Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Bazı amellerin faziletleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 169917" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">4645 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Yedi kişi var, Allah onları hiçbir gölgenin olmadığı Kıyamet gününde kendi gölgesinde gölgeler: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">-Adil imam, </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">-Allah'a ibadet içinde yetişen genç, </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">-Tekrar dönünceye kadar kalbi mescide bağlı olan kimse, </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">-Allah için birbirlerini seven, Allah rızası için biraraya gelip, Allah rızası için ayrılan iki kişi, </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">-Güzel ve makam sahibi bir kadın tarafından davet edildiği halde; "Ben Allah'tan korkarım" de(yip icabet etmey)en kimse, </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">-Allah'ı tek başına zikrederken gözlerinden yaş boşanan kimse."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Buhari, Ezan 36, Zekat 16, Rikâk 24, Hudûd 19; Müslim 91, (1031); Muvatta 14, (952, 953); Tirmizi, Zühd 53, (2392); Nesâi, Kudât 2, (8, 222, 223).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">4646 - Yine Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Kim bir hidayete davette bulunursa, buna uyanların sevaplarının bir misli ona gelir ve bu durum, onların ücretlerinden hiçbir şey eksiltmez. Kim bir dalâlete çağrıda bulunursa, buna uyanların günahlarından bir misli de ona gelir ve bu onların günahlarından hiçbir eksiltme yapmaz."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Müslim, İlm 16, (2674); Tirmizi, İlm 15, (2676); Ebu Davud, Sünnet 7, (4609); Muvatta, Kur'an 41, (1, 218).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">4647 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Hayra delâlet eden onu yapan gibidir."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Tirmizi, İlm 14, (2672).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">4648 - Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Allah Teâla hazretleri meleklerine şöyle emreder: "Kulum kötü bir amel yapmak isteyince, onu yapmadıkça yazmayın. Yapınca, onu aleyhine bir günah olarak yazın. Eğer benim rızamı düşünerek terketti ise bunu onun lehine bir sevap yazın. Kulum iyi bir iş yapmak arzu edince, yapmasa bile onu, lehine bir sevap yazın. Eğer onu yaparsa, en az on misli olmak üzere yediyüz misline kadar ona sevap yazın."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Buhari, Tevhid 35; Müslim, İman 203, 205, (128, 129); Tirmizi, Tefsir, En'âm (3075).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">4649 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Kulun gündüz veya gece amelini yazan hafaza melekleri, yazdıklarını Allah'a yükseltirler. Allah sahifenin baş ve son kısmını hayırlı bulursa, meleklere şöyle der: "Sizi şahid kılıyorum, ben kulumun sahifesinin iki tarafı arasında kalan kısmını mağfiret ettim."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Tirmizi, Cenaiz 9, (981).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">4650 - Amr İbnu Abese radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Kim müslüman olduğu halde, saçından bir kıl beyazlarsa, bu, Kıyamet günü onun için bir nûr olur. Kim Allah yolunda bir ok atarsa, bu düşmana değse de değmese de, atan için bir köle azadı yerine geçer. Kim mü'min bir köleyi azad ederse bu onun için cehennemden bir azadlık vesilesi olur: Her bir uzuv için bir uzvu ateşten kurtulur.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Tirmizi, Fezailu'-Cihad, (1634); Nesai, Cihad 26, (6, 26); Ebu Davud, Itk 14, (3966).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">4651 - Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Kıyamet günü aziz ve celil olan Allah şöyle buyuracak: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Ey ademoğlu! Ben hasta oldum beni ziyaret etmedin!" Kul diyecek: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Ey Rabbim, Sen Rabbülâlemin iken ben seni nasıl ziyaret ederim?" Rab Teâla diyecek: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Bilmedin mi, falan kulum hastalandı, fakat sen onu ziyaret etmedin, bilmiyor musun? Eğer onu etseydin, yanında beni bulacaktın!" </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Rab Teâla diyecek: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Ey ademoğlu ben senden yiyecek istedim ama sen beni doyurmadın?" Kul diyecek: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Ey Rabbim, ben seni nasıl doyururum. Sen ki alemlerin Rabbisin?" Rab Teâla diyecek: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Benim falan kulum senden yiyecek istedi. Sen onu doyurmadın. Bilmez misin ki, eğer sen ona yiyecek verseydin ben onu yanımda bulacaktım." Rab Teâla diyecek: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Ey Ademoğlu! Ben senden su istedim bana su vermedin!" Kul diyecek: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Ey Rabbim, ben sana nasıl su içirebilirim, sen ki Alemlerin Rabbisin!" Rab Teâla diyecek: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Kulum falan senden su istedi. Sen ona su vermedin. Bilmiyor musun, eğer ona su vermiş olsaydın, bunu benim yanımda bulacaktın!"</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Müslim, Birr 43, (2569).</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">4652 - Ebu Sa'id radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Kim temiz rızık yer ve sünnete uygun amelde bulunur, halk da kendisinden bir kötülük gelmeyeceği hususunda güven duyarsa cennete girdi demektir." </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Bir adam: "Ey Allah'ın Resûlü ! Bugün insanlar arasında böyleleri çoktur!" dedi. Aleyhissalatu vesselam da: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">"Benden sonraki zamanlarda da olacaklar!" buyurdu."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: plum">Tirmizi, Kıyamet 61, (2522).