Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb- ü sitte- Kesb(kazanç)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 170676" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">KUR'AN'I YAZMA VE ÖĞRETMENİN ÜCRETİ</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">5135 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Üzerine ücret almada en haklı olduğunuz şey Kitabullah'tır."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">Buhari, İcare 16, (muallak olarak kaydetmiştir), Tıbb 34.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">5136 - Yine İbnu Abbas radıyallahu anhüma'dan anlatıldığına göre, "Kendisine mushaf yazmanın ücreti hakkında sorulmuştu. Şu cevapta bulundu:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Bunda bir beis yok. Onlar, bu işte, ressam durumundadırlar, ellerinin emeğini yemektedirler."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">Rezin tahric etmiştir.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">MEMURLARIN RIZIKLARI</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">5137 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Hz. Ebu Bekr radıyallahu anh halife seçildiği zaman:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Kavmim biliyor ki, benim mesleğim ailemin nafakasını te'minden âciz değildir. Ancak şimdi müslümanların işleriyle meşgulüm. Bu sebeple Ebu Bekr'in ailesi Beytü'l-Mal'den yiyecek, o da müslümanlar için çalışacak" dedi."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">Buhari, Büyü', 15.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">5138 - Hz. Büreyde radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Biz kimi bir işe tayin eder, bir rızık tahsis edersek, bu tahsis edilenden maada aldığı gulûldür (devlet malından hırsızlıktır)."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">Ebu Davud, Harac 10, (2943).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">5139 - Müstevrid İbnu Şeddâd radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Kim bize memur olursa, kendine bir zevce edinsin. Hizmetçisi yoksa bir de hizmetçi edinsin. Meskeni yoksa bir mesken edinsin."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">Hz. Ebu Bekr radıyallahu anh dedi ki:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın şöyle buyurdukları bana haber verildi:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Kim bunun dışında bir şey edinirse, bu kimse haindir, hırsızdır."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">Ebu Davud, Harac 10, (2945).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">5140 - Abdullah İbnu Amr es-Sa'di'nin anlattığına göre, "Hilafeti sırasında Hz. Ömer radıyallahu anh'ın yanına geldi. Hz. Ömer kendisine:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Bana haber verildiğine göre, sen müslümanların işlerinden bir kısmını üzerine almışsın ve sana maaş verilince almaktan kaçınmışsın (doğru mu)?" diye sordu. Ben de: "Evet!" dedim. Bunun üzerine Hz. Ömer: "Bundan maksadın ne?" dedi. Ben de:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Benim atlarım var, kölelerim var (halim vaktim iyidir), hayır üzereyim. Ben maaşımın müslümanlara sadaka olmasını istiyorum" dedim. Hz. Ömer:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Hayır! Böyle yapma! Çünkü (bir ara bende senin gibi düşünmüş), senin arzu ettiğin şeyi arzu etmiştim. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bana ihsanda bulunuyordu. Ben de:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Bu parayı ona benden daha çok muhtaç olan birine ver!" diyordum. Hatta bir seferinde Aleyhissalâtu vesselâm yine bana mal vermişti. Ben yine:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Bunu, onu benden daha çok muhtaç olan kimseye ver!" demiştim. Aleyhissalâtu vesselâm:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">"Onu al, kendi malın yap, sonra tasadduk et! Bu maldan, sen talep etmeden, bekler vaziyeti almadan, gelen olursa onu al. Böyle olmayana gönlünü bağlama!" buyurdular."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: SeaGreen">Buhari, Ahkâm 17; Müslim, Zekât 111, (1045); Nesai, Zekat 94, (5, 103).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 170676, member: 5987"] [SIZE="4"][COLOR="SeaGreen"]KUR'AN'I YAZMA VE ÖĞRETMENİN ÜCRETİ 5135 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Üzerine ücret almada en haklı olduğunuz şey Kitabullah'tır." Buhari, İcare 16, (muallak olarak kaydetmiştir), Tıbb 34. 5136 - Yine İbnu Abbas radıyallahu anhüma'dan anlatıldığına göre, "Kendisine mushaf yazmanın ücreti hakkında sorulmuştu. Şu cevapta bulundu: "Bunda bir beis yok. Onlar, bu işte, ressam durumundadırlar, ellerinin emeğini yemektedirler." Rezin tahric etmiştir. MEMURLARIN RIZIKLARI 5137 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Hz. Ebu Bekr radıyallahu anh halife seçildiği zaman: "Kavmim biliyor ki, benim mesleğim ailemin nafakasını te'minden âciz değildir. Ancak şimdi müslümanların işleriyle meşgulüm. Bu sebeple Ebu Bekr'in ailesi Beytü'l-Mal'den yiyecek, o da müslümanlar için çalışacak" dedi." Buhari, Büyü', 15. 5138 - Hz. Büreyde radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Biz kimi bir işe tayin eder, bir rızık tahsis edersek, bu tahsis edilenden maada aldığı gulûldür (devlet malından hırsızlıktır)." Ebu Davud, Harac 10, (2943). 5139 - Müstevrid İbnu Şeddâd radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim bize memur olursa, kendine bir zevce edinsin. Hizmetçisi yoksa bir de hizmetçi edinsin. Meskeni yoksa bir mesken edinsin." Hz. Ebu Bekr radıyallahu anh dedi ki: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın şöyle buyurdukları bana haber verildi: "Kim bunun dışında bir şey edinirse, bu kimse haindir, hırsızdır." Ebu Davud, Harac 10, (2945). 5140 - Abdullah İbnu Amr es-Sa'di'nin anlattığına göre, "Hilafeti sırasında Hz. Ömer radıyallahu anh'ın yanına geldi. Hz. Ömer kendisine: "Bana haber verildiğine göre, sen müslümanların işlerinden bir kısmını üzerine almışsın ve sana maaş verilince almaktan kaçınmışsın (doğru mu)?" diye sordu. Ben de: "Evet!" dedim. Bunun üzerine Hz. Ömer: "Bundan maksadın ne?" dedi. Ben de: "Benim atlarım var, kölelerim var (halim vaktim iyidir), hayır üzereyim. Ben maaşımın müslümanlara sadaka olmasını istiyorum" dedim. Hz. Ömer: "Hayır! Böyle yapma! Çünkü (bir ara bende senin gibi düşünmüş), senin arzu ettiğin şeyi arzu etmiştim. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bana ihsanda bulunuyordu. Ben de: "Bu parayı ona benden daha çok muhtaç olan birine ver!" diyordum. Hatta bir seferinde Aleyhissalâtu vesselâm yine bana mal vermişti. Ben yine: "Bunu, onu benden daha çok muhtaç olan kimseye ver!" demiştim. Aleyhissalâtu vesselâm: "Onu al, kendi malın yap, sonra tasadduk et! Bu maldan, sen talep etmeden, bekler vaziyeti almadan, gelen olursa onu al. Böyle olmayana gönlünü bağlama!" buyurdular." Buhari, Ahkâm 17; Müslim, Zekât 111, (1045); Nesai, Zekat 94, (5, 103).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb- ü sitte- Kesb(kazanç)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…