Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
latifene itaat et kurtul…
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hasret" data-source="post: 54429" data-attributes="member: 3226"><p><strong>Bir baba 5-6 yaşlarındaki oğluna dese “oğlum ben seni çok seviyorum” </strong></p><p><strong>oğlu dese “Babacığım sevgi nasıl bir şeydir, bana olan sevgini </strong></p><p><strong>göstersene..” Babanın yanında çok güzel şekerler ve çikolatalar olsa, </strong></p><p><strong>oğluna verse; o zaman o çocuğun kanaatı gelir ki “Babam beni hakikaten çok </strong></p><p><strong>seviyor” der ve babasına teşekkür eder.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Babanın oğluna olan sevgisi adeta cisimleşip, çikolata ve şeker </strong></p><p><strong>şeklini aldığı gibi: Allah’da kullarını çok seviyor ki, O’nun kullarına </strong></p><p><strong>olan sevgisi adeta cisimleşmiş “elma olmuş, kiraz olmuş, erik olmuş, dut </strong></p><p><strong>olmuş,” ve hakeza…</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Pekala Sen, Ey Zalim Nefsim, sana elmayı, kirazı, eriği, dutu </strong></p><p><strong>vererek, seni sevdiğini bildiren Rabbine teşekkür etmeyecekmisin. O seni </strong></p><p><strong>sevdiğini nimetiyle bildirdi. Sen onu sevdiğini ne ile bildireceksin. Allahü </strong></p><p><strong>Ekber deyip, namaza durarak bildirmen gerekmez mi.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Allah gerçekten sevilmeye en layık olandır. Neden mi ? Çünki; benim </strong></p><p><strong>bütün sevdiğim şeyleri bana veren O’dur, pederimi validemi severim onları </strong></p><p><strong>yaratan O’dur, Eşimi çocuğumu sevrim onları bana veren O’dur, Genliğimi </strong></p><p><strong>severim onu bana veren O’dur, Ebedi yaşamak isterim onu bana verebilecek </strong></p><p><strong>ancak O’dur, başkası olamaz….</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Sendeki muhabbet hissi, ancak O’na muhabbetle tatmin olabilir, o </strong></p><p><strong>muhabbeti ona değilde başka şeylere sarfetsen, maksadının aksiyle tokat </strong></p><p><strong>yersin….</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bazı insanlar vardır ki, bir şeyler arar, fakat ne aradığını bilmez. </strong></p><p><strong>Bütün gayesi bir ev almaktır, Ev alınca içindeki stresin, sıkıntının </strong></p><p><strong>biteceğini zanneder. Çalışır çabalar evi alır, evde oturur, o içindeki </strong></p><p><strong>sıkıntı o arayış hala bitmemiştir, bu sefer bir araba almak ister. Zanneder </strong></p><p><strong>ki o içindeki arayış arabayı alınca bitecek, Arabayı alır biraz kullanır, </strong></p><p><strong>bakar ki içindeki arayış yine bitmiyor. O his onu için için yakmaktadır. Ta </strong></p><p><strong>ki bir gün alnı secdeye değer, bakar ki o arayış orada bitti. Demek o his, " </strong></p><p><strong>O’nu" arayan histir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Senin latifelerin (duyguların) içinde öyle bir latife varki, ezelden </strong></p><p><strong>ve ezeli Zat’tan başkasına razı olamıyor. İşte sen o latifene itaat et </strong></p><p><strong>kurtul…</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hasret, post: 54429, member: 3226"] [b]Bir baba 5-6 yaşlarındaki oğluna dese “oğlum ben seni çok seviyorum” oğlu dese “Babacığım sevgi nasıl bir şeydir, bana olan sevgini göstersene..” Babanın yanında çok güzel şekerler ve çikolatalar olsa, oğluna verse; o zaman o çocuğun kanaatı gelir ki “Babam beni hakikaten çok seviyor” der ve babasına teşekkür eder. Babanın oğluna olan sevgisi adeta cisimleşip, çikolata ve şeker şeklini aldığı gibi: Allah’da kullarını çok seviyor ki, O’nun kullarına olan sevgisi adeta cisimleşmiş “elma olmuş, kiraz olmuş, erik olmuş, dut olmuş,” ve hakeza… Pekala Sen, Ey Zalim Nefsim, sana elmayı, kirazı, eriği, dutu vererek, seni sevdiğini bildiren Rabbine teşekkür etmeyecekmisin. O seni sevdiğini nimetiyle bildirdi. Sen onu sevdiğini ne ile bildireceksin. Allahü Ekber deyip, namaza durarak bildirmen gerekmez mi. Allah gerçekten sevilmeye en layık olandır. Neden mi ? Çünki; benim bütün sevdiğim şeyleri bana veren O’dur, pederimi validemi severim onları yaratan O’dur, Eşimi çocuğumu sevrim onları bana veren O’dur, Genliğimi severim onu bana veren O’dur, Ebedi yaşamak isterim onu bana verebilecek ancak O’dur, başkası olamaz…. Sendeki muhabbet hissi, ancak O’na muhabbetle tatmin olabilir, o muhabbeti ona değilde başka şeylere sarfetsen, maksadının aksiyle tokat yersin…. Bazı insanlar vardır ki, bir şeyler arar, fakat ne aradığını bilmez. Bütün gayesi bir ev almaktır, Ev alınca içindeki stresin, sıkıntının biteceğini zanneder. Çalışır çabalar evi alır, evde oturur, o içindeki sıkıntı o arayış hala bitmemiştir, bu sefer bir araba almak ister. Zanneder ki o içindeki arayış arabayı alınca bitecek, Arabayı alır biraz kullanır, bakar ki içindeki arayış yine bitmiyor. O his onu için için yakmaktadır. Ta ki bir gün alnı secdeye değer, bakar ki o arayış orada bitti. Demek o his, " O’nu" arayan histir. Senin latifelerin (duyguların) içinde öyle bir latife varki, ezelden ve ezeli Zat’tan başkasına razı olamıyor. İşte sen o latifene itaat et kurtul… [/b] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
latifene itaat et kurtul…
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…