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 169917, member: 5987"] [SIZE=4][COLOR=plum]4645 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Yedi kişi var, Allah onları hiçbir gölgenin olmadığı Kıyamet gününde kendi gölgesinde gölgeler: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]-Adil imam, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]-Allah'a ibadet içinde yetişen genç, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]-Tekrar dönünceye kadar kalbi mescide bağlı olan kimse, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]-Allah için birbirlerini seven, Allah rızası için biraraya gelip, Allah rızası için ayrılan iki kişi, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]-Güzel ve makam sahibi bir kadın tarafından davet edildiği halde; "Ben Allah'tan korkarım" de(yip icabet etmey)en kimse, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]-Allah'ı tek başına zikrederken gözlerinden yaş boşanan kimse."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Buhari, Ezan 36, Zekat 16, Rikâk 24, Hudûd 19; Müslim 91, (1031); Muvatta 14, (952, 953); Tirmizi, Zühd 53, (2392); Nesâi, Kudât 2, (8, 222, 223).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]4646 - Yine Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Kim bir hidayete davette bulunursa, buna uyanların sevaplarının bir misli ona gelir ve bu durum, onların ücretlerinden hiçbir şey eksiltmez. Kim bir dalâlete çağrıda bulunursa, buna uyanların günahlarından bir misli de ona gelir ve bu onların günahlarından hiçbir eksiltme yapmaz."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Müslim, İlm 16, (2674); Tirmizi, İlm 15, (2676); Ebu Davud, Sünnet 7, (4609); Muvatta, Kur'an 41, (1, 218).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]4647 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor. "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Hayra delâlet eden onu yapan gibidir."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Tirmizi, İlm 14, (2672).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]4648 - Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Allah Teâla hazretleri meleklerine şöyle emreder: "Kulum kötü bir amel yapmak isteyince, onu yapmadıkça yazmayın. Yapınca, onu aleyhine bir günah olarak yazın. Eğer benim rızamı düşünerek terketti ise bunu onun lehine bir sevap yazın. Kulum iyi bir iş yapmak arzu edince, yapmasa bile onu, lehine bir sevap yazın. Eğer onu yaparsa, en az on misli olmak üzere yediyüz misline kadar ona sevap yazın."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Buhari, Tevhid 35; Müslim, İman 203, 205, (128, 129); Tirmizi, Tefsir, En'âm (3075).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]4649 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Kulun gündüz veya gece amelini yazan hafaza melekleri, yazdıklarını Allah'a yükseltirler. Allah sahifenin baş ve son kısmını hayırlı bulursa, meleklere şöyle der: "Sizi şahid kılıyorum, ben kulumun sahifesinin iki tarafı arasında kalan kısmını mağfiret ettim."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Tirmizi, Cenaiz 9, (981).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]4650 - Amr İbnu Abese radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Kim müslüman olduğu halde, saçından bir kıl beyazlarsa, bu, Kıyamet günü onun için bir nûr olur. Kim Allah yolunda bir ok atarsa, bu düşmana değse de değmese de, atan için bir köle azadı yerine geçer. Kim mü'min bir köleyi azad ederse bu onun için cehennemden bir azadlık vesilesi olur: Her bir uzuv için bir uzvu ateşten kurtulur.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Tirmizi, Fezailu'-Cihad, (1634); Nesai, Cihad 26, (6, 26); Ebu Davud, Itk 14, (3966).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#dda0dd][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]4651 - Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Kıyamet günü aziz ve celil olan Allah şöyle buyuracak: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Ey ademoğlu! Ben hasta oldum beni ziyaret etmedin!" Kul diyecek: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Ey Rabbim, Sen Rabbülâlemin iken ben seni nasıl ziyaret ederim?" Rab Teâla diyecek: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Bilmedin mi, falan kulum hastalandı, fakat sen onu ziyaret etmedin, bilmiyor musun? Eğer onu etseydin, yanında beni bulacaktın!" [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Rab Teâla diyecek: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Ey ademoğlu ben senden yiyecek istedim ama sen beni doyurmadın?" Kul diyecek: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Ey Rabbim, ben seni nasıl doyururum. Sen ki alemlerin Rabbisin?" Rab Teâla diyecek: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Benim falan kulum senden yiyecek istedi. Sen onu doyurmadın. Bilmez misin ki, eğer sen ona yiyecek verseydin ben onu yanımda bulacaktım." Rab Teâla diyecek: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Ey Ademoğlu! Ben senden su istedim bana su vermedin!" Kul diyecek: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Ey Rabbim, ben sana nasıl su içirebilirim, sen ki Alemlerin Rabbisin!" Rab Teâla diyecek: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Kulum falan senden su istedi. Sen ona su vermedin. Bilmiyor musun, eğer ona su vermiş olsaydın, bunu benim yanımda bulacaktın!"[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Müslim, Birr 43, (2569).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]4652 - Ebu Sa'id radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Kim temiz rızık yer ve sünnete uygun amelde bulunur, halk da kendisinden bir kötülük gelmeyeceği hususunda güven duyarsa cennete girdi demektir." [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Bir adam: "Ey Allah'ın Resûlü ! Bugün insanlar arasında böyleleri çoktur!" dedi. Aleyhissalatu vesselam da: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]"Benden sonraki zamanlarda da olacaklar!" buyurdu."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=plum]Tirmizi, Kıyamet 61, (2522).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte-Bazı amellerin faziletleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…