Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Bazı amellerin faziletleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 169912" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">4634 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Bu gece Rabbimden bir (melek, elçi olarak) geldi. -Bir rivayette ise şöyle demiştir: "Rabbim bana en güzel bir surette geldi" -ve: "Ey Muhammed!" dedi. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Buyur Rabbim, emrindeyim!" dedim. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Mele-i A'la(da bulunanların) nelerde yarıştıklarını biliyor musun?" dedi. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Hayır!" dedim. Bunun üzerine elini omuzlarımın arasına koydu. Hatta onun serinliğini göğüslerimde hissettim. Derken semâvat ve arzda olanları öğrendim. Sonra: "Ey Muhammed! Mele-i A'la (efradı) nelerde yarışır biliyor musun?" dedi. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Evet! Dereceler(i artıran ameller)de, keffâretlerde. (Keffaretler ise)" yaya olarak cemaatlere gitmek, şiddetli soğuklarda abtesti tam almak, namazdan sonra namaz beklemektir. Kiim bunlara devam ederse hayır üzere yaşar, hayır üzere ölür, günah mevzuunda da annesinden doğduğu gündeki gibi olur" dedim. Sonra tekrar: "Ey Muhammed!" dedi. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Buyurun emrinizdeyim!" dedim. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Namaz kıldığın vakit, dedi, şunu oku: "Allahım, senden hayırları yapmamı, kötü şeyleri de terketmemi ve fakirleri sevmemi talep ediyorum! Kullarına bir fitne arzu edersen, beni, fitneye düşmeden, yanına al!" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">(Gece bana gelen elçi -veya Rabbim- son olarak) dedi ki: "Dereceler ise, selamı yaymak, yemek yedirmek, insanlar uyurken gece namaz kılmaktır!"</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Tirmizi, Tefsir, Sâd, (3231, 3232).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">4635 - Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Cennette birtakım odalar vardır. Dışları içlerinden, içleri de dışlarından görülür." </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Bunu işiten bir bedevi ayağa kalkıp: "Bu odalar kim(ler)e ait ey Allah'ın Resulü?" diye sordu. Aleyhissalatu vesselam: "Sözü güzel yapan, yemek yediren, oruca devam eden, gece herkes uyurken namaz kılan kimse(lere) ait!" buyurdu."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Tirmizi, Birr 53, (1985).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">4636 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Allah Teâla hazretleri diyor ki: "Ben, kulumun hakkımdaki zannı gibiyim. O, beni andıkça ben onunla beraberim. O, beni içinden anarsa ben de onu içimden anarım. O, beni bir cemaat içinde anarsa, ben de onu daha hayırlı bir cemaat içinde anarım. O, şayet bana bir karış yaklaşacak olursa, ben ona bir zira yaklaşırım. Eğer o, bana bir zira yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim. Kim bana şirk koşmaksızın bir arz dolusu günahla gelse, ben de onu bir o kadar mağfiretle karşılarım."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Buhari, Tevhid 15, 35; Müslim, Zikr 2, (2675), Tevbe 1, (2675).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">4637 - Ebu Zerr radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Allah Teâla hazretleri demiştir ki: "Kim bir hayır işlerse ona sevabının on katı verilir veya arttırırım da. Kim bir günah işlerse bunun cezası misli kadardır, veya affederim. Kim bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zirâ yaklaşırım. Kim bana bir zirâ yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim. Kim bana hiçbir şeyi şirk koşmaksızın, arz dolusu hata ile kavuşursa ben de onu bir o kadar mağfiretle karşılarım."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Müslim, Zikr 22, (2687).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">4638 - Ebu Malik el-Eş'ari radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Abdest imanın yarısıdır. Elhamdülilllah mizanı doldurur; sübhanallah velhamdulillah arz ve sema arasını doldurur; namaz nurdur; sadaka bürhandır; sabır ziyadır; Kur'ân ise lehine veya aleyhine bir hüccettir. Herkes sabahleyin kalkar, nefsini satar; kimisi kurtarır, kimisi de helâk eder."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Müslim, Taharet 1, (223); Tirmizi, Da'avat 91, (3512); Nesai, Zekat 1, (5, 5-6).