Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 169757" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">SAİD İBNU ZEYD RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">4384 - Kays İbnu Hazım anlatıyor: "Said İbnu Zeyd radıyallahu anh'ı dinledim, diyordu ki: "Vallahi ben şu halimi hatırlıyorum: "Allah'a yemin olsun, Ömer İslam'a girmezden önce, beni ve kızkardeşini müslüman olduk diye bağlamıştı. Eğer Osman'a yaptığnız (öldürme işin)den dolayı Uhud dağı yerinden gitse, gitmede haklı idi."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Buhari, Menakıbu'l-Ensar 34, İkrah 1.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">ABDURRAHMAN İBNU AVF RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">4385 - Hz. Aişe rudıyallahu anha anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm (bir gün) hanımlarına: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">"Ölümümden sonra beni üzecek şeylerden biri de sizin meselenizdir. Size ancak sıddik (Hz. Aişe der ki yani mutasaddık) ve sabırlılar tahammül edebilir" der. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Hz. Aişe devamla, Ebu Seleme İbnu Abdirrahman'a dedi ki: "Allah senin babana cennetin selsebil çeşmesinden içirsin." </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">İbnu Avf, Ümmühatu'l-mü'minin'e tasadduk edenlerdendi, kırkbin dirheme satılan bir bahçe tasadduk etmiş idi.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Tirmizi, Menakıb, (3750).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">EBU UBEYDE İBNU'L-CERRAH RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">4386 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">"Her ümmetin bir emini vardır. Bizim eminimiz, ey ümmet, Ebu Ubeyde İbnu'l-Cerrah radıyallahu anh'tır."</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">4387 - Müslim'in bir rivayetinde: "Yemenliler Aleyhissalatu vesselam'a gelerek: "Bizimle birlikte birisini gönder de bize sünneti ve İslam'ı öğretsin!" dediler. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam Ebu Ubeyde İbnu'l-cerrah radıyallahu anh'ın elinden tutup: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">"İşte bu, bu ümmetin eminidir!" buyurdu."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Buhari, Fezailu'l-Ashab 21, Megazi 72; Müslim, Fezailu'l-ashab 53, 54. (2419).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">ABBAS İBNU ABDİLMUTTALİB RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">4388 - Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">"Kim amcama eziyet verirse mutlaka bana eziyet vermiştir. Şurası muhakkak ki; kişinin amcası babası yerindedir."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Tirmizi, Menakıb, 3764.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">4389 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Abbas radıyallahu anh'a dedi ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">"Ey amcam, pazartesi sabahı bana sen ve oğlun beraber gelin size dua edivereyim. Allah bu dua bereketine, sana da oğluna da hayırlar halketsin!" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">İbnu Abbas devamla der ki: "Abbas gitti, biz de beraberinde gittik. (Resûlullah) hepimize bir kisâ örttü; sonra da şöyle dua buyurdu: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">"Allahım! Abbâs'ı ve oğlunu mağfiretine erdir, öyle bir mağfiret ki zâhiri bâtıni bütün günahlarına ulaşıp temizlesin, hiçbir günah hariç kılmasın. Allahım, ona çocuğu sebebiyle ikram et."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Tirmizi, Menakıb, (3766).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Rezin bir rivayette şu ziyadeyi kaydetti: "Hilafeti onun neslinde baki kıl."</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">HZ. CAFER İBNU EBİ TALİB RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">4390 - Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">"Horasan'dan siyah bayraklar çıkacak. Bu bayrakları hiçbir şey geri çeviremeyecek ve mutlaka İlya'ya (Kudüs şehrine) dikilecek."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Tirmizi, Fiten 79, (2270).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">4391 - Berâ radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, Ca'fer İbnu Ebi Talib radıyallahu anh'a dedi ki: "sen bana hem huy ve hem de yaratılış yönüyle benziyorsun."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Buhari, Megazi 43; Müslim, Cihad 90, (1783); Tirmizi, Menakıb, (3769).