Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte- Gusül
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 170308" data-attributes="member: 5987"><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">CÜNÜBKEN ABDESTSİZ UYUNUR MU</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">6136 - Ebu Saidi'I-Hudri radıyallahu anh'ın anlattığına göre, "Kendisi geceleyin cünüb olur, o halde uyumak ister. Resülullah aleyhissalâtu vesselâm ise, ona abdest alıp öyle uyumasını emreder."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">HER KILIN DİBİNDE CENABETLİK</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">6137 - Hz. Ebu Eyyub radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Beş vakit namaz, cuma namazına kadar cuma namazı, emanetin edası, arada cereyan eden (küçük günahlara kefarettir."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">Ben: "Emanetin edası nedir?" dedim.</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">"Cenabetten gusuldür. Zira her kılın dibinde (yıkanması gereken) cenabetlik vardır" buyurdular."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">KADIN İHTİLAM OLUR MU?</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">6138 - Havle Bintu Hakim radıyallahu anhâ'nın anlattığına göre, "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a "Rüyasında erkeğin gördüğü şeyi gören kadının hükmünü sormuş, Aleyhissalâtu vesselâm da kendisine: "İnzal vaki olmadıkça gusül gerekmeyeceğini, tıpkı inzal olmadıkça erkeğe de gusül gerekmediği gibi" şeklinde cevap vermiştir."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">6139 - Amr İbnu şuayb an ebihi an ceddihi radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "İki hitan (sünnet mahalli) birbirine kavuştu, (erkek uzvunun) baş kısmı kayboldumu gusül vacip olur (inzal şart değildir)."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">GUSÜL SIRASINDA PERDE</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">6140 - İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sizden kimse açık arazide veya kendisini örtmeyen bir dam üstünde gusül yapmasın. O kimseyi görmese de, kendisi (ruhaniler tarafından) görülmektedir."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">HAYIZLI NASIL YIKANIR?</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">6145 - Hz. Aişe radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm, ben adetli iken, bana: "Saçını(n örgülerini) çöz ve yıkan" dedi."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">Hz. Ali, kendi rivayetinde: "Başını çöz" demiştir."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">AVRETE BAKMAMAK</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">6154 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın fercine hiç bakmadım -veya "görmedim.-"</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">Ebu Bekr der ki: "Bu hadisi (Hz. Aişe'den) onun azadlı bir cariyesi rivayet etmiştir."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">VÜCUDDA SU DEĞMEDİK KURU YER</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">6155 - İbnu Abbâs radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm cünüblükten yıkanmıştı. Gusülden sonra bir parça yerin kuru kaldığını farketti. Bunun üzerine perçeminden (akıttığı su ile) orayı ıslattı."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">İshâk, rivayetinde: "O kuru yerin üzerine saçını sıktı" demiştir."</span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DeepSkyBlue"><span style="font-size: 15px">6156 - Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Bir adam, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a gelerek: "Ben cenabetten yıkanmış, sonra da sabah namazını kılmıştım, sonradan, bedenimde tırnak kadar bir yere suyun değmemiş olduğunu farkettim (ne yapayım?)" dedi. Aleyhissalâtu vesselâm: "Eğer, orayı (ıslak) elinle meshetseydin bu sana yeterliydi" buyurdular."</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 170308, member: 5987"] [COLOR="DeepSkyBlue"][SIZE="4"]CÜNÜBKEN ABDESTSİZ UYUNUR MU 6136 - Ebu Saidi'I-Hudri radıyallahu anh'ın anlattığına göre, "Kendisi geceleyin cünüb olur, o halde uyumak ister. Resülullah aleyhissalâtu vesselâm ise, ona abdest alıp öyle uyumasını emreder." HER KILIN DİBİNDE CENABETLİK 6137 - Hz. Ebu Eyyub radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Beş vakit namaz, cuma namazına kadar cuma namazı, emanetin edası, arada cereyan eden (küçük günahlara kefarettir." Ben: "Emanetin edası nedir?" dedim. "Cenabetten gusuldür. Zira her kılın dibinde (yıkanması gereken) cenabetlik vardır" buyurdular." KADIN İHTİLAM OLUR MU? 6138 - Havle Bintu Hakim radıyallahu anhâ'nın anlattığına göre, "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a "Rüyasında erkeğin gördüğü şeyi gören kadının hükmünü sormuş, Aleyhissalâtu vesselâm da kendisine: "İnzal vaki olmadıkça gusül gerekmeyeceğini, tıpkı inzal olmadıkça erkeğe de gusül gerekmediği gibi" şeklinde cevap vermiştir." 6139 - Amr İbnu şuayb an ebihi an ceddihi radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "İki hitan (sünnet mahalli) birbirine kavuştu, (erkek uzvunun) baş kısmı kayboldumu gusül vacip olur (inzal şart değildir)." GUSÜL SIRASINDA PERDE 6140 - İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sizden kimse açık arazide veya kendisini örtmeyen bir dam üstünde gusül yapmasın. O kimseyi görmese de, kendisi (ruhaniler tarafından) görülmektedir." HAYIZLI NASIL YIKANIR? 6145 - Hz. Aişe radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm, ben adetli iken, bana: "Saçını(n örgülerini) çöz ve yıkan" dedi." Hz. Ali, kendi rivayetinde: "Başını çöz" demiştir." AVRETE BAKMAMAK 6154 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın fercine hiç bakmadım -veya "görmedim.-" Ebu Bekr der ki: "Bu hadisi (Hz. Aişe'den) onun azadlı bir cariyesi rivayet etmiştir." VÜCUDDA SU DEĞMEDİK KURU YER 6155 - İbnu Abbâs radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm cünüblükten yıkanmıştı. Gusülden sonra bir parça yerin kuru kaldığını farketti. Bunun üzerine perçeminden (akıttığı su ile) orayı ıslattı." İshâk, rivayetinde: "O kuru yerin üzerine saçını sıktı" demiştir." 6156 - Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Bir adam, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a gelerek: "Ben cenabetten yıkanmış, sonra da sabah namazını kılmıştım, sonradan, bedenimde tırnak kadar bir yere suyun değmemiş olduğunu farkettim (ne yapayım?)" dedi. Aleyhissalâtu vesselâm: "Eğer, orayı (ıslak) elinle meshetseydin bu sana yeterliydi" buyurdular."[/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte- Gusül
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…