Konuya cevap cer

her ikinize de teşekkürler. ancak, NuruAhsen'in yazıları sorularla yakından ilgili degil gibime geldi ve hem o yüzden hem de çokkk uzun oldugu için :dft001: şimdilik okuyamadım.ama en kısa sürede zamanım oldugunda okuyacagım.

diger arkadasın yazdıklarına gelince ;

evet konuyu kısmen açıklayıcı nitelikte. yalnız bu Tanrısal kutsallıga bir açıklama.

bence;

herkesin bildigi gibi, herhangi bir şeyin kutsallıgı onun maddesinden ya da görünümünden ileri gelmez\gelmemeli herşeyden önce. içerdigi ya da ifade ettigi anlam vs de saklıdır kutsallıgı. ve bu kutsallık -eger- (asla kendine degil ! ) dışındakilere bir deger katabildigi sürece anlamını bulur ve süre gider. yani anlatmak istedigim; örnek olarak bir kutsal kitabı ele alalım. eger bir inancın ögreti,yasa,hüküm vslerini içeren bir kitap, ne imal edildigi hammaddenin, ne harflerinin dizilişi,ne yazı şekli,ne fiziksel konum olarak bulundugu yer vs yönünden asla kutsallık barındırmaz.. içerdigi bilgi ve bu bilginin insanlara (yani yukarıda 'dışındakiler' dedigim..) verebildikleridir onun kutsallıgının kriteri.

bu onun kendisinden ya da Tanrı'sından gelen kutsallıgıdır.

 

bir de asl'ında olmadıgı halde insanlar tarafından kutsallık yüklenen kitap,nesne,''şey'' vsler de var. bunlara bakış açımız ya da yaklaşımımız nasıl olmalı?


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst