Cevap: Açıklamalı Risale Dersleri 33 - Yunusvâri Dua Etmeye Muhtacız !
Duanın ; yaşanılan acıları,elemleri,korkuları kuşatan ve köprü vazifesiyle Rabbine ileten bir vazifesi olduğunu en çok zor anlarda anlıyoruz.İnsan ancak en sevdiğine dökebilir kalbindekileri ve en güvendiğine iletebilir bütün isteklerini...
Kulundan Rabbine gönderilen bir mektup belki de...
Öyle bir bağ ki hem halinden ötürü bazen çok ihtiyaç var aynen yağmurun yağmasının o duanın yapılmasına memurluk etmesi gibi hem de içten gelen manevi bir huzur ve Asıl Sahibinin Allah (c.c)'nin huzurunda olduğunu bilerek duyulan bir sevgi...
Sıkıntıya düşeriz dua ederiz.Daralırız dua ederiz.Hastalık halinde dua ederiz.
İstemek O'nun katında biten birşey değil.Hiçbir isteğin karşılığı O'nun katında depolanmıyor,stoklanmıyor.
Rabbim her bakımdan kulunu her anda bir emniyet çizgisine yakınlaştırıyor dua ile...
Rabbiniz şöyle dedi: “Bana dua edin, duânıza cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler aşağılanmış bir hâlde cehenneme gireceklerdir.”
MÜ'MİN SURESİ 60. AYET
Dua bizim yeniden yeniden O makama yaklaşmamızı ve O'ndan gelecek olan her hale giderek tevekkül etmemizi sağlıyor.
Yakınlaştırıyor...
Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O hâlde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.
BAKARA -186. AYET