Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte- Dua
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 170165" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">KAZA-YI HACET DUASI</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">1828 - Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselam) kazâyı hâcet için helâya girdiği zaman şu duayı okurdu:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">"Allahümme inni eüzu bike mine'lhubsi ve'l-habais. (Allahım, pislikten ve (cin ve şeytan gibi) kötü yaratıklardan sana sığınırm."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Buhâri, Vudü 9, Da'avât 15; Müslim, Hayz 122, (375); Tirmizi, Tahâret 4, (5); Ebü Dâvud Tahâret 3, (4,5); Nesâi, Tahâret 18, (1, 20).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">1829 - Hz. Âişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) helâdan çıkınca: "Gufrâneke (affını taleb ediyorum) derdi."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Ebu Dâvud, Tahâret 17, (30); Tirmizi, Tahâret 5, (7); İbnu Mâce, Tahâret 10, (300).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Tirmizi'nin Hz. Ali'den kaydettiği diğer bir rivâyette şöyle denir: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Helâya girdiği zaman insanoğlunun avretleri ile cinnilerin gözleri arasındaki perde, kişinin "bismillah" demesidir."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">MESCİDE GİRİŞ ÇIKIŞ DUALARI</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">1830 - Fâtıma Bintu'l-Hüseyin İbni Ali, büyükannesi Fâtımatu'l-Kübrâ (radıyallâhu anhâ)'dan naklen anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) mescide girdiği zaman Muhammed (aleyhissalatu vesselam)'e salât (dua) okur, sonra da: "Rabbim! günahımı affet, rahmet kapılarını bana aç" derdi, Çıkarken de yine Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'e salât okur, sonra da: "Rabbim! günahımı affet, lütuf kapılarını benim için aç" derdi".</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Tirmizi, Salât 234, (314).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">HİLALİ GÖRÜNCE OKUNACAK DUALAR</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">1831 - Talha İbnu Ubeydillah (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) hilâli görünce şu duayı okurdu: "Allahım, Ay'ın hilâl devresini bize bereketli, imanlı, selâmetli ve İslâm üzere geçir. (Ey hilâl) benim de senin de Rabbin Allah'tır."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Tirmizi, Daavât 52, (3447).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">1832 - Katâde (rahimehullah)'ye ulaştığına göre, Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) hilâli görünce şu duayı okurmuş: "Hayırlı ve istikametli bir ihtilaI (devresi diliyorum.)" bunu üç kere söyledikten sonra, "Seni yaratan AIIah'a inandım."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Bunu da üç kere tekrar ettikten sonra: ". . Ayını çıkarıp... Ayını getiren Allah'a hamdolsun" dermiş."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Ebu Dâvud, Edeb 111 (5092).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Ebü Dâvud'un yine Katâde'den kaydettiği bir diğer rivâyetinde:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">"Resulullah (aleyhissalatu vesselâm), hilâli görünce yüzünü ondan çevirirdi" denmektedir.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">GÖK GÜRLEYİNCE, RÜZGÂR ESİNCE, BULUT ÇIKINCA OKUNACAK DUA</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">1833 - İbnu Ömer (radıyallahu anhüma) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) gök gürleyip, şimşek çakınca şu duayı okurdu:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">"Allah'ım bizi gadabınla öldürme, azabınla da helâk etme, bu (azabı)ndan önce bize afiyet (içinde ölüm) ver."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Tirmizi, Daavât 51, (3446).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">1834 - Hz. Âişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatu vesselâm) ufuk-ı semâda bir bulut belirtisi gördü mü işi terkeder, namazda idiyse kısa keser ve şu duayı okurdu: "Allah'ım, bunun şerrinden sana sığınırım." Yağmur başlarsa: "Allah'ım, boI yağmur, faydalı yağmur (ver)" derdi."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Ebü Dâvud, Edeb,113, (5099); İbnu Mâce, Dua 21, (3889).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">1835 - Hz. Aişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) rüzgâr estiği zaman şu duayı okurdu: "AIIah'ım, senden bunun hayrını ve bunda olan (menfaatların da) hayrını ve bunun gönderiliş maksadındaki hayrı da istiyorum. Bunun şerrinden, bunda olanın şerrinden, burcunla gönderilen şeyin şerrinden de sana sığınıyorum."