Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 169756" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">4378 - Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Tâif günü Hz. Ali radıyallahu anh'ı çağırdı ve onunla hususi konuşma yaptı. (Bu görüşme o kadar uzadı ki) halk: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm amcasının oğluyla görüşmesini uzattı" dedi. (Resûlullah bunu işitince): </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">"Onunla hususi görüşmeyi ben (kendi arzumla) yapmadım. Allah'ın arzusu ve emri ile Resûlü) yaptı" açıklamasında bulundu."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">Tirmizi, Menakıb, (3728).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">4379 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Berâet (Tevbe) sûresini, (Arafat'ta hacılara tebliğ edilmek üzere) Hz. Ebu Bekir radıyallahu anh'la göndermişti. Sonra onu çağırarak: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">"Bunun, ehlimden olmayan bir kimse ile tebliğ edilmesi muvafık değil!" buyurdu. Hz. Ali radıyallahu anh'ı çağırarak sureyi, (Arafat'ta okuması için) ona verdi."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">Tirmizi, Tefsir, Tevbe, (3089).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">TALHA İBNU UBEYDULLAH RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">4380 - Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">"Yeryüzünde (iki ayak üzerinde) yürüyen bir şehid görmek isteyen Talha İbnu Ubeydullah radıyallahu anh'a baksın."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">Tirmizi, Menakıb.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">4381 - Kays İbnu Ebi Hazım radıyallahu anh anlatıyor: "Ben Telha İbnu Ubeydullah radıyallahu anh'ın, Uhud'da Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı himaye ettiği elini kurumuş gördüm."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">Tirmizi, Fezailu'l-Ashab 14.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">ZÜBEYR İBNU'L-AVVÂM RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">4382 - Hz. Cabir anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">"Her peygamberin bir havarisi vardır. Benim havarim ise Zübeyr İbnu'l-Avvam'dır, radıyallahu anh."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">Buhari, Fezailu Ashab 13, Cihad 40, 41, 135, Meğazi 29, Haber-i Vahid 2; Müslim, Fezailu's-Sahabe 48, (2415); Tirmizi, Menakıb, (3746).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">SA'D İBNU EBİ VAKKÂS RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">4383 - Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın Sa'd radıyallahu anh'tan başka kimseye "Annem babam sana fedâ olsun" dediğini işitmedim. Uhud Savaşında: "Ey Sa'd (okunu) at! Annem ve babam sana feda olsun!" dediğini duydum."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: sandybrown">Buhari, Meğazi 18, Cihad 80, Edeb 103; Müslim, Fezailu's-Sahabe 41, (2411); Tirmizi, Menakıb, (3756).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 169756, member: 5987"] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]4378 - Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Tâif günü Hz. Ali radıyallahu anh'ı çağırdı ve onunla hususi konuşma yaptı. (Bu görüşme o kadar uzadı ki) halk: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm amcasının oğluyla görüşmesini uzattı" dedi. (Resûlullah bunu işitince): [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#f4a460][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]"Onunla hususi görüşmeyi ben (kendi arzumla) yapmadım. Allah'ın arzusu ve emri ile Resûlü) yaptı" açıklamasında bulundu."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]Tirmizi, Menakıb, (3728).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#f4a460][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]4379 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Berâet (Tevbe) sûresini, (Arafat'ta hacılara tebliğ edilmek üzere) Hz. Ebu Bekir radıyallahu anh'la göndermişti. Sonra onu çağırarak: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]"Bunun, ehlimden olmayan bir kimse ile tebliğ edilmesi muvafık değil!" buyurdu. Hz. Ali radıyallahu anh'ı çağırarak sureyi, (Arafat'ta okuması için) ona verdi."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]Tirmizi, Tefsir, Tevbe, (3089).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#f4a460][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]TALHA İBNU UBEYDULLAH RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#f4a460][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]4380 - Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]"Yeryüzünde (iki ayak üzerinde) yürüyen bir şehid görmek isteyen Talha İbnu Ubeydullah radıyallahu anh'a baksın."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]Tirmizi, Menakıb.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#f4a460][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]4381 - Kays İbnu Ebi Hazım radıyallahu anh anlatıyor: "Ben Telha İbnu Ubeydullah radıyallahu anh'ın, Uhud'da Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı himaye ettiği elini kurumuş gördüm."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]Tirmizi, Fezailu'l-Ashab 14.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#f4a460][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]ZÜBEYR İBNU'L-AVVÂM RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#f4a460][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]4382 - Hz. Cabir anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]"Her peygamberin bir havarisi vardır. Benim havarim ise Zübeyr İbnu'l-Avvam'dır, radıyallahu anh."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]Buhari, Fezailu Ashab 13, Cihad 40, 41, 135, Meğazi 29, Haber-i Vahid 2; Müslim, Fezailu's-Sahabe 48, (2415); Tirmizi, Menakıb, (3746).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#f4a460][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]SA'D İBNU EBİ VAKKÂS RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]4383 - Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın Sa'd radıyallahu anh'tan başka kimseye "Annem babam sana fedâ olsun" dediğini işitmedim. Uhud Savaşında: "Ey Sa'd (okunu) at! Annem ve babam sana feda olsun!" dediğini duydum."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=sandybrown]Buhari, Meğazi 18, Cihad 80, Edeb 103; Müslim, Fezailu's-Sahabe 41, (2411); Tirmizi, Menakıb, (3756).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…