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 169912, member: 5987"] [SIZE=4][COLOR=darkred]4634 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Bu gece Rabbimden bir (melek, elçi olarak) geldi. -Bir rivayette ise şöyle demiştir: "Rabbim bana en güzel bir surette geldi" -ve: "Ey Muhammed!" dedi. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Buyur Rabbim, emrindeyim!" dedim. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Mele-i A'la(da bulunanların) nelerde yarıştıklarını biliyor musun?" dedi. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Hayır!" dedim. Bunun üzerine elini omuzlarımın arasına koydu. Hatta onun serinliğini göğüslerimde hissettim. Derken semâvat ve arzda olanları öğrendim. Sonra: "Ey Muhammed! Mele-i A'la (efradı) nelerde yarışır biliyor musun?" dedi. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Evet! Dereceler(i artıran ameller)de, keffâretlerde. (Keffaretler ise)" yaya olarak cemaatlere gitmek, şiddetli soğuklarda abtesti tam almak, namazdan sonra namaz beklemektir. Kiim bunlara devam ederse hayır üzere yaşar, hayır üzere ölür, günah mevzuunda da annesinden doğduğu gündeki gibi olur" dedim. Sonra tekrar: "Ey Muhammed!" dedi. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Buyurun emrinizdeyim!" dedim. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Namaz kıldığın vakit, dedi, şunu oku: "Allahım, senden hayırları yapmamı, kötü şeyleri de terketmemi ve fakirleri sevmemi talep ediyorum! Kullarına bir fitne arzu edersen, beni, fitneye düşmeden, yanına al!" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred](Gece bana gelen elçi -veya Rabbim- son olarak) dedi ki: "Dereceler ise, selamı yaymak, yemek yedirmek, insanlar uyurken gece namaz kılmaktır!"[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]Tirmizi, Tefsir, Sâd, (3231, 3232).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]4635 - Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Cennette birtakım odalar vardır. Dışları içlerinden, içleri de dışlarından görülür." [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]Bunu işiten bir bedevi ayağa kalkıp: "Bu odalar kim(ler)e ait ey Allah'ın Resulü?" diye sordu. Aleyhissalatu vesselam: "Sözü güzel yapan, yemek yediren, oruca devam eden, gece herkes uyurken namaz kılan kimse(lere) ait!" buyurdu."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]Tirmizi, Birr 53, (1985).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]4636 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Allah Teâla hazretleri diyor ki: "Ben, kulumun hakkımdaki zannı gibiyim. O, beni andıkça ben onunla beraberim. O, beni içinden anarsa ben de onu içimden anarım. O, beni bir cemaat içinde anarsa, ben de onu daha hayırlı bir cemaat içinde anarım. O, şayet bana bir karış yaklaşacak olursa, ben ona bir zira yaklaşırım. Eğer o, bana bir zira yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim. Kim bana şirk koşmaksızın bir arz dolusu günahla gelse, ben de onu bir o kadar mağfiretle karşılarım."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]Buhari, Tevhid 15, 35; Müslim, Zikr 2, (2675), Tevbe 1, (2675).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]4637 - Ebu Zerr radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Allah Teâla hazretleri demiştir ki: "Kim bir hayır işlerse ona sevabının on katı verilir veya arttırırım da. Kim bir günah işlerse bunun cezası misli kadardır, veya affederim. Kim bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zirâ yaklaşırım. Kim bana bir zirâ yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim. Kim bana hiçbir şeyi şirk koşmaksızın, arz dolusu hata ile kavuşursa ben de onu bir o kadar mağfiretle karşılarım."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]Müslim, Zikr 22, (2687).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]4638 - Ebu Malik el-Eş'ari radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]"Abdest imanın yarısıdır. Elhamdülilllah mizanı doldurur; sübhanallah velhamdulillah arz ve sema arasını doldurur; namaz nurdur; sadaka bürhandır; sabır ziyadır; Kur'ân ise lehine veya aleyhine bir hüccettir. Herkes sabahleyin kalkar, nefsini satar; kimisi kurtarır, kimisi de helâk eder."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred]Müslim, Taharet 1, (223); Tirmizi, Da'avat 91, (3512); Nesai, Zekat 1, (5, 5-6).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Bazı amellerin faziletleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…