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Buhâri, Bed'ül-Halk 5, Tefsir, Ahkâf 2, Edeb, 68; Müslim, İstiskâ 14, (899); Tirmizi, Daavât 50, (3445).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">1836 - Yine Tirmizi'de Übey İbnu Kà'b (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatu vesselâm) buyurdular ki: "Rüzgâra küfretmeyin. Hoşunuza gitmeyen bir rüzgar görünce: "Allah'ım, senden bunun hayrını taleb ediyorum" deyin. "</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: DimGray">Tirmizi, Fiten 64, (2253).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 170165, member: 5987"] [SIZE="4"][COLOR="DimGray"]KAZA-YI HACET DUASI 1828 - Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselam) kazâyı hâcet için helâya girdiği zaman şu duayı okurdu: "Allahümme inni eüzu bike mine'lhubsi ve'l-habais. (Allahım, pislikten ve (cin ve şeytan gibi) kötü yaratıklardan sana sığınırm." Buhâri, Vudü 9, Da'avât 15; Müslim, Hayz 122, (375); Tirmizi, Tahâret 4, (5); Ebü Dâvud Tahâret 3, (4,5); Nesâi, Tahâret 18, (1, 20). 1829 - Hz. Âişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) helâdan çıkınca: "Gufrâneke (affını taleb ediyorum) derdi." Ebu Dâvud, Tahâret 17, (30); Tirmizi, Tahâret 5, (7); İbnu Mâce, Tahâret 10, (300). Tirmizi'nin Hz. Ali'den kaydettiği diğer bir rivâyette şöyle denir: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Helâya girdiği zaman insanoğlunun avretleri ile cinnilerin gözleri arasındaki perde, kişinin "bismillah" demesidir." MESCİDE GİRİŞ ÇIKIŞ DUALARI 1830 - Fâtıma Bintu'l-Hüseyin İbni Ali, büyükannesi Fâtımatu'l-Kübrâ (radıyallâhu anhâ)'dan naklen anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) mescide girdiği zaman Muhammed (aleyhissalatu vesselam)'e salât (dua) okur, sonra da: "Rabbim! günahımı affet, rahmet kapılarını bana aç" derdi, Çıkarken de yine Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'e salât okur, sonra da: "Rabbim! günahımı affet, lütuf kapılarını benim için aç" derdi". Tirmizi, Salât 234, (314). HİLALİ GÖRÜNCE OKUNACAK DUALAR 1831 - Talha İbnu Ubeydillah (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) hilâli görünce şu duayı okurdu: "Allahım, Ay'ın hilâl devresini bize bereketli, imanlı, selâmetli ve İslâm üzere geçir. (Ey hilâl) benim de senin de Rabbin Allah'tır." Tirmizi, Daavât 52, (3447). 1832 - Katâde (rahimehullah)'ye ulaştığına göre, Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) hilâli görünce şu duayı okurmuş: "Hayırlı ve istikametli bir ihtilaI (devresi diliyorum.)" bunu üç kere söyledikten sonra, "Seni yaratan AIIah'a inandım." Bunu da üç kere tekrar ettikten sonra: ". . Ayını çıkarıp... Ayını getiren Allah'a hamdolsun" dermiş." Ebu Dâvud, Edeb 111 (5092). Ebü Dâvud'un yine Katâde'den kaydettiği bir diğer rivâyetinde: "Resulullah (aleyhissalatu vesselâm), hilâli görünce yüzünü ondan çevirirdi" denmektedir. GÖK GÜRLEYİNCE, RÜZGÂR ESİNCE, BULUT ÇIKINCA OKUNACAK DUA 1833 - İbnu Ömer (radıyallahu anhüma) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) gök gürleyip, şimşek çakınca şu duayı okurdu: "Allah'ım bizi gadabınla öldürme, azabınla da helâk etme, bu (azabı)ndan önce bize afiyet (içinde ölüm) ver." Tirmizi, Daavât 51, (3446). 1834 - Hz. Âişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatu vesselâm) ufuk-ı semâda bir bulut belirtisi gördü mü işi terkeder, namazda idiyse kısa keser ve şu duayı okurdu: "Allah'ım, bunun şerrinden sana sığınırım." Yağmur başlarsa: "Allah'ım, boI yağmur, faydalı yağmur (ver)" derdi." Ebü Dâvud, Edeb,113, (5099); İbnu Mâce, Dua 21, (3889). 1835 - Hz. Aişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) rüzgâr estiği zaman şu duayı okurdu: "AIIah'ım, senden bunun hayrını ve bunda olan (menfaatların da) hayrını ve bunun gönderiliş maksadındaki hayrı da istiyorum. Bunun şerrinden, bunda olanın şerrinden, burcunla gönderilen şeyin şerrinden de sana sığınıyorum." Buhâri, Bed'ül-Halk 5, Tefsir, Ahkâf 2, Edeb, 68; Müslim, İstiskâ 14, (899); Tirmizi, Daavât 50, (3445). 1836 - Yine Tirmizi'de Übey İbnu Kà'b (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatu vesselâm) buyurdular ki: "Rüzgâra küfretmeyin. Hoşunuza gitmeyen bir rüzgar görünce: "Allah'ım, senden bunun hayrını taleb ediyorum" deyin. " Tirmizi, Fiten 64, (2253).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte- Dua
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…