Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 169750" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">HZ. ALİ İBNU EBİ TALİB</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">4372 - Hz. Enes İbnu Malik radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm pazartesi günü gönderildi. Hz. Ali radıyallahu anh da salı günü namaz kıldı."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">Tirmizi, Menakıb. (3730).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">4373 - İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Ashabının arasını kardeşlemişti. Hz. Ali radıyallahu anh yanına geldi ve: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">"Ashabınızın arasını birbirleriyle kardeşlediniz, ama beni kimseyle kardeşlemediniz!" dedi. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">"Sen dünyada da ahirette de benim kardeşimsin!" buyurdular."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">Tirmizi, Menakıb, (3722).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">4374 - Zeyd İbnu Erkam radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurdular: "Ben kimin dostu (mevlası) isem, Ali de onun dostudur."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">Tirmizi, Menakıb, (3714).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">4375 - Sa'd İbnu Ebi Vakkas radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Tebük seferine çıkınca Hz. Ali'yi geride (Medine'de) bırakmıştı. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">"Ey Allah'ın Resûlü, siz beni çocukların ve kadınların arasında mı bırakıyorsunuz?" dedi (kalmak istemedi). Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">"Sen, Hz. Harun'un, Hz. Musa yanında aldığı yeri, benim yanımda almaktan razı değil misin? Şu farkla ki, benden sonra peygamber yok!" buyurdular."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">Buhari, Megazi 78, Fezailu'l-Ashab 9; Müslim, Fezailu'l-Ashab, 31, (2404); Tirmizi, Menakıb, (3731).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">4376 - Müslim ve Tirmizi'nin bir rivayetinde şöyle gelmiştir: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Hayber günü buyurdular ki: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">"Yarın sancağı öyle bir kimseye vereceğim ki, O, Allah'ı ve Resûlünü sever, Allah ve Resûlü de onu sever." </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">Ravi devamla der ki: "Bu söz üzerine (beni mi seçer ümidiyle, Aleyhissalatu vesselam'a görünmek için) boyunlarını uzattılar. Ama o: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">"Bana Ali radıyallahu anh'ı çağırın!" buyurdular. Ali getirildi ama gözlerinden rahatsız idi. Hemen gözlerine tükürdü ve sancağı ona verdi. Allah Teâla Hazretleri onun eliyle fethi müyesser kıldı." </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">Ravi devamla der ki: "Şu ayet indiği zaman "Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı çağıralım..." (Al-i İmran 61) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm hemen Ali'yi, Fatıma'yı, Hasan ve Hüseyin'i (radıyallahu anhüm ecmain) çağırdı ve: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">"Allahım, bunlar benim ailemdir!" buyurdu."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">Müslim, Fezailu'l-Ashab 32, (2404); Tirmizi, Menakıb, (3726).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">4377 - Zirr İbnu Hubeyş rahimehullah anlatıyor: "Hz. Ali radıyallahu anh'ın şöyle söylediğini işittim: "Daneyi açan, canlıları yaratan Zât-ı Zülcelal'e yeminle söylüyorum: Ümmi peygamberim aleyhissalatu vesselam, bana şu hususu garantiledi: Beni mü'min olan sevecek, münafık olan da bana buğzedecektir."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">Müslim, İman 131, (78); Tirmizi, Menakıb, (3737); Nesai, İman 20, (8, 117).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 169750, member: 5987"] [SIZE=4][COLOR=black]HZ. ALİ İBNU EBİ TALİB[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]4372 - Hz. Enes İbnu Malik radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm pazartesi günü gönderildi. Hz. Ali radıyallahu anh da salı günü namaz kıldı."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Tirmizi, Menakıb. (3730).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]4373 - İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Ashabının arasını kardeşlemişti. Hz. Ali radıyallahu anh yanına geldi ve: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]"Ashabınızın arasını birbirleriyle kardeşlediniz, ama beni kimseyle kardeşlemediniz!" dedi. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]"Sen dünyada da ahirette de benim kardeşimsin!" buyurdular."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Tirmizi, Menakıb, (3722).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]4374 - Zeyd İbnu Erkam radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurdular: "Ben kimin dostu (mevlası) isem, Ali de onun dostudur."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Tirmizi, Menakıb, (3714).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]4375 - Sa'd İbnu Ebi Vakkas radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Tebük seferine çıkınca Hz. Ali'yi geride (Medine'de) bırakmıştı. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]"Ey Allah'ın Resûlü, siz beni çocukların ve kadınların arasında mı bırakıyorsunuz?" dedi (kalmak istemedi). Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]"Sen, Hz. Harun'un, Hz. Musa yanında aldığı yeri, benim yanımda almaktan razı değil misin? Şu farkla ki, benden sonra peygamber yok!" buyurdular."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Buhari, Megazi 78, Fezailu'l-Ashab 9; Müslim, Fezailu'l-Ashab, 31, (2404); Tirmizi, Menakıb, (3731).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]4376 - Müslim ve Tirmizi'nin bir rivayetinde şöyle gelmiştir: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Hayber günü buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]"Yarın sancağı öyle bir kimseye vereceğim ki, O, Allah'ı ve Resûlünü sever, Allah ve Resûlü de onu sever." [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Ravi devamla der ki: "Bu söz üzerine (beni mi seçer ümidiyle, Aleyhissalatu vesselam'a görünmek için) boyunlarını uzattılar. Ama o: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]"Bana Ali radıyallahu anh'ı çağırın!" buyurdular. Ali getirildi ama gözlerinden rahatsız idi. Hemen gözlerine tükürdü ve sancağı ona verdi. Allah Teâla Hazretleri onun eliyle fethi müyesser kıldı." [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Ravi devamla der ki: "Şu ayet indiği zaman "Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı çağıralım..." (Al-i İmran 61) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm hemen Ali'yi, Fatıma'yı, Hasan ve Hüseyin'i (radıyallahu anhüm ecmain) çağırdı ve: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]"Allahım, bunlar benim ailemdir!" buyurdu."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Müslim, Fezailu'l-Ashab 32, (2404); Tirmizi, Menakıb, (3726).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]4377 - Zirr İbnu Hubeyş rahimehullah anlatıyor: "Hz. Ali radıyallahu anh'ın şöyle söylediğini işittim: "Daneyi açan, canlıları yaratan Zât-ı Zülcelal'e yeminle söylüyorum: Ümmi peygamberim aleyhissalatu vesselam, bana şu hususu garantiledi: Beni mü'min olan sevecek, münafık olan da bana buğzedecektir."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Müslim, İman 131, (78); Tirmizi, Menakıb, (3737); Nesai, İman 20, (8, 117).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…