Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Kurban Olayım Seni Yaratana
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 271073" data-attributes="member: 1004566"><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: #800000"><strong><span style="font-size: 15px">Kurban Olayım Seni Yaratana</span></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: #800000"><strong><span style="font-size: 15px"></span></strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px">Cenab-ı Hak buyuruyor:</span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><strong>"İnsanlardan bazıları Allah'tan başkasını Allah'a düşünme tanrılar edinir de onlari Allah'ı Gibi severl sever. İman eden lerin Allah'a olan sevgileri (onlarınkinden) Çok daha fazladır. Keske zalimler azabı gördükleri Zaman (anlayacakları Gibi) Bütün kuvvetin Allah'a ait oldugunu ve Allah'ın azabının Çok şiddetli oldugunu önceden anlayabilselerdi. " </strong>(Bakara, 165)</span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Resulullah (sav) buyurdular:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><em>"Allah'ım Sen'den sevgini, Sen'i yedi lerin sevgisini ve Senin sevgine ulaştıracak Ameli Talep ediyorum. Allah'ım Senin sevgini bana nefsimden, ailemden, malımdan ve soguk sudan daha sevgili kil. " </em>(Tirmizi, Deavat, 72)</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Basarke "Kurban olayım seni yaratana" demişti Arife Bir Hanım Teyze, beni sevgiyle bağrına.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'">O Anda Gerçek, anlamına kavuşmuştu idrakimde Kurban olmak kavramı.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Kurban OLMAK, hep denilince çocukluğumda zihnime yerleşmiş olan Kurban bayramlarının Bildik sahnesi gözümde canlanır. Yerde boğazlanmış Koyun Gelir Aklima. Oysaki onun adi, 'besleyici' idi Arapça 'var. Ona 'Kurban' Adını takmışız biz. Asil anlami Yakınlık olan met kelimeyi, Ona takışımızın sebebi 'Yaratana kurban'lığı Yani Yaratana yakınlığı sağladığı içinmiş.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Bunları Cesitli kitap, Dergi vs.lerden okuyup öğrenmiştim. Öğrenmiştim ama o olumlu Kadar hakkıyla kavrayamamışım Meger.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Çok hoşuma gitmişti söz bu. Gerçi buna Benzer kullanımlarına Çok rastlamıştım met sözü "Kurban olayım sana" "Kurban olsun Ona Anasi, vs nenesi." Şeklinde kullananlara rastlamıştım.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Bu bir teyzenin söyleyişinde daha farklı incelik Vardi. Ayşe gözümden kaçmamıştı. "Kurban olayım seni YARATANA"</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Güzellik buradaydı, beni bana değil yaratana kurban olmayı diliyordu. Orada ne bana Kurban olup yapacaktı. Ya ben, beni yaratandan uzak olursam, orada met onu, beni ve onu yaratandan uzak kılardı.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Oysa yaratana kurban olursa beni, beni de, beni ve onu yaratana kurban (Yani Yakın) kılabilirdi.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Sevgilerimizdeki olmasi Gereke Ölçüm olmalıydı bu. Her şeyin ölçüsünün unutulduğu, aşırılıkların alip Basini gittiği günümüzde, ifrat ve tefrit denilen ya ya da hepten ileri gitme büsbütün Geri kalmayı sevgilerimize de yansıtmayı başarmışız! (Aysel Geordie, Altınoluk Dergisi, Şubat-2006)</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>Her Bir Esma-ül Hüsna (Allah'ın En Güzel İsimleri) Güneş</em></strong></span></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><strong>El-Batin </strong><strong>:</strong> olan Mahiyeti gizli, gözlerden, idrak ve duygulardan aslını gizlemiş olan ve zâtıyla Batin, Demektir</span><span style="font-size: 10px">.</span></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 271073, member: 1004566"] [FONT=comic sans ms][COLOR=#800000][B][SIZE=4]Kurban Olayım Seni Yaratana [/SIZE][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][SIZE=3] Cenab-ı Hak buyuruyor: [B]"İnsanlardan bazıları Allah'tan başkasını Allah'a düşünme tanrılar edinir de onlari Allah'ı Gibi severl sever. İman eden lerin Allah'a olan sevgileri (onlarınkinden) Çok daha fazladır. Keske zalimler azabı gördükleri Zaman (anlayacakları Gibi) Bütün kuvvetin Allah'a ait oldugunu ve Allah'ın azabının Çok şiddetli oldugunu önceden anlayabilselerdi. " [/B](Bakara, 165) [FONT=comic sans ms]Resulullah (sav) buyurdular: [I]"Allah'ım Sen'den sevgini, Sen'i yedi lerin sevgisini ve Senin sevgine ulaştıracak Ameli Talep ediyorum. Allah'ım Senin sevgini bana nefsimden, ailemden, malımdan ve soguk sudan daha sevgili kil. " [/I](Tirmizi, Deavat, 72) [FONT=comic sans ms]Basarke "Kurban olayım seni yaratana" demişti Arife Bir Hanım Teyze, beni sevgiyle bağrına. O Anda Gerçek, anlamına kavuşmuştu idrakimde Kurban olmak kavramı. Kurban OLMAK, hep denilince çocukluğumda zihnime yerleşmiş olan Kurban bayramlarının Bildik sahnesi gözümde canlanır. Yerde boğazlanmış Koyun Gelir Aklima. Oysaki onun adi, 'besleyici' idi Arapça 'var. Ona 'Kurban' Adını takmışız biz. Asil anlami Yakınlık olan met kelimeyi, Ona takışımızın sebebi 'Yaratana kurban'lığı Yani Yaratana yakınlığı sağladığı içinmiş. Bunları Cesitli kitap, Dergi vs.lerden okuyup öğrenmiştim. Öğrenmiştim ama o olumlu Kadar hakkıyla kavrayamamışım Meger. Çok hoşuma gitmişti söz bu. Gerçi buna Benzer kullanımlarına Çok rastlamıştım met sözü "Kurban olayım sana" "Kurban olsun Ona Anasi, vs nenesi." Şeklinde kullananlara rastlamıştım. Bu bir teyzenin söyleyişinde daha farklı incelik Vardi. Ayşe gözümden kaçmamıştı. "Kurban olayım seni YARATANA" Güzellik buradaydı, beni bana değil yaratana kurban olmayı diliyordu. Orada ne bana Kurban olup yapacaktı. Ya ben, beni yaratandan uzak olursam, orada met onu, beni ve onu yaratandan uzak kılardı. Oysa yaratana kurban olursa beni, beni de, beni ve onu yaratana kurban (Yani Yakın) kılabilirdi. Sevgilerimizdeki olmasi Gereke Ölçüm olmalıydı bu. Her şeyin ölçüsünün unutulduğu, aşırılıkların alip Basini gittiği günümüzde, ifrat ve tefrit denilen ya ya da hepten ileri gitme büsbütün Geri kalmayı sevgilerimize de yansıtmayı başarmışız! (Aysel Geordie, Altınoluk Dergisi, Şubat-2006) [FONT=comic sans ms][SIZE=3][B][I]Her Bir Esma-ül Hüsna (Allah'ın En Güzel İsimleri) Güneş[/I][/B] [B]El-Batin [/B][B]:[/B] olan Mahiyeti gizli, gözlerden, idrak ve duygulardan aslını gizlemiş olan ve zâtıyla Batin, Demektir[/SIZE][SIZE=2].[/SIZE][/FONT] [/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Kurban Olayım Seni Yaratana
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…