Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb- ü sitte- İslam ümmetinin faziletleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 170482" data-attributes="member: 5987"><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">4481 - Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"İmtina edenler hariç, bütün ümmetim cennete girecektir!" buyurmuşlardı.</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"İmtina edenler de kim?" dediler.</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"Kim bana itaat ederse cennete girer, kim âsi olur (itaat etmezse) o imtina etmiş demektir!" buyurdular."</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">Buhari, İ'tisam 2.</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">4482 - Ebu Mâlik el-Eş'ari radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"Allah sizi üç hasletten himaye etti: "Hepinizi helak edecek olan peygamberinizin bedduasından, batıl ehlinin hak ehline (nurunu söndürecek kesin) bir galebesinden, dalalet üzerine birleşmenizden."</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">Ebu Dâvud, Fiten 1, (4253),</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">4483 - Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"Şu ümmetim rahmete mazhar olmuş bir ümmettir. Ahirette azaba maruz kalmayacaktır. Onun azabı dünyadadır: Fitneler, zelzeleler ve katl."</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">Ebu Davud, Fiten, (4277).</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">4484 - Yine Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"Allah Teâla Hazretleri (şu ayetle) ümmetim için bana iki eman indirdi:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">1. Sen aralarında olduğun müddetçe Allah onlara (umumi bir) azab vermeyecektir.</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">2. Onlar istiğfarda bulundukları müddetçe, Allah onlara azab vermeyecektir" (Enfal 33).</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">Ben aralarından ayrıldım mı, (Allah'ın azabını önleyecek ikinci eman olan) istiğfarı Kıyamete kadar aralarında bırakıyorum."</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">Tirmizi, Tefsir, Enfal (3082).</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">4485 - Âmir İbnu Sa'd babası radıyallahu anh'tan naklen anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Benî Muâviye Mescidine girdi. Orada iki rek'at namaz kıldı, biz de onunla beraber kıldık. Sonra Rabbine uzun uzun dua etti. Sonra yanımıza döndü. Dedi ki:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"Rabbimden üç şey talep ettim. İkisini verdi, birini geri çevirdi: Rabbimden ümmetimi umumi bir kıtlıkla helâk etmemesini talep ettim, bunu bana verdi. Ümmetimi suda boğulma suretiyle helâk etmemesini diledim, bana bunu da verdi. Ümmetimin kendi aralarında savaşmamalarını da talep etmiştim, bu geri çevrildi."</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">Müslim, Fiten 20, (2890).</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">4486 - Ebu Sa'id radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"Ümmetimden (âlim, şehid, salih) bazıları var; bir (çok kabilelere şamil bir) cemaate şefaat eder, bazıları var bir kabileye şefaat eder; bazıları var bir bölüğe şefaat eder; bazıları da tek bir ferde şefaat eder ve cennete girmelerini sağlar."</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">Tirmizi, Kıyamet 11, (2442).</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">4487 - Rezin şunu ilave etmiştir: "Şefaatim, ümmetimden büyük günah işleyenler içindir. Bir adamın ateşe atılması için emir verilir. Giderken, (dünyada) susadığı zaman su vermiş olduğu adama rastlar, onu tanır ve ona:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"Benim için şefaat etmeyecek misin?" der. Adam:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"Sen de kimsin?" diye sorunca:</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">"Ben sana falan falan gün su içirmedim mi?" der. Öbürü bunu tanır ve (Allah nezdinde) onun lehinde şefaatte bulunur. Adam da böylece geri çevrilir ve cennete gider."</span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkOrange"><span style="font-size: 15px">Tirmizi, Kıyamet 11, (2437).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 170482, member: 5987"] [COLOR="DarkOrange"][SIZE="4"]4481 - Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "İmtina edenler hariç, bütün ümmetim cennete girecektir!" buyurmuşlardı. "İmtina edenler de kim?" dediler. "Kim bana itaat ederse cennete girer, kim âsi olur (itaat etmezse) o imtina etmiş demektir!" buyurdular." Buhari, İ'tisam 2. 4482 - Ebu Mâlik el-Eş'ari radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah sizi üç hasletten himaye etti: "Hepinizi helak edecek olan peygamberinizin bedduasından, batıl ehlinin hak ehline (nurunu söndürecek kesin) bir galebesinden, dalalet üzerine birleşmenizden." Ebu Dâvud, Fiten 1, (4253), 4483 - Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Şu ümmetim rahmete mazhar olmuş bir ümmettir. Ahirette azaba maruz kalmayacaktır. Onun azabı dünyadadır: Fitneler, zelzeleler ve katl." Ebu Davud, Fiten, (4277). 4484 - Yine Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah Teâla Hazretleri (şu ayetle) ümmetim için bana iki eman indirdi: 1. Sen aralarında olduğun müddetçe Allah onlara (umumi bir) azab vermeyecektir. 2. Onlar istiğfarda bulundukları müddetçe, Allah onlara azab vermeyecektir" (Enfal 33). Ben aralarından ayrıldım mı, (Allah'ın azabını önleyecek ikinci eman olan) istiğfarı Kıyamete kadar aralarında bırakıyorum." Tirmizi, Tefsir, Enfal (3082). 4485 - Âmir İbnu Sa'd babası radıyallahu anh'tan naklen anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Benî Muâviye Mescidine girdi. Orada iki rek'at namaz kıldı, biz de onunla beraber kıldık. Sonra Rabbine uzun uzun dua etti. Sonra yanımıza döndü. Dedi ki: "Rabbimden üç şey talep ettim. İkisini verdi, birini geri çevirdi: Rabbimden ümmetimi umumi bir kıtlıkla helâk etmemesini talep ettim, bunu bana verdi. Ümmetimi suda boğulma suretiyle helâk etmemesini diledim, bana bunu da verdi. Ümmetimin kendi aralarında savaşmamalarını da talep etmiştim, bu geri çevrildi." Müslim, Fiten 20, (2890). 4486 - Ebu Sa'id radıyallahu anh anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Ümmetimden (âlim, şehid, salih) bazıları var; bir (çok kabilelere şamil bir) cemaate şefaat eder, bazıları var bir kabileye şefaat eder; bazıları var bir bölüğe şefaat eder; bazıları da tek bir ferde şefaat eder ve cennete girmelerini sağlar." Tirmizi, Kıyamet 11, (2442). 4487 - Rezin şunu ilave etmiştir: "Şefaatim, ümmetimden büyük günah işleyenler içindir. Bir adamın ateşe atılması için emir verilir. Giderken, (dünyada) susadığı zaman su vermiş olduğu adama rastlar, onu tanır ve ona: "Benim için şefaat etmeyecek misin?" der. Adam: "Sen de kimsin?" diye sorunca: "Ben sana falan falan gün su içirmedim mi?" der. Öbürü bunu tanır ve (Allah nezdinde) onun lehinde şefaatte bulunur. Adam da böylece geri çevrilir ve cennete gider." Tirmizi, Kıyamet 11, (2437).[/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb- ü sitte- İslam ümmetinin faziletleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…