Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Bazı amellerin faziletleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 169910" data-attributes="member: 5987"><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">BAZI MÜŞTEREK VE MÜTEFERRİK HADİSLERLE FAZİLETİ BELİRTİLEN AMEL VE SÖZLER</span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">4627 - Muaz İbnu Cebel radıyallahu anh anlatıyor: "Bir seferde Resûlullah'la beraberdik. Bir gün yakınına tesadüf ettim ve beraber yürüdük. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Ey Allah'ın Resûlü, dedim. Beni cehennemden uzaklaştırıp cennete sokacak bir amel söyle!" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Mühim bir şey sordun. Bu, Allah'ın kolaylık nasib ettiği kimseye kolaydır; Allah'a ibadet eder, Ona hiçbir şeyi ortak koşmazsın, namaz kılarsın, zekât verirsin, ramazan orucunu tutarsın, Beytullah'a hacc yaparsın!" buyurdular ve devamla: "Sana hayır kapılarını göstereyim mi?" dediler. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Evet ey Allah'ın Resûlü" dedim. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Oruç (cehenneme) perdedir; sadaka hataları yok eder, tıpkı suyun ateşi yoketmesi gibi. Kişinin geceleyin kıldığı namaz salihlerin şiarıdır" buyurdular ve şu ayeti okudular. (Mealen): "Onlar ibadet etmek için gece vakti yataklarından kalkar, Rablerinin azabından korkarak ve rahmetini ümid ederek O'na dua ederler. Kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeyden de bağışta bulunurlar" (Secde 16) </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">Sonra sordu: "Bu (din) işinin başını, direğini ve zirvesini sana haber vereyim mi?" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Evet, ey Allah'ın Resûlü!" dedim. "Dinle öyleyse" buyurdu ve açıkladı: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Bu dinin başı İslâm'dır, direği namazdır, zirvesi cihâddır!" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">Sonra şöyle devam buyurdu: "Sana bütün bunları (tamamlayan) baş amili haber vereyim mi?" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Evet ey Allah'ın Resûlü!" dedim. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Şuna sahip ol!" dedi ve eliyle diline işaret etti. Ben tekrar sordum: "Ey Allah'ın Resûlü! Biz konuştuklarımızdan sorumlu mu olacağız?" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Anasız kalasıca Muâz! İnsanları yüzlerinin üstüne -veya burunlarının üstüne dedi- ateşe atan, dilleriyle kazandıklarından başka bir şey midir?" buyurdular."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">Tirmizi, İman 8, (2619).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">4628 - Ebu'd-Derdâ radıyallahu anh anlatıyor. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Kim namazı kılar, zekâtı verir ve Allah'a hiçbir şeyi şirk koşmadan ölürse, ona mağfiret etmek Allah üzerine bir hak olur. Hicret etse veya doğduğu yerde ölse de!" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">Dedik ki: "Ey Allah'ın Resûlü! Biz bunu halka anlatsak da sevinseler olmaz mı?" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Cennette yüz derece var. Her iki derece arasında arzla sema arasındaki kadar mesafe var. Allah onu kendi yolunda cihad edenlere hazırladı. Ben mü'minleri bindirebileceğim bir şey bulamamam sebebiyle onlar da (bu yüzden cihada iştirak edemedikleri için) benden geri kalmalarına üzülmeleri suretiyle mü'minlere meşakkat vermemiş olsaydım, hiçbir seriyyeden geri kalmaz, (her birine) iştirak ederdim. Ben (cihad esnasında) öldürülüp, sonra tekrar diriltilmeyi, tekrar öldürülmeyi isterim" buyurdular."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">Nesai, Cihad 18, (6, 20).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">4629 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Allah Teâla hazretleri şöyle ferman buyurdu: "Kim benim veli kuluma düşmanlık ederse ben de ona harp ilan ederim. Kulumu bana yaklaştıran şeyler arasında en çok hoşuma gideni, ona farz kıldığım (ayni veya kifaye) şeyleri eda etmesidir. Kulum bana nafile ibadetlerle yaklaşmaya devam eder, sonunda sevgime erer. Onu bir sevdim mi artık ben onun işittiği kulağı, gördüğü güzü, tuttuğu eli, yürüdüğü ayağı (aklettiği kalbi, konuştuğu dili) olurum. Benden birşey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum. Ben yapacağım bir şeyde, mü'min kulumun ruhunu kabzetmedeki tereddüdüm kadar hiç tereddüte düşmedim: O ölümü sevmez, ben de onun sevmediği şeyi sevmem."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">Buhari, Rikak 38.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">4630 - Hz. Ebu Ümame radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Üç şey vardır; her birine Allah garanti vermiştir: "Allah yolunda cihad etmek üzere yola çıkan kimse: Bu öldüğü takdirde cennete koyma hususunda, ölmeyip döndüğü takdirde ganimet ve sevapla gelme hususunda garantilidir. Mescide giden kimseye, öldüğü takdirde, Allah cennete koyma hususunda garanti vermiştir. Kişi (fitne zamanında bulaşmayıp) evine çekildiği takdirde Allah ona da garanti vermiştir."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">Ebu Davud, Cihad 10, (2494).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">4631 - Muaz İbnu Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">"Namaz, oruç ve zikir Allah yolunda infak üzerine yediyüz misli katlanır."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: orange">Ebu Davud, Cihad 14, (2498).