Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte- Teyemmüm
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 172188" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">3693 - Bir diğer rivayette şöyle geldi: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm): </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Senin şöyle yapman sana yeterdi" buyurdular ve (göstermek için) ellerini yere vurup çırptı, yüzünü ve avuçlarını meshetti.'' Bu Sahiheyn'in ibâresidir.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">Buhari, Teyemmüm 6; Müslim, Hayz 111, (368).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">3694 - Abdurrahman İbnu Ebzâ anlatıyor: "Bir adam Hz. Ömer (radıyallahu anh)'e gelerek: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Ben cünüb oldum, su da bulamadım (ne yapayım)?'' diye sordu. Hz. Ömer: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Namaz kılma!'' diye cevap verdi. (Orada bulunan Ammâr radıyallahu anh söze girip): </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Ey mü'minlerin emiri! Hatırlamıyor musun? Ben ve sen bir seriyyede beraberdik. Cenâbet olduk ve su bulamadık. O zaman sen namaz kılmamış, ben ise toprağa bulanarak kılmıştık. (Sonra bu durumu kendisine açınca), Aleyhissalatu vesselam bana: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Ellerini yere vurup sonra üfleyip sonra onlarla yüzünü ve ellerini meshetmen sana kâfi idi '' buyurdular" dedi. Hz. Ömer (radıyallahu anh): </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Ey Ammâr Allah'tan kork!" dedi. Ammâr: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Dilersen bu hadisi kimseye söylemiyeyim!" deyince, Hz. Ömer: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"(Vallahi asla! Bu meselede) seni altına girdiğin sorumlulukla başbaşa bırakıyorum" diye cevap verdi."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">3695 - Ebu Dâvud'da rivayet şöyledir: ".. Sana şöyle yapman yeterli idi" (dedi ve göstermek için) ellerini yere vurdu, sonra anlara üfürüp elleriyle yüzünü ve kollarının yarısına kadar ellerini meshetti.'' </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">Yine Ebu Dâvud'un bir başka rivâyetinde: ". . .sonra ellerini yere vurdu, sonra birbirine vurarak (yapışan toprak parçalarını) çırptı, sonra yüzünü ve kol kemiğinin ortasına kadar kollarını meshetti, dirseğe ulaşmadı (bütün bu mesh ameliyesini yere) bir vuruşta (yaptı)." </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">Bir diğer rivâyette: ".. dirseğe kadar'' denmiştir.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">3696 - Bu hadisten Tirmizi, şu kısmı tahric etmiştir: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) kendisine (Ammâr'a), yüze ve ellere teyemmüm yapmasını emretti." </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">(Tirmizi) der ki: "Ammâr'ın şöyle söylediği rivâyet edildi: "Biz Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'la birlikte omuzlara ve koltuk altlarına kadar teyemmüm ettik."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">Buhari, Teyemmüm 4, 5, 7, 8; Müslim, Hayz 112 (368); Ebu Dâvud, Tahâret 123, (318, 319, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328); Nesâi, Tahâret 196, 199, 200, (1, 165-170).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">3697 - İmrân İbnu Husayn (radıyallahu anhüma) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), bir kenara çekilmiş halkla birlikte namaz kılmayan bir adam gördü. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Ey fülan! Halkla birlikte niye namaz kılmıyorsun?'' diye sordu. Adam: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Ey Allah'ın Resulü, cenâbet oldum, su da yok'' deyince: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Toprağı kullan, o sana yeterlidir" buyurdular."</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">Buhari, Teyemmüm 6, 8, Menâkıb 25; Müslim, Mesâcid 317, (682); Nesai, Tahâret 203, (1,171).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">3698 - Ebu Zerr (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselâm) buyurdular ki: "On yıl boyu su bulamasa da, temiz toprak müslümanın abdest suyudur. Suyu bulunca, bedenini onunla meshlesin, zira bu daha hayırlıdır.''</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">Ebu Dâvud, Tahâret 125, (332, 333); Tirmizi, Tahâret 92, (124); Nesâi, Tahâret 204, (1, 171).</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">3699 - İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ)'a teyemmümden sorulmuştu: Dedi ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Allah Teâla Hazretleri, Kitab-ı Mübin'in de, abdesti zikrederken şöyle buyurmuştur: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın." Teyemmüm hakkında da şöyle buyurdu: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin.'' (Yine âyet-i kerime'de Cenab-ı Hak) şöyle buyurdular: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">"Kadın veya erkek hırsızın elini kesin." Hırsızın elini kesmede sünnet (bilekten itibaren) avuç kısmı kesmektir (bilek- dirsek arası kesilmez), öyleyse, teyemmüm yapılacak kısım yüz ve (bileğe kadar) ellerdir.''</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorange">Tirmizi, Tahâret 110, (145).