Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 169762" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">CABİR İBNU ABDİLLAH İBNU HARÂM RADIYALLAHU ANHÜMA</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">4430 - Hz. Câbir radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm (kendisine devemi sattığım) Leyletu'l-Bair'de yirmibeş kere benim için istiğfar ediverdi."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">Tirmizi, Menakıb, (3851).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">4431 - Yine Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Bir defasında ben üzgün bir halde iken "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'la karşılaşmıştık. Bana: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"Seni niye böyle üzgün görüyorum?" buyurdu. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"Babam Uhud'da şehid düştü. Geriye bakıma muhtaç horanta ve bir de borç bıraktı" dedim. Bunun üzerine: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"Allah'ın babana hazırladığı nimeti sana müjde edeyim mi?" dedi. Ben: "Evet!" deyince: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"Allah, hiç kimse ile yüz yüze konuşmuş değildir, daima perde gerisinden konuşur. Ancak, babanı ihya etti ve perdesiz konuştu: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"Ey kulum, dedi. Ne dilersen benden iste vereyim!" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"Ey Rabbim dedi baban, beni dirilt, senin yolunda ikinci sefer bir daha öldürüleyim!" Allah Teâla Hazretleri: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"Ama ben daha önce şu hükmü koymuşum: "Ölenler artık geri dönmeyecekler!" buyurdu. Bunun üzerine şu ayet nazil oldu (Mealen): "Allah yolunda şehid edilenleri ölü sanma. Onlar, Rablerinin katında hayat sahibidirler ve O'nun nimetleriyle rızıklanırlar" (Âl-i İmran 169).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">Tirmizi, Tefsir Al-i İmran, (3013).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">HZ. ENES İBNU MALİK RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">4432 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Ümmü Süleym radıyallahu anha dedi ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"Ey Allah'ın Resûlü! Hadimin Enes için Allah Teâla Hazretlerine dua ediver!" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">Bunun üzerine şu duayı yapıverdi: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"Allahım, onun malını, çocuklarını çoğalt ve ona verdiklerini hakkında mübarek kıl!"</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">Buhari, Da'avat 19, 26, 47, Savm 61; Müslim, Mesacid 268, (660), Fezailu's-Sahabe 141, 142, (2480, 2481); Tirmizi, Menakıb, (3827, 3828).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">4433 - Ebu Halde Halid İbnu Dinar anlatıyor: "Ebu'l-Aliye'ye: "Enes, "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'dan hadis işitti mi?" diye sordu. Ebu'l-Aliye: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">"(Bu nasıl soru?) Hz. Enes on yıl Resûlullah'a hizmet etti, Resûlullah onun için duada bulundu. Enes'in bir bahçesi vardı, yılda iki sefer meyve verirdi. Bahçede bir reyhanı vardı, ondan misk kokusu gelirdi" diye cevap verdi.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: seagreen">Tirmizi, Menakıb, (3832).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 169762, member: 5987"] [SIZE=4][COLOR=seagreen]CABİR İBNU ABDİLLAH İBNU HARÂM RADIYALLAHU ANHÜMA[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#2e8b57][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]4430 - Hz. Câbir radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm (kendisine devemi sattığım) Leyletu'l-Bair'de yirmibeş kere benim için istiğfar ediverdi."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]Tirmizi, Menakıb, (3851).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#2e8b57][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]4431 - Yine Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Bir defasında ben üzgün bir halde iken "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'la karşılaşmıştık. Bana: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"Seni niye böyle üzgün görüyorum?" buyurdu. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"Babam Uhud'da şehid düştü. Geriye bakıma muhtaç horanta ve bir de borç bıraktı" dedim. Bunun üzerine: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"Allah'ın babana hazırladığı nimeti sana müjde edeyim mi?" dedi. Ben: "Evet!" deyince: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"Allah, hiç kimse ile yüz yüze konuşmuş değildir, daima perde gerisinden konuşur. Ancak, babanı ihya etti ve perdesiz konuştu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"Ey kulum, dedi. Ne dilersen benden iste vereyim!" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"Ey Rabbim dedi baban, beni dirilt, senin yolunda ikinci sefer bir daha öldürüleyim!" Allah Teâla Hazretleri: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"Ama ben daha önce şu hükmü koymuşum: "Ölenler artık geri dönmeyecekler!" buyurdu. Bunun üzerine şu ayet nazil oldu (Mealen): "Allah yolunda şehid edilenleri ölü sanma. Onlar, Rablerinin katında hayat sahibidirler ve O'nun nimetleriyle rızıklanırlar" (Âl-i İmran 169).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]Tirmizi, Tefsir Al-i İmran, (3013).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#2e8b57][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]HZ. ENES İBNU MALİK RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#2e8b57][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]4432 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Ümmü Süleym radıyallahu anha dedi ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"Ey Allah'ın Resûlü! Hadimin Enes için Allah Teâla Hazretlerine dua ediver!" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]Bunun üzerine şu duayı yapıverdi: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"Allahım, onun malını, çocuklarını çoğalt ve ona verdiklerini hakkında mübarek kıl!"[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]Buhari, Da'avat 19, 26, 47, Savm 61; Müslim, Mesacid 268, (660), Fezailu's-Sahabe 141, 142, (2480, 2481); Tirmizi, Menakıb, (3827, 3828).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]4433 - Ebu Halde Halid İbnu Dinar anlatıyor: "Ebu'l-Aliye'ye: "Enes, "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'dan hadis işitti mi?" diye sordu. Ebu'l-Aliye: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]"(Bu nasıl soru?) Hz. Enes on yıl Resûlullah'a hizmet etti, Resûlullah onun için duada bulundu. Enes'in bir bahçesi vardı, yılda iki sefer meyve verirdi. Bahçede bir reyhanı vardı, ondan misk kokusu gelirdi" diye cevap verdi.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=seagreen]Tirmizi, Menakıb, (3832).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…