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 169910, member: 5987"] [B][SIZE=4][COLOR=orange]BAZI MÜŞTEREK VE MÜTEFERRİK HADİSLERLE FAZİLETİ BELİRTİLEN AMEL VE SÖZLER[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#ffa500][/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=4][COLOR=orange]4627 - Muaz İbnu Cebel radıyallahu anh anlatıyor: "Bir seferde Resûlullah'la beraberdik. Bir gün yakınına tesadüf ettim ve beraber yürüdük. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Ey Allah'ın Resûlü, dedim. Beni cehennemden uzaklaştırıp cennete sokacak bir amel söyle!" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Mühim bir şey sordun. Bu, Allah'ın kolaylık nasib ettiği kimseye kolaydır; Allah'a ibadet eder, Ona hiçbir şeyi ortak koşmazsın, namaz kılarsın, zekât verirsin, ramazan orucunu tutarsın, Beytullah'a hacc yaparsın!" buyurdular ve devamla: "Sana hayır kapılarını göstereyim mi?" dediler. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Evet ey Allah'ın Resûlü" dedim. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Oruç (cehenneme) perdedir; sadaka hataları yok eder, tıpkı suyun ateşi yoketmesi gibi. Kişinin geceleyin kıldığı namaz salihlerin şiarıdır" buyurdular ve şu ayeti okudular. (Mealen): "Onlar ibadet etmek için gece vakti yataklarından kalkar, Rablerinin azabından korkarak ve rahmetini ümid ederek O'na dua ederler. Kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeyden de bağışta bulunurlar" (Secde 16) [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ffa500][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]Sonra sordu: "Bu (din) işinin başını, direğini ve zirvesini sana haber vereyim mi?" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Evet, ey Allah'ın Resûlü!" dedim. "Dinle öyleyse" buyurdu ve açıkladı: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Bu dinin başı İslâm'dır, direği namazdır, zirvesi cihâddır!" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]Sonra şöyle devam buyurdu: "Sana bütün bunları (tamamlayan) baş amili haber vereyim mi?" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Evet ey Allah'ın Resûlü!" dedim. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Şuna sahip ol!" dedi ve eliyle diline işaret etti. Ben tekrar sordum: "Ey Allah'ın Resûlü! Biz konuştuklarımızdan sorumlu mu olacağız?" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Anasız kalasıca Muâz! İnsanları yüzlerinin üstüne -veya burunlarının üstüne dedi- ateşe atan, dilleriyle kazandıklarından başka bir şey midir?" buyurdular."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]Tirmizi, İman 8, (2619).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ffa500][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]4628 - Ebu'd-Derdâ radıyallahu anh anlatıyor. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Kim namazı kılar, zekâtı verir ve Allah'a hiçbir şeyi şirk koşmadan ölürse, ona mağfiret etmek Allah üzerine bir hak olur. Hicret etse veya doğduğu yerde ölse de!" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]Dedik ki: "Ey Allah'ın Resûlü! Biz bunu halka anlatsak da sevinseler olmaz mı?" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Cennette yüz derece var. Her iki derece arasında arzla sema arasındaki kadar mesafe var. Allah onu kendi yolunda cihad edenlere hazırladı. Ben mü'minleri bindirebileceğim bir şey bulamamam sebebiyle onlar da (bu yüzden cihada iştirak edemedikleri için) benden geri kalmalarına üzülmeleri suretiyle mü'minlere meşakkat vermemiş olsaydım, hiçbir seriyyeden geri kalmaz, (her birine) iştirak ederdim. Ben (cihad esnasında) öldürülüp, sonra tekrar diriltilmeyi, tekrar öldürülmeyi isterim" buyurdular."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]Nesai, Cihad 18, (6, 20).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ffa500][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]4629 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Allah Teâla hazretleri şöyle ferman buyurdu: "Kim benim veli kuluma düşmanlık ederse ben de ona harp ilan ederim. Kulumu bana yaklaştıran şeyler arasında en çok hoşuma gideni, ona farz kıldığım (ayni veya kifaye) şeyleri eda etmesidir. Kulum bana nafile ibadetlerle yaklaşmaya devam eder, sonunda sevgime erer. Onu bir sevdim mi artık ben onun işittiği kulağı, gördüğü güzü, tuttuğu eli, yürüdüğü ayağı (aklettiği kalbi, konuştuğu dili) olurum. Benden birşey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum. Ben yapacağım bir şeyde, mü'min kulumun ruhunu kabzetmedeki tereddüdüm kadar hiç tereddüte düşmedim: O ölümü sevmez, ben de onun sevmediği şeyi sevmem."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]Buhari, Rikak 38.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ffa500][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]4630 - Hz. Ebu Ümame radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Üç şey vardır; her birine Allah garanti vermiştir: "Allah yolunda cihad etmek üzere yola çıkan kimse: Bu öldüğü takdirde cennete koyma hususunda, ölmeyip döndüğü takdirde ganimet ve sevapla gelme hususunda garantilidir. Mescide giden kimseye, öldüğü takdirde, Allah cennete koyma hususunda garanti vermiştir. Kişi (fitne zamanında bulaşmayıp) evine çekildiği takdirde Allah ona da garanti vermiştir."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]Ebu Davud, Cihad 10, (2494).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]4631 - Muaz İbnu Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]"Namaz, oruç ve zikir Allah yolunda infak üzerine yediyüz misli katlanır."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=orange]Ebu Davud, Cihad 14, (2498).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Bazı amellerin faziletleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…