</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 172188, member: 5987"] [SIZE=4][COLOR=darkorange]3693 - Bir diğer rivayette şöyle geldi: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm): [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Senin şöyle yapman sana yeterdi" buyurdular ve (göstermek için) ellerini yere vurup çırptı, yüzünü ve avuçlarını meshetti.'' Bu Sahiheyn'in ibâresidir.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]Buhari, Teyemmüm 6; Müslim, Hayz 111, (368).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]3694 - Abdurrahman İbnu Ebzâ anlatıyor: "Bir adam Hz. Ömer (radıyallahu anh)'e gelerek: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Ben cünüb oldum, su da bulamadım (ne yapayım)?'' diye sordu. Hz. Ömer: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Namaz kılma!'' diye cevap verdi. (Orada bulunan Ammâr radıyallahu anh söze girip): [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Ey mü'minlerin emiri! Hatırlamıyor musun? Ben ve sen bir seriyyede beraberdik. Cenâbet olduk ve su bulamadık. O zaman sen namaz kılmamış, ben ise toprağa bulanarak kılmıştık. (Sonra bu durumu kendisine açınca), Aleyhissalatu vesselam bana: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Ellerini yere vurup sonra üfleyip sonra onlarla yüzünü ve ellerini meshetmen sana kâfi idi '' buyurdular" dedi. Hz. Ömer (radıyallahu anh): [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Ey Ammâr Allah'tan kork!" dedi. Ammâr: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Dilersen bu hadisi kimseye söylemiyeyim!" deyince, Hz. Ömer: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"(Vallahi asla! Bu meselede) seni altına girdiğin sorumlulukla başbaşa bırakıyorum" diye cevap verdi."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]3695 - Ebu Dâvud'da rivayet şöyledir: ".. Sana şöyle yapman yeterli idi" (dedi ve göstermek için) ellerini yere vurdu, sonra anlara üfürüp elleriyle yüzünü ve kollarının yarısına kadar ellerini meshetti.'' [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]Yine Ebu Dâvud'un bir başka rivâyetinde: ". . .sonra ellerini yere vurdu, sonra birbirine vurarak (yapışan toprak parçalarını) çırptı, sonra yüzünü ve kol kemiğinin ortasına kadar kollarını meshetti, dirseğe ulaşmadı (bütün bu mesh ameliyesini yere) bir vuruşta (yaptı)." [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]Bir diğer rivâyette: ".. dirseğe kadar'' denmiştir.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]3696 - Bu hadisten Tirmizi, şu kısmı tahric etmiştir: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) kendisine (Ammâr'a), yüze ve ellere teyemmüm yapmasını emretti." [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange](Tirmizi) der ki: "Ammâr'ın şöyle söylediği rivâyet edildi: "Biz Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'la birlikte omuzlara ve koltuk altlarına kadar teyemmüm ettik."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]Buhari, Teyemmüm 4, 5, 7, 8; Müslim, Hayz 112 (368); Ebu Dâvud, Tahâret 123, (318, 319, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328); Nesâi, Tahâret 196, 199, 200, (1, 165-170).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]3697 - İmrân İbnu Husayn (radıyallahu anhüma) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), bir kenara çekilmiş halkla birlikte namaz kılmayan bir adam gördü. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Ey fülan! Halkla birlikte niye namaz kılmıyorsun?'' diye sordu. Adam: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Ey Allah'ın Resulü, cenâbet oldum, su da yok'' deyince: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Toprağı kullan, o sana yeterlidir" buyurdular."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]Buhari, Teyemmüm 6, 8, Menâkıb 25; Müslim, Mesâcid 317, (682); Nesai, Tahâret 203, (1,171).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]3698 - Ebu Zerr (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselâm) buyurdular ki: "On yıl boyu su bulamasa da, temiz toprak müslümanın abdest suyudur. Suyu bulunca, bedenini onunla meshlesin, zira bu daha hayırlıdır.''[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]Ebu Dâvud, Tahâret 125, (332, 333); Tirmizi, Tahâret 92, (124); Nesâi, Tahâret 204, (1, 171).[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]3699 - İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ)'a teyemmümden sorulmuştu: Dedi ki: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Allah Teâla Hazretleri, Kitab-ı Mübin'in de, abdesti zikrederken şöyle buyurmuştur: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın." Teyemmüm hakkında da şöyle buyurdu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin.'' (Yine âyet-i kerime'de Cenab-ı Hak) şöyle buyurdular: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]"Kadın veya erkek hırsızın elini kesin." Hırsızın elini kesmede sünnet (bilekten itibaren) avuç kısmı kesmektir (bilek- dirsek arası kesilmez), öyleyse, teyemmüm yapılacak kısım yüz ve (bileğe kadar) ellerdir.''[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]Tirmizi, Tahâret 110, (145).[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kütüb-ü sitte- Teyemmüm
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…