Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Leyla & Mecnun
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tevekkül3" data-source="post: 193621" data-attributes="member: 1002874"><p><strong>Leyla ile Mecnun</strong></p><p></p><p><em>Leyla Diyorki </em></p><p> </p><p><em>Felek, bağrımı kan etmeden, gönlüm açılıp serpilmedi; </em></p><p><em>Beni böyle ağlatıp inletmeden sevindirmedi. </em></p><p> </p><p><em>Kılmadan zulm ile yüz parça su yaralı göğsümü, </em></p><p><em>Bu bahçede, gül gibi, bir anlık bile güldürmedi. </em></p><p> </p><p><em>Şükür ki, felek muradımı verdi de; ümitsiz kılıp, </em></p><p><em>Bu aşk ve sevgi isinde beni pişman eylemedi. </em></p><p> </p><p><em>Dert yokmuş kimsede; yoksa, ask feyzi tabibi </em></p><p><em>Kimde dert gördü de, o derde derman eylemedi?.. </em></p><p> </p><p><em>İnsanoğlu sabırsızdır; yoksa zaman </em></p><p><em>Hangi isi yavaş yavaş kolaya döndürmedi?.. </em></p><p> </p><p><em>Gözyaslarımın seli yeryüzünü kapladı, ama mutluyum; </em></p><p><em>Çünkü o sel, sabrımın binasını viran eylemedi... </em></p><p> </p><p><em>Aşk alış verisinde, dosta kavuşma kazancını elde ettim; </em></p><p><em>Ey Fuzuli! Canana canini veren, asla ziyan eylemedi... </em></p><p><em>(s.473) </em></p><p> </p><p> </p><p><em>Ve Mecnun ; </em></p><p> </p><p><em>Öyle sarhoşum ki, idrak edemem, dünya nedir; </em></p><p><em>Ben kimim, saki olan kim, acaba bu şarap nedir?.. </em></p><p> </p><p><em>Gerçi, canandan çılgın gönlümün arzusunu istiyorum; ama, </em></p><p><em>Bilemem çılgın gönül arzusunu ki, canan sorsa, nedir? </em></p><p> </p><p><em>Madem bir kez kavuşmak, aşığı vuslata kandırır; </em></p><p><em>Peki maşuktan aşığa her dem bu istiğna nedir? </em></p><p> </p><p><em>Dünya ve alem felsefesinden anlayan, bilge sayılmaz; </em></p><p><em>Bilge ona derler ki bilmesin hiç, dünyadakiler ve dünya nedir! </em></p><p> </p><p><em>Ey Fuzuli! Ah ve feryatların incitmekte alemi; </em></p><p><em>Eğer aşk belası ile başın hoşsa, o zaman bu dava nedir? </em></p><p><em>(s.475)</em> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px">Fuzuli</span></strong></p><p><span style="font-size: 15px">alıntı</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tevekkül3, post: 193621, member: 1002874"] [b]Leyla ile Mecnun[/b] [I]Leyla Diyorki [/I] [I]Felek, bağrımı kan etmeden, gönlüm açılıp serpilmedi; [/I] [I]Beni böyle ağlatıp inletmeden sevindirmedi. [/I] [I]Kılmadan zulm ile yüz parça su yaralı göğsümü, [/I] [I]Bu bahçede, gül gibi, bir anlık bile güldürmedi. [/I] [I]Şükür ki, felek muradımı verdi de; ümitsiz kılıp, [/I] [I]Bu aşk ve sevgi isinde beni pişman eylemedi. [/I] [I]Dert yokmuş kimsede; yoksa, ask feyzi tabibi [/I] [I]Kimde dert gördü de, o derde derman eylemedi?.. [/I] [I]İnsanoğlu sabırsızdır; yoksa zaman [/I] [I]Hangi isi yavaş yavaş kolaya döndürmedi?.. [/I] [I]Gözyaslarımın seli yeryüzünü kapladı, ama mutluyum; [/I] [I]Çünkü o sel, sabrımın binasını viran eylemedi... [/I] [I]Aşk alış verisinde, dosta kavuşma kazancını elde ettim; [/I] [I]Ey Fuzuli! Canana canini veren, asla ziyan eylemedi... [/I] [I](s.473) [/I] [I]Ve Mecnun ; [/I] [I]Öyle sarhoşum ki, idrak edemem, dünya nedir; [/I] [I]Ben kimim, saki olan kim, acaba bu şarap nedir?.. [/I] [I]Gerçi, canandan çılgın gönlümün arzusunu istiyorum; ama, [/I] [I]Bilemem çılgın gönül arzusunu ki, canan sorsa, nedir? [/I] [I]Madem bir kez kavuşmak, aşığı vuslata kandırır; [/I] [I]Peki maşuktan aşığa her dem bu istiğna nedir? [/I] [I]Dünya ve alem felsefesinden anlayan, bilge sayılmaz; [/I] [I]Bilge ona derler ki bilmesin hiç, dünyadakiler ve dünya nedir! [/I] [I]Ey Fuzuli! Ah ve feryatların incitmekte alemi; [/I] [I]Eğer aşk belası ile başın hoşsa, o zaman bu dava nedir? [/I] [I](s.475)[/I] [B][SIZE=4]Fuzuli[/SIZE][/B] [SIZE=4]alıntı[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Leyla & Mecnun
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…