Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Lahika Analizi 49:Asâ-yı Mûsâ’- Birinci Kısım:Birincisi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="pendüender" data-source="post: 371942" data-attributes="member: 1023459"><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>DÜNYALARI VERSELER,</em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>BİR ÂHİRET AMELİYLE DEĞİŞMEYİZ!..</em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>Mûsâ -aleyhisselâm- Firavun’un sarayında bolluk içinde yaşamaktayken, Firavun’un kendisini öldürmek istediğini haber almış ve derhal Medyen istikâmetinde azıksız olarak yola çıkmıştı. Tam sekiz gün aç-susuz yürümüş, hâlsiz ve bitkin bir durumda Medyen kalesi önlerine varmıştı. O kadar çâresizdi ki artık:</em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>“...Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra muhtâcım!” (el-Kasas, 24) diye ilticâ ediyordu. Sonra orada kim olduklarını bilmeden, Şuayb</em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>-aleyhisselâm-’ın kızlarına, koyunlarını sulamaları husûsunda yardımcı oldu. Hazret-i Şuayb bunu duyunca kendilerine iyilikte bulunan bu zâtı evine davet edip yemek ikrâm etmek istedi. Hazret-i Mûsâ sekiz gündür mîdesine bir lokma girmemiş olmasına rağmen, önüne konulan yemeğe el uzatmadı.</em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>Hazret-i Şuayb’a da:</em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>“–Biz öyle bir âileyiz ki, bütün dünyayı verseler, bir âhiret ameli ile değişmeyiz! Ben size bu yemek için değil, Allah rızâsı için yardım ettim.” dedi.</em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>Şuayb -aleyhisselâm- bu cevâba çok memnun oldu ve:</em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>“–Bu ikrâmımız, yaptığın yardım için değil, Hakk’ın misâfiri olduğun içindir.” buyurdu. Bunun üzerine Mûsâ -aleyhisselâm- ikrâmı kabûl etti.</em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em></em></strong></span></p><p><span style="font-size: 10px"><strong><em>İşte âhirete îmânın, davranışlara aksetmiş âbidevî bir misâli. Dünyada açlıktan bütün gücünün tükeneceğini bilse bile, bir âhiret amelini dünyevî hiçbir karşılıkla değişmeme firâseti… </em></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pendüender, post: 371942, member: 1023459"] [SIZE=2][B][I]DÜNYALARI VERSELER, BİR ÂHİRET AMELİYLE DEĞİŞMEYİZ!.. Mûsâ -aleyhisselâm- Firavun’un sarayında bolluk içinde yaşamaktayken, Firavun’un kendisini öldürmek istediğini haber almış ve derhal Medyen istikâmetinde azıksız olarak yola çıkmıştı. Tam sekiz gün aç-susuz yürümüş, hâlsiz ve bitkin bir durumda Medyen kalesi önlerine varmıştı. O kadar çâresizdi ki artık: “...Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra muhtâcım!” (el-Kasas, 24) diye ilticâ ediyordu. Sonra orada kim olduklarını bilmeden, Şuayb -aleyhisselâm-’ın kızlarına, koyunlarını sulamaları husûsunda yardımcı oldu. Hazret-i Şuayb bunu duyunca kendilerine iyilikte bulunan bu zâtı evine davet edip yemek ikrâm etmek istedi. Hazret-i Mûsâ sekiz gündür mîdesine bir lokma girmemiş olmasına rağmen, önüne konulan yemeğe el uzatmadı. Hazret-i Şuayb’a da: “–Biz öyle bir âileyiz ki, bütün dünyayı verseler, bir âhiret ameli ile değişmeyiz! Ben size bu yemek için değil, Allah rızâsı için yardım ettim.” dedi. Şuayb -aleyhisselâm- bu cevâba çok memnun oldu ve: “–Bu ikrâmımız, yaptığın yardım için değil, Hakk’ın misâfiri olduğun içindir.” buyurdu. Bunun üzerine Mûsâ -aleyhisselâm- ikrâmı kabûl etti. İşte âhirete îmânın, davranışlara aksetmiş âbidevî bir misâli. Dünyada açlıktan bütün gücünün tükeneceğini bilse bile, bir âhiret amelini dünyevî hiçbir karşılıkla değişmeme firâseti… [/I][/B][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Lahika Analizi 49:Asâ-yı Mûsâ’- Birinci Kısım:Birincisi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…