Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb- ü sitte- Medh
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 170975" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">MEDH</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">5355 - Mutrıf İbnu Abdillah, babası radıyallahu anh'tan naklediyor:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">"Benî Âmir heyetiyle Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanına gitmiştik.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">"Sen bizim efendimizsin!" diye hitap ettik.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">"Efendi, Allah'tır!" buyurdular. Biz:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">"Fazilette en ileride olanımız, mertlikte en başta gelenimizsin!" dedik. Bize: "Söylediğinizin hepsi bu veya buna yakın bir söz olsun. Şeytan sizi (mübalağalı medihlerde) koşturmasın!" buyurdular."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">Ebu Dâvud, Edeb 10, (4806).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">5356 - Hz. İbnu Abbâs radıyallahu anhümâ anlatıyor: "Hz. Ömer radıyallahu anh'ın şöyle söylediğini işittim:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı dinledim diyordu ki: "Hakkımda, hıristiyanların Meryem oğlu Ìsa'ya yaptıkları aşırı övgülerde bulunmayın. Şurası muhakkak ki ben bir kulum. Benim için "Allah'ın kulu ve elçisi deyin."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">Buhârî, Enbiya 44, (Teysîr, bu hadisi Müslim'in de rivayet ettiğine işaret eder. Ancak rivayet Müslim'de mevcut değildir.)</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">5357 - Hz. Ebu Bekre radıyallahu anh anlatıyor: "Bir adam, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında bir başkasını medh u sena etmişti.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">"Yazık sana! Arkadaşının boynunu kestin" buyurdular ve bunu üç kere tekrar ettiler. Sonra da şu açıklamayı yaptılar:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">"Bir kimse kardeşini illâ da övecekse bari: "Falancayı zannederim, ona Allah kâfidir. Ben Allah'a karşı kimseyi tezkiye etmem (çünkü AIlah herkesi benden iyi bilir). -Ondan (böyle bir fazilet) biliyorsa- falanca şöyle şöyledir" desin."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">Buhârî, Şehâdât 16, Edeb 54, 95; Müslim, Zühd 65, (3000); Ebu Dâvud, Edeb 10, (4805).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">5358 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, meddahların ağzına toprak saçmamızı emretti."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">Tirmizî, Zühd 55, (2396).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">MEDİH</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue">7076 - Hz. Mu'aviye radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sakın birbirinizi methetmeyin. Çünkü bu boğazlamak (yani methedileni bir nevi katletmek)dir."</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 170975, member: 5987"] [SIZE="4"][COLOR="RoyalBlue"]MEDH 5355 - Mutrıf İbnu Abdillah, babası radıyallahu anh'tan naklediyor: "Benî Âmir heyetiyle Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanına gitmiştik. "Sen bizim efendimizsin!" diye hitap ettik. "Efendi, Allah'tır!" buyurdular. Biz: "Fazilette en ileride olanımız, mertlikte en başta gelenimizsin!" dedik. Bize: "Söylediğinizin hepsi bu veya buna yakın bir söz olsun. Şeytan sizi (mübalağalı medihlerde) koşturmasın!" buyurdular." Ebu Dâvud, Edeb 10, (4806). 5356 - Hz. İbnu Abbâs radıyallahu anhümâ anlatıyor: "Hz. Ömer radıyallahu anh'ın şöyle söylediğini işittim: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı dinledim diyordu ki: "Hakkımda, hıristiyanların Meryem oğlu Ìsa'ya yaptıkları aşırı övgülerde bulunmayın. Şurası muhakkak ki ben bir kulum. Benim için "Allah'ın kulu ve elçisi deyin." Buhârî, Enbiya 44, (Teysîr, bu hadisi Müslim'in de rivayet ettiğine işaret eder. Ancak rivayet Müslim'de mevcut değildir.) 5357 - Hz. Ebu Bekre radıyallahu anh anlatıyor: "Bir adam, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında bir başkasını medh u sena etmişti. "Yazık sana! Arkadaşının boynunu kestin" buyurdular ve bunu üç kere tekrar ettiler. Sonra da şu açıklamayı yaptılar: "Bir kimse kardeşini illâ da övecekse bari: "Falancayı zannederim, ona Allah kâfidir. Ben Allah'a karşı kimseyi tezkiye etmem (çünkü AIlah herkesi benden iyi bilir). -Ondan (böyle bir fazilet) biliyorsa- falanca şöyle şöyledir" desin." Buhârî, Şehâdât 16, Edeb 54, 95; Müslim, Zühd 65, (3000); Ebu Dâvud, Edeb 10, (4805). 5358 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, meddahların ağzına toprak saçmamızı emretti." Tirmizî, Zühd 55, (2396). MEDİH 7076 - Hz. Mu'aviye radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sakın birbirinizi methetmeyin. Çünkü bu boğazlamak (yani methedileni bir nevi katletmek)dir."[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb- ü sitte- Medh
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…