Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Lahika Analizi 12 : Kardeşimi Kıskanıyorum! Ne yapmaliyim ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="faris" data-source="post: 279142" data-attributes="member: 1006387"><p><strong>Cevap: Lahika Analizi 12 : Kardeşimi Kıskanıyorum!</strong></p><p></p><p>[DIKKAT]<strong><em>3/ Iki farkli cemaati veya hak yolunda hizmet eden farkli toplum, tarikat ve kuruluslari goz onunde bulundurursak;</em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p><p><strong><em>bunlardan birisi defineyi tasiyor ise, ikincisi yukunu hafifletmek için defineyi tasimada, yani hakka hizmete yardima kosuyorsa,</em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p><p><strong><em>1.sinin 2.ye karsi tavri nasil olmalidir?</em></strong>[/DIKKAT]</p><p></p><p>Nakşibendi tarikat ehli Mehmet Ildırar Efendi diğer cemaatlere inkarcı ve adavetli olmamalı sözünün akabinde bir rüyasını anlatıyor :</p><p></p><p>Ben bir gün bir sohbette nakşiyi çok övdüm kadiriyi o kadar medh etmedim. O gece bir denizdeyim ayağımda kar kayakları gibi kayakla denizin üstünde kayıyorum adaya geldim adanın üstünde bir bina, binaya açtım girdim iki koltuk birisine vardım selam verdim. </p><p></p><p>-Esselamu aleykum kiminle tanışıyorum.</p><p>-Ben şahı nakşıbendi hazretleri.</p><p></p><p>Soldakime döndüm selam verdim elini öptüm</p><p>-Esselamu aleykum kiminle tanışıyorum.</p><p>-Ben abdulkadiri geylani hazretleri. Oğlum sen bugün kadiriyi medh etmedin nakşiyi medh ettin görüyorsun deniz bir konağımız bir koltuğumuz bir meşrebimiz bir. Sakın ola ki diğer yolları kendi yolundan aşağıya görme..</p><p></p><p>Yine bununla berabe Ustadımız Bediüzzaman r.a. ihlas risalesinde bu derdimize devayı bizlere sunmuş ve en az on beş günde bir bu risaleyi okuyarak bu dusturları unutmamamızı tembih etmiş şöyle ki :</p><p></p><p>[BILGI]Ehl-i hak ve hakikatin ihtilâf ve rekabetleri kıskançlıktan ve hırs-ı dünyadan gelmediği gibi, ehl-i dünyanın ve ehl-i gafletin ittifakları dahi civanmertlikten ve ulüvv-ü cenaptan değildir. Belki ehl-i hakikat, hakikatten gelen ulüvv-ü cenap ve ulüvv-ü himmet ve tarik-i hakta memdûh olan müsabakayı tam muhafaza edemediklerinden ve nâehillerin girmesi yüzünden bir derece sû-i istimal ettiklerinden, rekabetkârâne ihtilâfa düşüp hem kendine, hem cemaat-i İslâmiyeye ehemmiyetli zarar olmuş.[/BILGI]</p><p></p><p>Ustadımız Bediüzzaman hazretlerinin karşılığını vermeden kimseden birşey almama düsturu bize bu hususu bir parça anlatmakta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="faris, post: 279142, member: 1006387"] [b]Cevap: Lahika Analizi 12 : Kardeşimi Kıskanıyorum![/b] [DIKKAT][B][I]3/ Iki farkli cemaati veya hak yolunda hizmet eden farkli toplum, tarikat ve kuruluslari goz onunde bulundurursak; bunlardan birisi defineyi tasiyor ise, ikincisi yukunu hafifletmek için defineyi tasimada, yani hakka hizmete yardima kosuyorsa, 1.sinin 2.ye karsi tavri nasil olmalidir?[/I][/B][/DIKKAT] Nakşibendi tarikat ehli Mehmet Ildırar Efendi diğer cemaatlere inkarcı ve adavetli olmamalı sözünün akabinde bir rüyasını anlatıyor : Ben bir gün bir sohbette nakşiyi çok övdüm kadiriyi o kadar medh etmedim. O gece bir denizdeyim ayağımda kar kayakları gibi kayakla denizin üstünde kayıyorum adaya geldim adanın üstünde bir bina, binaya açtım girdim iki koltuk birisine vardım selam verdim. -Esselamu aleykum kiminle tanışıyorum. -Ben şahı nakşıbendi hazretleri. Soldakime döndüm selam verdim elini öptüm -Esselamu aleykum kiminle tanışıyorum. -Ben abdulkadiri geylani hazretleri. Oğlum sen bugün kadiriyi medh etmedin nakşiyi medh ettin görüyorsun deniz bir konağımız bir koltuğumuz bir meşrebimiz bir. Sakın ola ki diğer yolları kendi yolundan aşağıya görme.. Yine bununla berabe Ustadımız Bediüzzaman r.a. ihlas risalesinde bu derdimize devayı bizlere sunmuş ve en az on beş günde bir bu risaleyi okuyarak bu dusturları unutmamamızı tembih etmiş şöyle ki : [BILGI]Ehl-i hak ve hakikatin ihtilâf ve rekabetleri kıskançlıktan ve hırs-ı dünyadan gelmediği gibi, ehl-i dünyanın ve ehl-i gafletin ittifakları dahi civanmertlikten ve ulüvv-ü cenaptan değildir. Belki ehl-i hakikat, hakikatten gelen ulüvv-ü cenap ve ulüvv-ü himmet ve tarik-i hakta memdûh olan müsabakayı tam muhafaza edemediklerinden ve nâehillerin girmesi yüzünden bir derece sû-i istimal ettiklerinden, rekabetkârâne ihtilâfa düşüp hem kendine, hem cemaat-i İslâmiyeye ehemmiyetli zarar olmuş.[/BILGI] Ustadımız Bediüzzaman hazretlerinin karşılığını vermeden kimseden birşey almama düsturu bize bu hususu bir parça anlatmakta. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Lahika Analizi 12 : Kardeşimi Kıskanıyorum! Ne yapmaliyim ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…