Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Lahika Analizi 5 : Hüsnü Zanna Mükellefiz Ama...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 231818" data-attributes="member: 1011058"><p><strong>Cevap: Lahika Analizi : Hüsnü Zanna Mükellefiz Ama...</strong></p><p></p><p></p><p> </p><p><strong><em>BU SORUNUZUN TEK CEVABI GÜZEL DİNİMİZİ İYİ BİLMEK TEN GEÇER..diyorum..</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Gerçi tamda bu konuyla ilgili geçende bir yorum yazmıştım ,oda silinmiş maalesef arızadan ötürü;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Kısaca değineyim hüsnü zannda da dengeli olmamız gerektiğini,anladığım bir olay;aylar önce doğuda ücra bir köye yolumuz düştü;</em></strong></p><p><strong><em>;</em></strong></p><p><strong><em>Aşı ve muayene yapılacaktı..Ama köylüde tık yok..Niye diye sorduğumda köyün imamını yani mollası(bizim burada imamlara seyda yada molla denir)izin vermeden olmaz dediler..;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>hem şaşırdım hemde biraz canım sıkıldı..Bir müddet sonra imam efendi teşrif ettiler..Neden dedim bu halkı böyle abluka altına almışsınız diye kızdım biraz..imam efendide kibir o biçim..;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Siz dedim Peygamber efendimizin varisleri olacaksınız güya;duymadınızmı Efendimiz tevazu abidesiydi(ben kuru ekmek yiyen bir bedevi kadının oğluyum,ne kralım nede başka bişey )böylesi güzel bir peygamberin yanında haya etmezmisniz.;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Şeytanı lain huzurdan kibri yüzünden kovuldu bunuda duymadınızmı..neden el etek öptürüp bu insanları inançlarından dolayı köleleştiriyorsunuz?neden el etek öptürüyorsunuz..Hz Peygamber(sav) ömrünce el etek öptürmedi;yazık ediyorsunuz imam efendi..dünyalık menfaatleriniz için ebedi hayatınızı bitiriyorsunuz;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Hoşuna gitmedi imam efendinin muhalif görüşlerimiz..sonuçmu ;biz işimizi yaptık elh;</em></strong></p><p><strong><em>yanlız köyden ayrıldığımızda korkunç bir gerçekle döndük;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Köyün bütün fıtre sadaka ve zekatlarıda imam efendinin cebine iniyormuş;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>oysaki ayeti kerime zekat fakirin hakkıdır diyor;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Maalesefki halkımızın inanç değerleri böyle şarlatanların elinde oyuncak oluyor..Gerçek alim ve imamları TENZİH ediyorum;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Ama Allah aşkına islami, bilerek ve anlayarak yaşayalım..Biz Allahın kuluyuz..kulun kulu değil..hüsnü zannıda akıllıca yapalım ve yaptıralım vesselam....</em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 231818, member: 1011058"] [b]Cevap: Lahika Analizi : Hüsnü Zanna Mükellefiz Ama...[/b] [B][I]BU SORUNUZUN TEK CEVABI GÜZEL DİNİMİZİ İYİ BİLMEK TEN GEÇER..diyorum..[/I][/B] [B][/B] [B][I]Gerçi tamda bu konuyla ilgili geçende bir yorum yazmıştım ,oda silinmiş maalesef arızadan ötürü;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Kısaca değineyim hüsnü zannda da dengeli olmamız gerektiğini,anladığım bir olay;aylar önce doğuda ücra bir köye yolumuz düştü;[/I][/B] [B][I];[/I][/B] [B][I]Aşı ve muayene yapılacaktı..Ama köylüde tık yok..Niye diye sorduğumda köyün imamını yani mollası(bizim burada imamlara seyda yada molla denir)izin vermeden olmaz dediler..;[/I][/B] [B][/B] [B][I]hem şaşırdım hemde biraz canım sıkıldı..Bir müddet sonra imam efendi teşrif ettiler..Neden dedim bu halkı böyle abluka altına almışsınız diye kızdım biraz..imam efendide kibir o biçim..;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Siz dedim Peygamber efendimizin varisleri olacaksınız güya;duymadınızmı Efendimiz tevazu abidesiydi(ben kuru ekmek yiyen bir bedevi kadının oğluyum,ne kralım nede başka bişey )böylesi güzel bir peygamberin yanında haya etmezmisniz.;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Şeytanı lain huzurdan kibri yüzünden kovuldu bunuda duymadınızmı..neden el etek öptürüp bu insanları inançlarından dolayı köleleştiriyorsunuz?neden el etek öptürüyorsunuz..Hz Peygamber(sav) ömrünce el etek öptürmedi;yazık ediyorsunuz imam efendi..dünyalık menfaatleriniz için ebedi hayatınızı bitiriyorsunuz;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Hoşuna gitmedi imam efendinin muhalif görüşlerimiz..sonuçmu ;biz işimizi yaptık elh;[/I][/B] [B][I]yanlız köyden ayrıldığımızda korkunç bir gerçekle döndük;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Köyün bütün fıtre sadaka ve zekatlarıda imam efendinin cebine iniyormuş;[/I][/B] [B][/B] [B][I]oysaki ayeti kerime zekat fakirin hakkıdır diyor;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Maalesefki halkımızın inanç değerleri böyle şarlatanların elinde oyuncak oluyor..Gerçek alim ve imamları TENZİH ediyorum;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Ama Allah aşkına islami, bilerek ve anlayarak yaşayalım..Biz Allahın kuluyuz..kulun kulu değil..hüsnü zannıda akıllıca yapalım ve yaptıralım vesselam....[/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Lahika Analizi
Lahika Analizi 5 : Hüsnü Zanna Mükellefiz Ama...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…