinden üç günden fazla yemezdik. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bize ruhsat tanıdı ve:[/FONT] [FONT=Calibri]"Yiyin ve azıklanın da!" buyrdu."[/FONT] [FONT=Calibri]Buhârî, Hacc 124, Cihâd 123, Et'ime 27 Edâhî 16; Müslim, Edâhî 29, (1972); Nesâî, Edâhî 36, (7, 233).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]1480 - Âbis İbnu Rebîa anlatıyor: "Hz.Aişe'ye: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) kurbanların etlerinden üç günden fazla yenilmesini yasakladı mı?" diye sordum.[/FONT] [FONT=Calibri]"Evet, fakat bunu insanların (kıtlık çekip) acıktığı yılda yaptı. Böylece zenginlerin fakirleri doyurmasını arzu etmişti. Biz koyunun paçasını kaldırıp, on beş gece sonra yiyorduk" dedi. Ben:[/FONT] [FONT=Calibri]"Sizi buna mecbur eden şey ne idi!" deyince güldü ve:[/FONT] [FONT=Calibri]"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Allah'a kavuşuncaya kadar, Muhammed âilesi üç gün üst üste doyuncaya kadar katıkla ekmek yememiştir" dedi."[/FONT] [FONT=Calibri]Buhârî, Et'ime 27, Edâhî 16; Müslim,Edâhî 28, (1971); Muvatta, Edâhî 5; Tirmizî, Edâhî 14, (1511); Ebu Dâvud, Edâhî 10, (2812); Nesâî, Edâhî 37, (7, 235, 236).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]1481 - Nübeyşe (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Biz sizleri, kurbanların etinden üç günden fazla yemenizi, birçoğunuza [COLOR=white]kurban[/COLOR] eti ulaşsın diye yasaklamıştık. Şimdi, Allah Teâla bolluk verdi. Artık yiyin, biriktirin ve ücret isteyin. Haberiniz olsun, bu bayram günleri yemek, içmek ve zikir günleridir."[/FONT] [FONT=Calibri]Ebu Dâvud, Edâhî 10, (2813); İbnu Mâce, Edâhî 16 (3160).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]1482 - Nâciye el-Huzâî (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) hedy'ini Medine'den benimle gönderdi. Ben:[/FONT] [FONT=Calibri]"Bunlardan yolda helak olan çıkarsa ben ne yapacağım?" diye sordum.[/FONT] [FONT=Calibri]"Hemen kesersin, nalınını kanına batırırsın, sonra onunla insanlar arasından çekilirsin, yerler" dedi."[/FONT] [FONT=Calibri]Muvatta, Hacc 148, (1, 380); Tirmizî, Hacc 72, (910); Ebu Dâvud, Menâsik 19, (1762); İbnu Mâce, Menâsik 101, (3105).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]1483 - İbnu'l-Müseyyeb der ki: "Nafile olarak sevkedilen bir deve yolda helâk olsa ve hemen kesilerek halka terkedilse, halk da bunu yese, bu nafile kurbanın sahibine bir şey gerekmez. Kendisi yese veya ondan yiyene emretse borçlanır."[/FONT] [FONT=Calibri]Muvatta, Hacc 149, (1, 381).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]1484 - İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) der ki. "Kim Kâbe'ye bir deve ihda eder, sonra (daha mahalline ulaşıp; kesilmeden) kaybederse veya hayvan ölerse, şâyet bu bir nezir idiyse, yerine yenisini alır. Nezir değil de tetavvu idiyse, dilerse yeniler, dilerse terkeder."[/FONT] [FONT=Calibri]Muvatta, Hacc 150, (1,138).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]1485 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir deve sevkeden birisini görmüştü ki:[/FONT] [FONT=Calibri]"Binsene ona!" dedi. Adam:[/FONT] [FONT=Calibri]"O kurbanlıktır!" dediyse de Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) emrini tekrarladı:[/FONT] [FONT=Calibri]"Bin ona!" Adam tekrar:[/FONT] [FONT=Calibri]"O kurbanlıktır" diye haykırdı. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm):[/FONT] [FONT=Calibri]"Bin ona" diye tekrarladı ve ikinci veya üçüncü seferde:[/FONT] [FONT=Calibri]"Yazıklar olsun sana!" diye ilâvede bulundu.[/FONT] [FONT=Calibri]Buhârî, Hacc 103, 112, Vesâya 12, Edeb 95, Müslim, Hacc 371, (1322); Muvatta, Hacc 139, (1, 337); Ebu Dâvud, Menâsik 18, (1760); Nesâî, Hacc 74, (5,176); İbnu Mâce, Menâsik 100, (3103).[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Buhârî'nin bir rivayetinde, Ebu Hüreyre'den naklen şu ziyade vardı: "(Râvi) der ki: "Ben o adamı, deveye binmiş Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'la beraber yürürken gördüm, devenin boynunda nalın takılı idi."[/FONT] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kurban - Hadisler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…