Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 169764" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">HARİSE İBNU SÜRAKA RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">4440 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Ümmü Harise radıyallahu anha, "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a geldi ve: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Ey Allah'ın Resulü! Bana Harise'den haber ver!" dedi. -Harise, Bedir günü isabet eden serseri bir ok sebebiyle ölmüştü- (Kadın devamla): "Eğer cennetteyse sabredeceğim, değilse (dünya evinde olduğum müddetçe) ağlam</span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">aya devam edeceğim" dedi. Aleyhissalatu vesselam: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Ey Ümmü Hârise! (Cennetin tek bir bahçe olduğunu mu sanırsın?) Cennette bahçeler var. Senin oğlun ise, Firdevs-i a'lâ'ya kondu" buyurdular. (Bunun üzerine kadın gülerek geri döndü.)"</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Buhari, Cihad 14, Megazi 9, Rikak 51; Tirmizi, Tefsir, Mü'minûn, (3173).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">HALİD İBNU'L-VELİD RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">4441 - Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm ile birlikte bir yere indik. Halk geçmeye başladı. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Ey Ebu Hüreyre bu kim?" diye soruyordu. Ben de: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Falanca!" diyordum. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Bu, Allah'ın ne iyi kulu!" diyordu. Sonra tekrar soruyordu: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Peki şu kim?" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Falanca!" diyordum. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Bu Allah'ın ne kötü kulu!" diyordu. Bu hal, Hâlid İbnu'l-Velid radıyallahu anh geçinceye kadar devam etti. O zaman: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Bu kim?" diye yine sordu. Ben: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Hâlid İbnu'l-Velid!" dedim. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Bu Allah'ın ne iyi kulu! Bu Allah'ın kılınçlarından bir kılınç!" buyurdu."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Tirmizi, Menakıb, (3845).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">AMR İBNU'L-ÂS RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">4442 - Ukbe İbnu Âmir radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "İnsanlar teslim oldu, Amr İbnu'l Âs ise iman etti."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Tirmizi, Menakıb, (3843).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">EBU SÜFYAN İBNU HARB</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">4443 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a Ebu Süfyan, her ne taleb etti ise, mutlaka "Tamam!" diye müsbet cevap almıştır."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Müslim, Fezailu's-Sahabe 168, (2501).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">HZ. MUAVİYE RADIYALLAHU ANH</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">4444 - Ebu İdris el-Havlâni anlatıyor: "Ömer İbnu'l-Hattab radıyallahu anh, Umeyr İbnu Sa'd'ı Humus valiliğinden azledince yerine Hz. Muaviye radıyallahu anh'ı tayin etti. Halk: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Umeyr'i azledip Muaviye'yi mi tayin etti?" diye mırıldandı. Umeyr radıyallahu anh: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Muaviye'yi hayırla yadedin. Zira ben "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın: "Allah'ım, onunla (insanlara) hidayetini ulaştır!" dediğini duydum!" dedi."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Tirmizi, Menakıb, (3842).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">4445 - İbnu Abbas radıyallahu anh anlatıyor: "Ben çocuklarla birlikte oynuyordum. Derken "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm geldi. Ben hemen bir kapının arkasına saklandım. (Beni orada bulup) enseme dokundu. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Muaviye'ye git! Onu bana çağır!" dedi. (Ben derhal gittim ve) geldim: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"O yemek yiyor!" dedim. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, tekrar: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Git Muaviye'yi bana çağır!" emrettiler. (Ben (yine gidip) döndüm ve: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"O yemek yiyor!" dedim. Resûlullah tekrar: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"Git! Muâviye'yi bana çağır!" emrettiler. Benn yine gidip geldim ve: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">"O yemek yiyor!" dedim. Bunun üzerine: "Allah onun karnını doyurmasın!" buyurdular."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Müslim, Birr 96, (2604).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">4446 - Abdurrahman İbnu Ebi Umeyre radıyallahu anh -ki "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın Ashabından idi- Resûlullah'ın Muaviye için şöyle dua ettiğini rivayet etmektedir: "Allahım, onu hidayet edici ve hidayeti bulmuş kıl ve onunla (insanlara) hidayet ver."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy">Tirmizi, Menakıb, (3841).