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 169757, member: 5987"] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]SAİD İBNU ZEYD RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]4384 - Kays İbnu Hazım anlatıyor: "Said İbnu Zeyd radıyallahu anh'ı dinledim, diyordu ki: "Vallahi ben şu halimi hatırlıyorum: "Allah'a yemin olsun, Ömer İslam'a girmezden önce, beni ve kızkardeşini müslüman olduk diye bağlamıştı. Eğer Osman'a yaptığnız (öldürme işin)den dolayı Uhud dağı yerinden gitse, gitmede haklı idi."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Buhari, Menakıbu'l-Ensar 34, İkrah 1.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]ABDURRAHMAN İBNU AVF RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]4385 - Hz. Aişe rudıyallahu anha anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm (bir gün) hanımlarına: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]"Ölümümden sonra beni üzecek şeylerden biri de sizin meselenizdir. Size ancak sıddik (Hz. Aişe der ki yani mutasaddık) ve sabırlılar tahammül edebilir" der. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Hz. Aişe devamla, Ebu Seleme İbnu Abdirrahman'a dedi ki: "Allah senin babana cennetin selsebil çeşmesinden içirsin." [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]İbnu Avf, Ümmühatu'l-mü'minin'e tasadduk edenlerdendi, kırkbin dirheme satılan bir bahçe tasadduk etmiş idi.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Tirmizi, Menakıb, (3750).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]EBU UBEYDE İBNU'L-CERRAH RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]4386 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]"Her ümmetin bir emini vardır. Bizim eminimiz, ey ümmet, Ebu Ubeyde İbnu'l-Cerrah radıyallahu anh'tır."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]4387 - Müslim'in bir rivayetinde: "Yemenliler Aleyhissalatu vesselam'a gelerek: "Bizimle birlikte birisini gönder de bize sünneti ve İslam'ı öğretsin!" dediler. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam Ebu Ubeyde İbnu'l-cerrah radıyallahu anh'ın elinden tutup: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]"İşte bu, bu ümmetin eminidir!" buyurdu."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Buhari, Fezailu'l-Ashab 21, Megazi 72; Müslim, Fezailu'l-ashab 53, 54. (2419).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]ABBAS İBNU ABDİLMUTTALİB RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]4388 - Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]"Kim amcama eziyet verirse mutlaka bana eziyet vermiştir. Şurası muhakkak ki; kişinin amcası babası yerindedir."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Tirmizi, Menakıb, 3764.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]4389 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Abbas radıyallahu anh'a dedi ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]"Ey amcam, pazartesi sabahı bana sen ve oğlun beraber gelin size dua edivereyim. Allah bu dua bereketine, sana da oğluna da hayırlar halketsin!" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]İbnu Abbas devamla der ki: "Abbas gitti, biz de beraberinde gittik. (Resûlullah) hepimize bir kisâ örttü; sonra da şöyle dua buyurdu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]"Allahım! Abbâs'ı ve oğlunu mağfiretine erdir, öyle bir mağfiret ki zâhiri bâtıni bütün günahlarına ulaşıp temizlesin, hiçbir günah hariç kılmasın. Allahım, ona çocuğu sebebiyle ikram et."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Tirmizi, Menakıb, (3766).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Rezin bir rivayette şu ziyadeyi kaydetti: "Hilafeti onun neslinde baki kıl."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]HZ. CAFER İBNU EBİ TALİB RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]4390 - Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]"Horasan'dan siyah bayraklar çıkacak. Bu bayrakları hiçbir şey geri çeviremeyecek ve mutlaka İlya'ya (Kudüs şehrine) dikilecek."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Tirmizi, Fiten 79, (2270).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]4391 - Berâ radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, Ca'fer İbnu Ebi Talib radıyallahu anh'a dedi ki: "sen bana hem huy ve hem de yaratılış yönüyle benziyorsun."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Buhari, Megazi 43; Müslim, Cihad 90, (1783); Tirmizi, Menakıb, (3769).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…