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 169764, member: 5987"] [SIZE=4][COLOR=navy]HARİSE İBNU SÜRAKA RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]4440 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Ümmü Harise radıyallahu anha, "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a geldi ve: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Ey Allah'ın Resulü! Bana Harise'den haber ver!" dedi. -Harise, Bedir günü isabet eden serseri bir ok sebebiyle ölmüştü- (Kadın devamla): "Eğer cennetteyse sabredeceğim, değilse (dünya evinde olduğum müddetçe) ağlam[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=navy]aya devam edeceğim" dedi. Aleyhissalatu vesselam: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Ey Ümmü Hârise! (Cennetin tek bir bahçe olduğunu mu sanırsın?) Cennette bahçeler var. Senin oğlun ise, Firdevs-i a'lâ'ya kondu" buyurdular. (Bunun üzerine kadın gülerek geri döndü.)"[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]Buhari, Cihad 14, Megazi 9, Rikak 51; Tirmizi, Tefsir, Mü'minûn, (3173).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]HALİD İBNU'L-VELİD RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]4441 - Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm ile birlikte bir yere indik. Halk geçmeye başladı. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Ey Ebu Hüreyre bu kim?" diye soruyordu. Ben de: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Falanca!" diyordum. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Bu, Allah'ın ne iyi kulu!" diyordu. Sonra tekrar soruyordu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Peki şu kim?" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Falanca!" diyordum. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Bu Allah'ın ne kötü kulu!" diyordu. Bu hal, Hâlid İbnu'l-Velid radıyallahu anh geçinceye kadar devam etti. O zaman: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Bu kim?" diye yine sordu. Ben: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Hâlid İbnu'l-Velid!" dedim. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Bu Allah'ın ne iyi kulu! Bu Allah'ın kılınçlarından bir kılınç!" buyurdu."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]Tirmizi, Menakıb, (3845).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]AMR İBNU'L-ÂS RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]4442 - Ukbe İbnu Âmir radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "İnsanlar teslim oldu, Amr İbnu'l Âs ise iman etti."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]Tirmizi, Menakıb, (3843).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]EBU SÜFYAN İBNU HARB[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]4443 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a Ebu Süfyan, her ne taleb etti ise, mutlaka "Tamam!" diye müsbet cevap almıştır."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]Müslim, Fezailu's-Sahabe 168, (2501).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]HZ. MUAVİYE RADIYALLAHU ANH[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]4444 - Ebu İdris el-Havlâni anlatıyor: "Ömer İbnu'l-Hattab radıyallahu anh, Umeyr İbnu Sa'd'ı Humus valiliğinden azledince yerine Hz. Muaviye radıyallahu anh'ı tayin etti. Halk: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Umeyr'i azledip Muaviye'yi mi tayin etti?" diye mırıldandı. Umeyr radıyallahu anh: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Muaviye'yi hayırla yadedin. Zira ben "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın: "Allah'ım, onunla (insanlara) hidayetini ulaştır!" dediğini duydum!" dedi."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]Tirmizi, Menakıb, (3842).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]4445 - İbnu Abbas radıyallahu anh anlatıyor: "Ben çocuklarla birlikte oynuyordum. Derken "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm geldi. Ben hemen bir kapının arkasına saklandım. (Beni orada bulup) enseme dokundu. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Muaviye'ye git! Onu bana çağır!" dedi. (Ben derhal gittim ve) geldim: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"O yemek yiyor!" dedim. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, tekrar: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Git Muaviye'yi bana çağır!" emrettiler. (Ben (yine gidip) döndüm ve: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"O yemek yiyor!" dedim. Resûlullah tekrar: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"Git! Muâviye'yi bana çağır!" emrettiler. Benn yine gidip geldim ve: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]"O yemek yiyor!" dedim. Bunun üzerine: "Allah onun karnını doyurmasın!" buyurdular."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]Müslim, Birr 96, (2604).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]4446 - Abdurrahman İbnu Ebi Umeyre radıyallahu anh -ki "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın Ashabından idi- Resûlullah'ın Muaviye için şöyle dua ettiğini rivayet etmektedir: "Allahım, onu hidayet edici ve hidayeti bulmuş kıl ve onunla (insanlara) hidayet ver."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy]Tirmizi, Menakıb, (3841).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Ashabın Faziletleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…